Koľko by stála hrubá stavba?

Potrebovala by som poradit,,som tu nova,,a chystam staviat a to uz od jari,najneskor od leta.Mam v plane taky mensi domcek s rozmerom okolo 11x12 ,ale ma byt poschodovy.Pozemok je pomerne rovinaty.Kedze rodina mojho manzela je stavbarska,vydavky pre nich bude mozno o 60 % menej.Bude dost okolo 20 tis.eur a to uz aj s strechou?alebo aj s oknami =-)....kedze je to za tu pracu omnoho menej,,tak asi by sme sa do tej sumy aj zmestili,ci? Dufam ,ze niekto prispeje,:)a vdaka uz vopred :-)
Odpovedať
podla toho z coho budete stavat. 20 000 aj s oknami neviem ale skor nie ako ano. Ak mate predstavu ako dom bude vyzerat tak ratajte: Zaklady min. 5000 mozno aj 8000, Plocha stien 1 a 2 podlazie x 20 az 35 Eur murivo (tych 250-300 m2 odhadom) Krov ....podla toho aky komplikovany a z coho rezivo od 200 Eur kto vie aka kvalita, lepene aj 400 Eur kubik Krytina od 30 Eur hore za m2 + doplnky (okapy, oplechovanie, ryny + zlaby, uchyty, ....1000 eur sa nazbera ani neviete ako, okna? 2 sklo, troj sklo, plast, eurhranoly, hlinik....date si velke francuzske jedno stoji neskutocne peniaze TOTO vsetko bez prace, iba material.
Odpovedať
Dom 11 x 12 neni mensi domcek, skor vačší dom :-) :-) Moj odhad len material na hrubú stavbu (základy, mury, strecha, bez okien) bude viac ako 30 tis. €. A na dokončenie ešte 2 x tolko. :-) :-)
Odpovedať
@mariana10 Správnym návrhom domu sa dá ušetriť kopa peňazí. Neponáhľajte sa, študujte, projektantovi je jedno koľko zaplatíte. Cena domu môže byť rôzna. Načo potrebujete vedieť cenu? Už máte projekt? Požičiavate si? Zatiaľ si oploťte pozemok a postavte alebo kúpte búdu/garáž na materiál.
Odpovedať
@mariana10 Tiež si myslím že to bude viac ako 30 tisíc, ale záležít to od návrhu domu.
Odpovedať
Základy podľa terénu cca. od 5000€. Záleží aj aká strecha (plech, škridla), aký strop či betónový alebo drevený, prefabrikovaný, aké murivo. Ale okolo 30 tis. a viac tipujem.
Odpovedať
bratranec má hrubú stavbu v približne takejto fáze: trojposchovdový dom, urobená elektrika, voda, kúrenie, omietky, dvere, okná. treba mu ešte zateplenie z vonku potery podlahy maľovačky a somarinky. Rozmer domu 11x8 a zatiaľ mu to všetko vyšlo na 65 000€
Odpovedať
takze teraz ste ma vsetci zmiatli,,spominala som tu nasu rodinu stavbarov,,ktori hovoria ,ze to bude okolo 20 tis. ja by som sa chcela vmestit do sumy 25tis.,peniaze nepoziciavame,,aspon zatial tak neplanujeme spomeniem,ze nasej tete robili tiez take nieco, len troska jednoduchsie za 30 tis komplet. pokial ide o zaklady odhadujeme tiez takych 5000,strecha -aky je cenovy rozdiel medzi plechom a skridlou,vcera som len tak bleskla na jednej stranske a nebol to velky rozdiel ,preto by som volila tu skridlu a chcela by som sa spytat na tvarnice-ypor?cena a firma,znacka vdaka za vase prispevky :-)
Odpovedať
Ako tu už odznelo spravnym navrhom sa da ušetrit vela, mne to vysletloval projektant. Aj z hladiska ekonomickeho aj energetickeho. My mame už kupeny alebo zajednany material na hrubu stavbu 9x9, 2poschodia ,ihlanová strecha. Material : Porfix plus, strop porfix, 56m cimentu, 70ton štrku, kari siete, škridla Tondach Bravura, drevo na krov, okná, kanal. rury a ine "drobnosti".Kamene do základov budú zo starého domu, ktorý zbúrame, betonovanie ručne 10 chlapi:-) (domiešavač sa nedostane na miesto a ani pumpa nedočiahne) projekt bol robeny na zakazku a vsetko vyšlo na 19-20tis, neviem to presne na cent. Okna su zlata stredna cesta ani drahe ani lacne, Porfix plus bol lacnejsi asi o 2tisic ako by bol Itong Lambda a čislo tepelneho odporu či čo to je bolo len o 10 stotin nižšie ako ma lambda takže cena brala..:-), základy budú asi 40cm vysoké na celej ploche, vsetko ideme robit sami okrem tahania murov, to bude stat este 1700Eur,cenu nam urobi priatelkyn krsnty, a aj strechu budem robit svojpomocne(som stolar, tesar...)Takže ak by som mal počitat este dake necakane vydavky cojaviem aj 2tisic tak ta hruba stavba bude stat 22tisic.a este som zabudol, že drevo na šalung a rozne debnenia som nekupoval, to mam..:-)a preklady sme tiež nekupovali tie budem betonovat. Takže tak
