Koľko m3 betónu potrebujem na základ domu aj s platňou?

Profilova fotka
Zdravim Vas Potreboval by som vedieť kolko m3 betonu budem potrebovať na zaklad domu aj s platnou? Čiže dom 8x8 zaklad hlbka 1,20cm širka 60 cm alebo 70cm dve rady šalovačiek 15cm hrubka platne :-) Za odpovede Vam pekne dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@macko83 to si predsa lahko vypočitaš. len treba myslieť aj na zaklady priečok. bez priečok do 30m3
Odpovedať
Ahoj, mne to vychadza takto... Zakladove pasy...1,2 x 0,7 x 32 = 26,88, DT dajme tomu ze budes davat 40cm sirka x 50 cm dlzka x 25cm vyska tak to je 128 tvarnic a 0,33 x 50 x 50 = 0.08 a platna 8 x 8 x 0.15 = 9,6 Dokopy mi to vychadza cca 36,5 m3, ale ako pise havaj, niesu tam pocitane pasy ani tvarnice pod priecky.
Odpovedať
Profilova fotka
@havaj @mirkif Ahoj dakujem vam za odpoved a ospravedlnujem sa ,ešte tam je stredovy pas 8m dlžka na 80cm hlbka+dve rady šalovačiek+ pätka na komin.Ja som to tiež počital a vyšlo mi cca 45m3.Robim si približny rozpočet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif @macko83 ja somvychadzal so širky zakladu 60cm tak preto ten mali rozdiel ale aj s tou priečkou to mne nevychadza ani 40 kubikou . avšak 0,6 m širka ako pišem . Rozdiel 10 cm na širke urobi cca na cele zaklady bez dosky 4 m3. ozaj ako betonujete? ručne alebo domiešavač? A ake ceny betonu su u vas.
Odpovedať
@havaj Hej hej, preto ten rozdiel. Neviem ake DT chce macko83 pouzit, ale ak 40 cm, tak by som dal zaklady 70 cm. Ja staviam v okoli BA a beton B20 ma stal cca 55 eur aj s dovozom zo senca. DT sme betonovali pumpou, ta bola dost draha, ale neviem presne kolko.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif ja mam v projekte zaklad 60 cm široky a 40 cm DT davam ,je to prizemny , ta cena betonu je super, u nas som zatial take nepočul. všetko 75-80 euro niekde aj viac a teraz ešte cement ma zdražieť.Preto uvažujem o ručnom betonovani do zeme a platnu a do DT dam domiešavač asi.Možno aj tu plotnu , však ten beton je asi kvalitnejši z betonarky ako domaci či ni?
Odpovedať
@havaj Ved hej, ono to staci, my mame podkrovny, tak sme dali 70 radsej. Odkial si, ze tolko stoji beton? Ta cena 55eur je samozrejme bez papiera a bez dane...Myslim, ze beton z betonarky je o nieco lepsi a hlavne my este nemame elektrinu tak by sme nemali ani ako miesat...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif som od Stropkova. Bez fa. to bude asi lacnejšie ale na 55 to nestlačim ani v sne. :-( El. si dam do jari zaviesť tak nebude problem.
Odpovedať
@macko83 hlbka 120 a sirka 70? :-. to staviate v bahne a z 50ky tehly?
Odpovedať
no my sme mali o niečo väčšie základy, 9x16,4 m. na základové pásy sme spotrebovali 40 m3, a na platňu 27m3, plus asi okolo 100 mechov 25kg-vých cementu na tvárnice, a tie boli 30-tky. nás ale vyšiel betón dosť draho, mali sme za 1m3 nejakých 86€, a to bolo najlacnejšie čo sa tu dalo zohnať.
Odpovedať
Profilova fotka
V projekte mam 120 cm hlbka a širku 70cm stredovy 550cm širka a hlbka 75 cm šalovačky budu asi 40cm Tak aky široky zaklad môžem zpraviť dude stačiť aj 60cm širka? Pozemok už mame predtym sa na nom sadily zemiaky neviem aka pôda tam je . Čo sa tyka betonu ešte nevieme mame 4 betonarky po blizsku jeden ma po 75€ bez DPH m3 druhy je o 20km dalej a ma cenu 56€ bez dph a ostatny ešte neviem. Dom je s podkrovim.
