Koľko ste mali našetrené keď ste začali stavať?

Koľko ste mali našetrených peňazí keď ste začali stavať? Mali ste už pozemok alebo nejaký materiál?
Odpovedať
no, ak mám byť úprimná, my sa chystáme stavať, ale našetrené nemáme nejak nič, ale pozemok by sme mali, tak aspoň niečo :-)
Odpovedať
záleží od toho ako si to predstavuješ .. či plánujete hypotéku alebo nejako svojpomocne pomaly staviať .... moji rodičia kúpili pozemok začali stavať v celku s pár drobnými postavili úspešne bez jedinej pôžičky ale to bolo pred 15 rokmi :-D no malo to úspešný koniec
Odpovedať
je to na tebe, či si ochotná zobrať hypotéku alebo máš niečo všetko závisí od rozpočtu na dom ;-)
Odpovedať
Pozemok sme mali,na ucte 10000e ,ktore padli na projekt,pripojky a na material na zaklady.ale mame byt,ten sme zalozili,potom vzali dalsiu hypo uz na rozostsvany dom
Odpovedať
... založili sme byt a za to kúpili pozemok a postavili základy. Založili pozemok a začali stavať. Presahovali sme sa, predali byt a vyplatili prvú hypotéku.
Odpovedať
tak my máme 18 000€ a pozemok sme dostali od priateľkyných rodičov... a z toho platíme projekt a v lete začíname robiť základy a medzi tým stále pracujeme v zahraničí, tak sme zvedavý, kam sa dostaneme s vlastnými peniazmi...
Odpovedať
Pozemok mame, momentalne mame mylim nieco okolo 45,000 a vybavujeme hypo...
Odpovedať
Profilova fotka
Fakt neviem naco ti to bude no mali sme cca 100.000 na ucte a vlasrny pozemok
Odpovedať
my sme kupili za ušetrene peniaze pozemok a postavili základy, potom sme už brali hypoteku na rozostavaný dom.
Odpovedať
Profilova fotka
pozrel som si tvoju stránku, dokončuješ školu, takže peňazí veľa nemáte, čaká vás jedine hypotéka /ak vám nedajú rodičia :-) / inak nerozumiem tvojej otázke... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Vo vašom veku by som po škole určite išla zarobiť a tvrdo šetriť do zahraničia (ak nemáte možnosť lukratívneho zárobku tu). To zvykne vzťahy preveriť, zoceliť a určiť si priority. Jednoduchšie riešenie zobrať úver a začať stavať. Spoliehať na svoje sily a nie možnosti rodičov.
Odpovedať
ja som mal nasetrene tak akurat, aj hypoteku som si zobral tak akurat... dufam, ze ti moja odpoved pomohla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
velmi malo ludi na SLOVENSKU ma postaveny dom len tak bez pozičky.z našich slovenskych platov sa to bohuzial neda...kto nema dobru skolu a pracu nema proste sancu..jedine nieco zdedit a postavit pomaly svojpomocne..mi mame pozemok za fajn cenu 3000 eur,peniazky sa zbieraju manzel uz druhy rok pracuje v zahranici..na bud.tyzden ideme robit zaklady..drzim palce vsetkym, ktory sa vobec na stavanie domu v dnesnej dobe dali... :-) :-p ;-)
Odpovedať
@vojtoazuzana da sa aj bez hypo aj zo slovenskych platov atd. My sme nezdedili nic. Pozemok sme museli draho kupit. Ale... Stavali sme tri roky bez hypo len z vyplat. A stale dokoncujeme. Byvame sice dva roky ale aj tak je toho este dost. Problem je mozno len v tom ze kazdy chce co najrychlejsie postavit. No a nie vsetci boli pocas stavania bez deti ako my. Ak by bola rodina tak si to vobec neviem predstavit asi by to neslo. A neboli sme ani vonku zarobit.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme pozemok dostali o rozlohe 3700 m2, na účte sme mali 30 000 eur, staviame už tretí rok. Tento rok by sme sa chceli nasťahovať, ale uvidíme.
Odpovedať
my sme pozemok tiež dostali, za svoje sme postavili celý dom, na okna aj dvere sa poskladala rodina a potom sme už vzali uver na dokončenie, no teraz ešte len začínajú riadne pálky tak nevieme či nam bude stačiť lebo do Vianoc chceme byť vo svojom :)
Odpovedať
Profilova fotka
to ja som to mal trosku horsie :/ pozemok dokopy 37 000e projekt na mieru plus dozor a vybavenie stavebneho povolenia necelych 3000e plus platna necelych 12000e a este musim vytiahnut mury a strechu co je cca 25 000e az potom by som chcel ziadat o hyposku ktorej sa bojim ako cert kriza ale viem ze bez nej to nepojde :/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Tak my sme mali našetrených 15 000€ z čoho sme kúpili pozemok, nikto nám zadarmo nič nedal, zobrali sme hypotéku a postavili...je to len na vás či ste ochotný pol života splácať hypo alebo si najprv radšej zarobíte, našetríte..závisí to od veľa vecí a hlavne od životnej situácie...či vás do toho niečo tlačí alebo či máte čas ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?