Odpovedať
Profilova fotka
@mariana10 myslim ze to budes mat na hrane...do sumy 20.000e sa vtlacis len ak budes mat za pracu 0 euri... Ja som nepocital pracu ani jeden krat a to mame dosku cca 18x15 nerovnomerny obdlznik... a cisto material stal tusim 5400e, k tomu tehly hrube murivo, vnutrone priecky, preklady cca 5900e strecha cca 6300e, izolacia dosky, nepocitam okna ako chces ty. Predpokladam ze strecha bude sedlova... ak bude lacne drevo a praca zadarmo.. nemyslim ze budes platit-zadarmo! ak je realna sanca sa takto vtlacit. Ale bude sa jednat uplne o hrubu neuzavretu stavbu.
Odpovedať
@tomasko007 ,,to mas aj s pracou?,ci bez len material myslis?,nad tymi porfix plus aj my rozmyslame,,a rozhodujeme sa ako to pojde s peniazkami ,ci to bude skridla ,alebo plech |-| ,,,dik za prispevok :-)
Odpovedať
@andyfoto ,,,neviem,ale muz sa dohodol s tymi robotnikmi a hovorili ,ze 15 euro na den ak budu mozno 8smi,,a 2ja murari,ktori budu plateni okolo 35 -50euri na den ,,,viem ,ze vyjde z toho nejaka vysledna suma,,,ale myslim,,ze je to o dost menej ako cez firmu ,,
Odpovedať
Profilova fotka
@mariana10 urcite menej.. len aby ta vysledna suma nebola cez 4cisla :D co castokrat byva... potom sa uz nejedna o stavbu svojpomocne a tam padaju tie pocty co som pisal vyssie bohuzial...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariana10 Ak si to cele urobite v ramci rodiny a nedate na odmenu robotnikom ale na pitivo + jedlo a v buducnosti sa budete nejako revansovat tak by sa to mohlo zmestit do tej ceny. Mio urobil zaklady za 7000 s 20 cm izolacie na pasy + pod deku. Muroval z betonovych murovacich tvarnic (10 Eur m2), pricom tvarnice a material na murovanie cca do 5000 + krov a krytina, takze da sa do 25000 ale bez okien.
Odpovedať
@mariana10 cena materialu bola asi tych 20tis. a k tomu budeme platit este 1700 murarom a cca 300 za zburanie stareho domu a vykopanie zakladov. Ale to je tiež protekčna cena od suseda s bagrom. Priečky , vence, preklady aj strop budem robit svojpomocne murari len obvodove steny a nosnu priecku. Rozpočet bol na 23tis a vyzera to tak, že sa vmestime 8-)
Odpovedať
@tomasko007 ,,vyborne,,,a ak mozem.... kolko si potreboval tych tvarnic ,alebo radsej keby si udal sumu,,a ma zaujima strecha ak si kupoval skridle -cena,,,samozrejme ja to budem mat zhruba o 15% viac,,tak asi tych 25tis.....dufam a pokial ide o klampiara?poznam jedneho co berie 1700 eur zhruba,nie je to vela-ci ? =-) :-)
Odpovedať
@mariana10 porfix stal 8020Eur a ku každej palete bolo vrece lepidla za 1cent ale mal som 3ponuky a bol v nich rozdiel až 2000!!!najlacnejšia bola MPL.Množstvo som si vypočital sam podla projektu a strop vypočitali podla projektu v Porfixe,škridla Tondach bravura prirodna bola vtedy v akcii za 5.99za štvorec a klampiara nepotrebujem mal by som to zvladnut (robim altanky tak tam som ako taku zručnost pochytil)ale ak bude treba na to su tie 2tisicky na necakane vydavky :-)
Odpovedať
Zdravim. Tiez zaciname stavat a moj hruby rozpočet je , ze pri sume 20000 urobime po deku . Rozmer domu 11x9 sedlova strecha ,dvojposchodovy . Tiez sa pripajam na sumu 30 tis s oknami .