Odpovedať
vyrazit projektanta aj s botami alebo dat ten katalogovy projekt prepocitat statikovi, tie zaklady su velmi zly a velmi drahy vtip...nikto ti od klavesnice nepovie ake mas dat zaklady, na to su statici...ja viem ze tych par sto euro za statika ti nebude po chuti, ale seriozny vypocet ti usetri 6x tolko... PS: DTcka sa davaju co najuzsie, minimalne s totoznou sirkou ako bude mat obvodove murivo, nie ze "asi 40cm" ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pre macko83: Tie základy máte poriadne hlboké, šírku sme dávali aj my 70 cm len 1,20 m my príde akosi veľa, my sme mali dosť zlý terén a aj stavebný dozor nám navrhol 90 cm, tak ako bolo v projekte, dokonca pod priečky išli základové pásy len na hlbku 60 cm. A ohľadne tej ceny betónu, si blízko Poľska, dozvedela som sa, že aj betón vozia z Poľska a vyjde asi o polovicu lacnejšie. Myslím, že ručne nenamiešaš nikdy taký kvalitný betón ako z betonárky. Musím mať aj dostatočne veľký pozemok, aby si mal všetok ten materiál kde zložiť a potrebuješ k tomu aj veľa ľudí. My sme tiež radšej volili betonárku.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja si tak myslim že 1,20 je veľa pozhanam neakeho statika nech to prepočita. Tym padom tam pôjde menej betonu a ušetrim evry ;-) Dakujem vam za radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@luciahl Ahoj s tym som tiež počital že skočim do Polska sa spytať kolko chcu za m3 s dovozom ale neviem aka bude kvalita toho betonu?
Odpovedať
Profilova fotka
@macko83 my mame 2x vacsi dom ako ty a mali sme samu ilovitu podu a zaklady sme robili na hlbku 80cm x sirka na lyzicu.. ta mala 50cm ale brala az 60cm, takze 80x60cm ... na to sli tvarnice 50tky... tehly 38...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
našla som túto tému,stále rozmýšlame ako sa pustiť do základov, či všetko robiť s betonárkou alebo niečo aj ručne napr. DT pôžičku nemáme ,ale máme niečo v hotovosti nie som matematický typ,začnem počítať a zistím že rátam zle a takto dookola, už som aj volala do betonárky či nemajú na to nejaký program čo to vypočíta, proste to neviem :-p ,ale viem iné veci :-D, prosím pomôžte mi vypočítať sumu za betón do naších základov aspoň orientačne, čo som zisťovala cez zimu cenu za kubík tak konečná suma je zatiaľ 60 eur. hĺbka výkopu bude 1,5 m, ale budeme robiť aj pätky na rohy do 2 m,šírka výkopu 60, DT 5 radov aj s terasou to vychádza 1300 ks, manžel to rátal dúfam že správne, ked nám ostane môžeme vrátiť na stavebniny no a doska na 10 cm.fotku základov mám aj vo fotoblogu.
Odpovedať
pomóc
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc na tej fotke nevidno rozmery . :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc a ešte jedna vec. daj foto zakladov nie pôdorys
Odpovedať
@nikabrunc vsak to je jednoduche dlzka x sirka x vyska zakladu + podkladny beton - platna po celej ploche podorysu :-)
Odpovedať
@havaj 14,5 x12,5 členitý :-)
Odpovedať
@havaj dá sa s tej fotky ,alebo idem hľadať lepšiu?
Odpovedať
@nikabrunc neda, skus to nafotit vacsie :-)
Odpovedať
@nikabrunc Tak aby bolo vidiet cisla na kotach :-)
Odpovedať
lepšie to nejde fakt, skúste lupu, alebo napíšem miery, ktoré viem s toho vyčítať @petinko1982 @havaj
Odpovedať
@luciahl máš nejaký kontakt na Poliakov na betonáreň, i ked zas s ktorej strany si ty zisťovala že? Ked tak pošli na rp
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc z tohto co si tu dala sa to vypocitat neda... nie su vidiet koty.. mas tri moznosti.. bud kupit si realizacny projekt zaplatit si rozpoctara... alebo prihodit chlapovi z betonarky za to alebo sa to naucit a urobit si to sama.. v podstate je to vlastne len objem kvadra co je a*b*c len treba dat pozor aby to bolo vsetko v metroch a vysledok teda v m3 ja som stala na jesen pred podobnou ulohou... nevedela som o tom makke f.. ale an realizacny projekt neboli bubaky tak som sa to musela vsetko ucit... od objednavania betonu, tehal prekladov citat tie vykresy... akurat skridlu mi vyratali v bramacu.. naucit sa rozlisovat vsetky tie tepelne prestupy.. ako spravne zaizolovat prestupy a tak.. u okien tie Ucka profily kovania.. vyratat izolacie ... takze vysukat rukavy zober kalkulacku a rataj... zvlast rataj zakladove pasy a potom salovacky a zvlast zasa deku tam by mal ist iny typ betonu.. vsetko je v projekte toto..
Odpovedať
Ako som pozeral tu príspevky tak som s toho mimo ideme zrovna davat zaklady a v projekty na podkrovný dom máme hlbku 1,5m asi je to zbytočne - mame ilovitu pôdu - treba sa držat projektu?
Odpovedať
@nikabrunc realizacny projekt Ti na to myslim, ze netreba :-) Skus ten podorys zoskenovat tak, aby bolo vidiet koty :-) Je to fakt jednoduche - ratas : vyska krat sirka krat dlzka zakladu ( vsetko v metroch) a dostanes m3 betonu + hr. dosky x plocha v m2 a mas dalsie m3 betonu:-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?