Kolko mi daju hypoteku?

Prosim poradit: Chcem si vziat hypoteku na kupu pozemku a sravbu bungalovu do 150m2 zastavanej plochy. Zarabam v cistom 1100e na zmluvu, chcem si to brat sama. Som slobodna. Rucila by som otcovym bytom, hodnota cca 50000e. Aku sumu by mi asi dali? Casom by som tarchu previedla na moj dom, ked tak uver navysila.
Odpovedať
nechcem ti brat iluzie, ale z toho platu to asi nedas, keby si uz mala pozemok, tak "mozno" ako chlap tvrdou svojpomocou 8-) Zalozenim bytu ti daju mozno 40 000 a to mas na pozemok.
Odpovedať
Dostanes 90% z 50,000 zo sumy otcovho bytu dajme tomu 40k...za 20k kup pozemok za 2k sprav deku a vytiahni aspon 1meter...daj stavbu zapisat a zaloz aj tu...dostanes dalsich 50k a pokracuj dalej...inak to nepude...to vsetko by slo a prijem by mal stacit...ratam ze okolo 100,000 ti daju hypo pri takom plate
Odpovedať
@rkorba mam priatela, ale on sa rozvadza a riesi svoju este terajsiu hypo s byvalou.. budeme na to s platom dvaja.. len uver bude na mna zo zaciatku..
Odpovedať
@jana585 ja som sa na to len pozrel triezvym pohladom. Kazdy ma priatelov, ale ked su brigady, tak nemaju cas :-D
Odpovedať
@rkorba Presne..to poznam... este ze sme zrucni obaja. My to zvladneme :)
Odpovedať
odvaha a odhodlanie tam je, tak len popriat vela stastia :-D Pocul som ze maju sprisnovat hypoteky, tak aby si neostala prekvapena.
Odpovedať
@rkorba Uz sprisnuju,po novom udajne menej ako 80% LTV,standard asi tych 70%,vyssie len na vynimku a overenym bonitnym klientom,prisnejsie podmienky pri posudzovani prijmu,atd...nevraviac o tom,ked clovek pojde do hypoteky sam.Cize sa vyrazne stazi situacia tym,ktori budu chciet hypoteku a nebudu mat aj nejake vlastne uspory.Co teda pri pohlade na realitu bude skor vynimka ako pravidlo.
Odpovedať
@miro1984 @rkorba @jana585 nato aby clovek od banky dostal uver, musi najprv dokazat ze ho vobec nepotrebuje :)
Odpovedať
@codyy ?
Odpovedať
ja som bola cca na tom ako ty minuly rok ... a dokopy mam hypoteky skoro 160 tis. ... ale to este neboli tak "prisne" podmienky ako tento rok a vsetko mi vybavoval moj financnik. (2 mam na 90% a jednu na 70%) Dufam, ze to bude na vystavbu do stadia byvania stacit, lebo akosi sa kazda polozka realizaciou oproti planu zvysuje :D .. a to este ani nemam uzavretu hrubu stavbu. Drzim palce ;)
Odpovedať
@mnambodka Mozem sa spytat,tie hypoteky mas sama,ci s niekym spolu?
Odpovedať
@miro1984 sama ... preco?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mnambodka J som zvazoval druhu hypoteku,len po tych zmenach to uz nebude jednoduche,ty si to stihla zrejme este pred :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka Môžem sa opýtať aký musíš mať príjem aby ti dali takú hypotéku, aké máš splátky a čím ručíš, lebo vziať si takú hypotéku a ešte sama je podľa mňa riadna odvaha.
Odpovedať
@miro1984 ... Ano, stihla som to este zaciatkom minuleho roka a dokonca LTT som lizla hypoteku so statnym prispevkom. Ako je to teraz, neviem.. To vedia akurat ti, co s tym pracuju a v banke. @martosko odvaha? .. alebo cire blaznovstvo? ... to uvidim casom, ako to dopadne :) .... Prijem mam mensi, nez ma zadavatelka temy. Rucenim maminho bytu mam jednu hypoteku - kupa pozemku, projekt domu, kadejake poplatky spojene so stavebkom a pripojkami. Dalsie 2 hypoteky s postupnym uvolnovanim financii mam na stavbu domu a rucim pozemkom a teraz uz aj rozostavanou stavbou. Splatky si uz presne nepamatam, ale su myslim okolo 600e dokopy. Ja viem, ze je to fest vela na mna .. ale je to len na chvilu, lebo ked sa uz bude dat byvat v dome, byt sa preda(mama bude byvat so mnou) a splati sa jedna hypoteka. Takze to budem mat o 1/3 mensie. Inac by som sa do toho nepustala.
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka Asi si mala dobrého človeka čo ti to vybavil kamarát má len stavebný pozemok lebo nechce ručiť časťou rodičovského domu a v banke mu povedali že na ten pozemok by dostal hypotéku tak 5000 tak musí začať zo stavbou aby mohol ručiť aj tou.
