Koľko by stál originál zrub?

staval niekto original zrub ? kolko by stal taky mensi zrubovy domcek s obytnou plochou cca 80 m2 ?
Odpovedať
na kľúč alebo svojpomocne, záleží aké drevo zoženieš a aký si dobrý tesár, na kľúč vidíš pred baumaxom podľa výbavy,alebo pozri drevodom a budeš trochu v obraze
Odpovedať
no mozno by bolo dobre povedat rozmery, pocet podlazi a vybavenost. Ale cez firmu to nebude lacnejsie, ako murovany dom.
Odpovedať
my sme boli na prieskum v Polsku.bolo z coho vyberat a neboli sme ani daleko od hranic.sli sme cez Oravu.aj cez internet sa da nieco najst.ale zmenili sa nam plany,tak sme uz dalej po tom nesli.
Odpovedať
pozeram ze firmy su drahe, murovany dom svojpocne vyjde lacnejsie, jedine najst tesara ktory si da zaplatit primerane.
Odpovedať
Volnym vyberom: https://www.google.sk/search?q=zrubov...
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite ak ti mozem poradit najdi si partiu tesarov a daj si vypracovat projekt pripadne sa popytaj ci uz nejaky podobny velkostou nerobili. Ja budem tiez chciet stavat zrub v blizkej buducnosti a mam uz aj vybranu partiu chalanov ktori mi ho urobia tiez si myslim ze ovela lacnejsie ako firma tak drzim palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No myslim ze otazka bola priamo na cenu ale citam tu len same najdi si a bude to drahsie ako murovany ale nik nenapise komkretnu cenu cize zas len zaplnanie stranok onicom :) nic vzlom ale no ale k veci svagor zhodou okolnosti stavia taketo zruby alebo zrubove domy a s rozlohou spominanych 80m2 streba ratat skutocne okolo tych 80.000€ co mi aspon spominal vychadza to tak ako je napisane 1000€ za m2 obytnej plochy to je keby ti to robi niekto na kluc pokial mas v rodine tesarov tak sa to da urobit aj za 3/4 ceny svojpomocne ale vsetko zalezi od toho za aku cenu zozenies drevo bud si kupis surove stromy ktore treba opracovat tzv drevo na pni ide o najlacnejsiu sortu dreva vacsinou trieda IIIC a cenovo si na 50€/m3 mozno aj menej ak sa dobre dohodnes treba si uvedomit ze kazdym dalsim opracovanim na pile sa cena dreva zvysuje kludne sa mozes dostat aj na cenu 300 -500 €/m3 vsetko je o tom co si dokazete urobit sami a co nie v podstate k tomu staci sikovny clovek co to sakra dobre umi v motorovou pilou :) vela statsia inac je to velmi pekne len to chce vela penazi hned k dispozici neda sa to stavat na etapy ako murovany dom.
Odpovedať
viem postaviť zrub za prijatelnú cenu na kĺúč,len treba vedieť o čo máte konkrétne záujem.V prípade záujmu pošlem kontaktný email.
Odpovedať
Ja čo viem tak na slovesnku je nova firma co zastupuje finsku spolocnost v tomto smere priznam sa poznam ich a viem ze ponukaju moznost ze ked si svojpomocne idete stavat dom od nich mate na stavbe ich cloveka co vam vo vsetkom radi a pomaha a odporucam co som od nich pocul pitat si len skelet vsetko ostatne riesit tu na SR je to odost lacne A mate kvalitne finske drevo (seversku borovicu). ved kuknite si www.finnbar.com a asi su aj na FB no popitajte sa. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nevychádzam z údivu, čítajúc toto vlákno. Predstava, že nejaký ( i keď dobrý) tesár, ktorý priamo zruby nerobí, by si len tak vyrobil zrub, je scestná. Je to vysoko špecializovaná práca, domy sú v našich končinách patrične drahé, na kľúč veľmi približne o 15% drahšie, než murovaný dom s tými istýmy parametrami, ale dokončenie a možnosť nasťahovania trvá dlhšie, než u murovaných alebo montovaných domov. Ovšem poiaľ by si si nechala urobiť tú odbornú prácu (v podstate hrubú stavbu alebo len skelet) od odborníkov zrubárov, tak potom máš veľké možnosti sebarealizácie na dokončovaní, a pokiaľ máš v rodine remeselníkov alebo šikovných a nelenivých chlapov, tak týmto sa to dá veľmi zlacniť. Zrubový dom na kľúč je približne 3x drahší, než skelet, a pokiaľ chceš konkrétne informácie, nakresli si domček - nemusí to byť projekt, ale musia tam byť rozmery a konkrétne požiadavky, na internete si nájdeš zrubárske firmy - na Slovensku, v Česku i v Poľsku je ich - odhadujem viac než 100, pošleš im to mailom a necháš si naceniť a máš výsledky k porovnaniu. Na Slovensku, čo ja viem, má najväčšiu tradíciu Drevodom Rajec čo do množstva, Originál masív Žilina čo do kvality, to ale neznamená, že iné firmy nie sú dobré. Ale napr. na ich stránkach možeš získať dobré informácie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zruby-drevopp.sk - cena 80m² zastavanej plochy cca 76 000€ (stavba na kľúč) záleží hlavne od výberu materiálov a vzájomnej dohode ďakujem Plevjak
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@mirkadiankapalo mozete sa mi ozvat na IP? zaujimalo by ma z akeho dreva staviate.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@peter733 dobry den viete mi prosim poslqt mail na vas
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@aneta132 ahoj prosim vas vy ste staviali zrub? Nemate nahodou kontakt na tesarov co vam stavali dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?