Odpovedať
záleží to od kvality použitých materiálov, toho či to ideš robiť svojpomocne, rozmerov a všetkého ostatného. Napríklad bratranec trojposchodový dom s omietkami oknami dverami pucovkami elektrikou kúrením a vodou postavil za 65 000€ všetko robené svojpomocne.
Odpovedať
@mariana10 ťažká otázka veľa záleží od toho čo tam chcete dať, kto to bude robiť, daj si urobiť cenové ponuky...môžme ti napísať jedine čo to vyšlo nás a čo sme tam dali ;-)
Odpovedať
@mariana10 tak to je velmi odvážny plán, a ak sa zmestíte do 20 000e aj s oknami tak osobne prídem zagratulovať ;-)
Odpovedať
20 000 Eur to je tak na material pre zaklady a murivo a praca zadarmo. Krov, krytina, okna iba vo sne...
Odpovedať
Profilova fotka
to súhlasím staviame tiež domček 11,5*6,75 malý + samostatná dvoj-garáž 6*7 cena bez okien 35000 eur a to už bol boj cena práce 9000 eur takže silno pochybujem je síce dvojpodlažný s obývateľným poschodím ale 35000-9000=26000 a to kde sú okná a prípojky !!!!!!
Odpovedať
my máme bungalov HS nás stála 200m2 zastavanej plochy, 190 úžitkovej, drevený krov,ytong lambda,škridla keramická,okná slovaktual pasiv+dvere+garaž.brána komplet s prácou živnostici = cena do 45000 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@oondrejj presne taketo rozmery domu mame aj my..takže v podstate sa už môže sťahovať a vyšlo ho to 65000€?tak to je super...dufam, že aj nam to tak vide
Odpovedať
máme podobný rozmer domu. stavali sme s porothermu - cca 6300 eur (obvodové múry, priečky v dome), drevo na krov stálo necelých 2000 a bramack so všetkými doplnkami cca 4300. okná máme 7 komorové, trojsklo v profile salamander, hnedej farby a komplet aj s elektrickou garážovou bránou stáli okolo 7000. idem pridať foto, môžeš si pozrieť
Odpovedať
mi chceme tiež stavať, neviete mi poradiť čo potrebujeme na začiatku, keď zatiaľ máme iba pozemok, aké papiere a hlavne koľko to bude stáť? Či montovaný bungalov alebo radšej murovaný dom?
Odpovedať
@sisikus Murovaný môže stáť toľko ako drevený. Murovaný je kvalitnejší. Najprv si navrhni dispozíciu domu, potom zájdi za projektantom aby ti to nakreslil a potom choď na stavebný úrad, tam ti povedia čo všetko treba na stavebné povolenie. Zatiaľ si oploť pozemok, aby si ho ľudia nemýlili s cestou a nekradli ti materiál. Stačia poplastované tyčky a poplastované pletivo. Na internete si kúp plechovú garáž aspoň 3 x 5 m, dovezú a zmontujú ti ju na mieste. Budeš ju používať ako sklad náradia, neskôr ako garáž alebo ju predáš. Stavbu plotu a búdy treba dopredu oznámiť na stavebný úrad.
Odpovedať
@radopp Vyborne, teoriu uz ovladas.. Kedy zacinas? :-D :-D :-D
Odpovedať
@sisikus Veľa peňazí sa dá ušetriť: - návrhom domu (nechaj si čas na štúdium, prepočítaj náklady) - zháňaním lacného materiálu, zľavy - svojpomocou alebo samostatným zháňaním si majstrov - neponáhľaním sa a nerobením chýb - pôžičkou s nízkym úrokom ktorú si zoberieš až keď ju budeš potrebovať
Odpovedať
@sisikus Kôli konkurenci vraj stavebné firmy pracujú za cenu materiálu. Keď si zoženú lacnejší materiál, tak je to ich zisk. Firme zaplatíte až po dokončení etapy stavby, banka vám požičia na dostavanú časť. Príprava staveniska: - vytýčenie pozemku geodetom - vyrovnanie pozemku buldozérom - zriadenie suchého záchodu - zakúpenie plechovej garáže - vytvorenie parkoviska a prístupovej cesty pre auto - zakúpenie vodomernej šachty - pripojenie sietí (voda, elektrina, odpad, plyn) - osadenie brány - stavba plotu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?