Klasik 109 - cena - názory

Pekný deň. S manželom sme začali uvažovať nad domčekom. Nevyznáme sa v stavebnej problematike a preto sme sa rozhodili poradiť s čo najväčším počtom ľudí, ktorý stavajú dom. Preto by som rada vedela či je reálne možné postaviť tento domček v sume hrubej stavby (dajme tomu základy,obvodové a nosné múry - ytong /tehla, okná,strecha) cca 30tis.€ pravdepodobne svojpomocne, za predpokladu, že známy bude stavať v rovnakej lokalite, čím by sa možno dalo ušetriť na staveb.mat. ak by sa bralo dvojnásobné množstvo .... ??? Prípadne v akej reálnej cene by sa hrubá stavba mohla pohybovať prípadne čo sa týka aj prípojky plyn, el.,voda? Vopred ďakujem.
Odpovedať
@123lea123 Pekne navrhnutý dom. Keď už spálne na poschodí, tak všetky :-) Páči sa mi rozdelenie jedálne a obývačky, a má to aj zastrešenú terasu. Kde bude umiestnený kotol alebo krb? Sklad potravín, garáž, alebo dielňu budete riešiť samostatne?
Odpovedať
@radopp Tento návrh je v podstate katalogový....Len sa nám veľmi zapáčil a tak sme si ho orientovali podľa seba na svetové strany....Čo sa týka obývačky a jedálne nám by vyhovovala, lebo sa dá aj uzavrieť. Kotol by mal byť podľa nákresu niekde pod schodami (pravdepodobne), krb aj s oknami v izbách na poschodí by sme doriešili podľa nejakých tých našich osobitných požiadaviek- aby z juhu bolo v izbách svetlo počas dňa. Nejaká ta miestnosť na potraviny je hneď vedľa kuchyne, tam by sa dalo prípadné nejaké malé okienko na vetranie. A čo sa týka garáže tá by mohla byť teoreticky na západ prípadne by sa to riešilo za pochodu.
Odpovedať
@123lea123 Neviem čo je to riešenie za pochodu, ale ak si niečo nedáte do projektu, dodatočne sa to robí ťažko. Ak nechcete veľké zmeny, dajte si žiadosť na stavebné povolenie podľa svojich predstáv, a pár drobností ktoré zmeníte za pochodu a teraz ešte netušíte ako, dokreslíte do výkresov pre kolaudáciu.
Odpovedať
@radopp "za pochodu" = až budeme v štádiu riešenia projektu a v štádiu podávania žiadostí a podobne....zatiaľ sme len na úrovni získavania názorov a zisťovania možností...v podstate tento projekt sa nám páči a tým pádom kalkulujeme čo a ako by sa dalo za akých podmienok.
Odpovedať
@123lea123 Čo je to štádium riešenia projektu? A chceš dobrý projekt, musíš uviesť svoje požiadavky, dať k dispozícii katastrálnu mapu svojho a okolitých pozemkov a cesty, zistiť požiadavky stavebného úradu a susedov, svoje finančné možnosti, a tak. Ak chceš pomoc s projektom od nás, musíš tieto veci dať sem. Ak chceš radu od architekta, dáš to jemu. Kombinácií a riešení je strašne veľa. Ak ťa zaujíma všetko, prihlás sa na stavebnú fakultu TU.
Odpovedať
Chcete stavať takúto chalúpku? nechcete si radšej postaviť moderný dom? :-)
Odpovedať
@radopp Myslím, že som už v úvode napísala, že sa v problematike neorientujeme a nie to, že by som rada študovala na VŠ.Znova čo sa týka štádia riešenia- v mojom ponímaní je to štádium, kde konzultujem zmeny s odborníkmi a tí my vystavia vhodný projekt. Mám pocit, že som tu nechcela riešiť veci ako je garáž a dielňa a stavebná fakulta TU. Odporúčam si znova prečítať úvodný príspevok. Inač ďakujem za cenný názor. @slavoslav práve, že nám by takáto "chalúpka" vyhovovala.... :)
Odpovedať
@123lea123 Nerobil by som ten vyklenok na jedalensky stol. Cena za hrubu stavbu je realna.
Odpovedať
schody su nanic ,zostarnete a budete spat v obyvaku, bungalov je naj,,.toto je domcek ak mate malinky pozemok, nudzovy domcek.
Odpovedať
Mne by chýbala jedna malá izbička na prízemí (10-12m2). Môže sa používať ako spálňa rodičov, prípadne izba pre starých rodičov, a keď zostarneš tak si budeš pochvaľovať, že nemusíš hore schodmi. Teda my sme sa riadili pri výbere projektu pre nás :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?