Odpovedať
@martosko no..podla mna je dobry..ale nie je to kamarat, dostala som na neho odporucania od znameho., ale poradil a vybavil mi to velmi dobre. Som spokojna. A ja som nepytala pozicku na pozemok...ale hypoteku na stavbu domu .. tam som musela dokladat projekt domu, stavebne povolenie, odhad na pozemok, atd. .. a prva davka penazi z hypoteky bola v hodnote 70% z ceny pozemku, po vlozeni zalozneho prava na pozemok .. za to som postavila zaklady a nosne steny po veniec ...a po zapise do katastra spolu zo zalozenim rozostavanej stavby dala banka dalsiu splatku .. atd. .. Mozno by sa tvoj znamy mal s niekym, co s tym ma skusenosti poradil ..
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka No kamarát tiež po potrebuje pôžičku na stavbu domu a chcel ručiť pozemkom ale asi má malú cenu keď mu povedali tak malú sumu, on tvrdí že mu to nevadí lebo na skoro celú hrubú stavbu má dosť a že si hypotéku zoberie potom, to len ja som mu radil nech si ju zoberie čím skôr lebo že sa majú sprísniť podmienky.
Odpovedať
@martosko Prijem zial nieje vsetko pri posudzovani,ja som v zahranici,prijem sa da,no su tam ine faktory,ktore idu proti mne a tym som pre banku zrejme rizikovy klient..napriek,na slovenske pomery,k nadstandardnemu prijmu.
Odpovedať
@miro1984 ja som podla nich tiez rizikova kategoria :D ... slobodna zena, co nema deti, nema manzela ... len par bank mi poskytlo 90% krytie ... vacsinou to bolo max len 70%
Odpovedať
@mnambodka Tomu ja hovorim finančná samovražda.
Odpovedať
@bubulka722 iste. Kazdy ma pravo na vlastne rozhodnutia, ci?
Odpovedať
@mnambodka iste a za ne si aj znáša následky.
Odpovedať
@miro1984 dnes to uz nie je take mozne, uz je to komplikovanejsie ako to bolo minuly rok, mam pocit ze rok co rok, to uz bude prisnejsie a bude treba splnat ine podmienky :/
Odpovedať
V tej slobode sa nám čoraz horšie dýcha, žiaľ dobre už bolo a horšie iba príde! To sú asi tie sociálne istoty ktoré nám denne omieľajú v mediach ]-( Vivááá sloboda ako je nám tu na slovensku dobré. :-x
Odpovedať
Profilova fotka
dobrý večer, mala by som tiež dotaz k tejto téme. Som slobodná, bezdetná, bez priateľa, prosto úplne sama. Mám mzdu v čistom cca 550-590 €. Pevne verím, že dostanem hypotéku aspoň 70 000 €. Pozemok mam vo svojom vlastníctve a chcela by som ho založiť, aby som dostala aspoň tých 70 % z hodnoty pozemku (za predpokladu, že pozemok kde je voda a elektrina v BA Ružinov ma hodnotu okolo 100 000 €). Predpokladám, že tych 70 tisic by bol strop co by mi dali banky vzhľadom na svoju mzdu. Plánujem to na stavbu domu, zasa sama, svojmi vlastnými schopnosťami najať si živnostníkov, prípadne firmu na hrubú stavbu. Dúfam, že postavím dom aspon o 3 izbách. Však lepší dom o 3 izchzbach ako 1 izbový byt v BA za takú sumu. :)
Odpovedať
@janculka171 tych 70 by si mohla dostat,tazko povedat musis pochodit banky.taktiez je tu hypo pre mladych..treba vyuzit ak sa da. ak si najdes poriadnych zivnostnikov da sa zato zbuchat domcek..fandim ti,Vseko dobre 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@dimec116 ďakujem veľmi pekne. Nie som ani ľavá, ak mi nieco ukaže nejaký majster tak by som sa tam mohla priučiť niečomu a urobiť si sama nejake veci sama. Mám človeka čo vybavuje hypoteky a ten mi dokonca povedal vyššiu hypotéku, ale ja nechcem mať zbytočne vysoke očakávania, aby som nebola príliš sklamaná. Ked dostanem od banky 65 000 € tak budem stavať menší dom, však keď som sama, nepotrebujem palác. Na začiatku ked som sa rozhodla že chcem stavať, tak som mala oveľa vačšie predstavy, dom o 2 poschodiach, balkony, a kopec zbytočností. Ale teraz som už viac menej nohami na zemi a netreba mi to vlastne. Stačí mi niečo jednoduché na čo budem mať, hlavne aby to nebol byt v paneláku (v ktorom žijem cely život) a bolo to moje :)
Odpovedať
@janculka171 a nebojis sa z takeho platu brat hypo+vsetky vydavky na byvanie?ja mam cca 750 a stale vaham ci brat hypo na stavbu
Odpovedať
@janculka171 Ja sa k tomu singl tu nepriznávam ...ale vidím že viac a viac ich tu už stavia :-D Je to doba.... @bubulka722
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?