Kde kúpim lacnejší stavebný materiál ako je na Slovensku?

Ahojte, prosím Vás viete mi poradiť kde nakúpim lacnejší stavebný materiál ako na Slovensku???? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Na Slovensku je najlacnejší.Ale už to ani nieje stavebný materiál ale skôr stavebný odpad.
Odpovedať
aký odpad? aký najlacnejší? môže byť lacný, keď si poriadne obeháš aspoň 5 stavebnín a doslova ubeháš zľavu, lebo na našom krásnom slovensku ťa chce každý len odr.... prípadne ak máš v stavebninách známeho a vyslovene ti povie koľko majú rabat . ako inak by potom bolo možné že dajú na murivo zľavu aj 30- 40 % a napr. na izolačný materiál 50 % všetci len skúšajú kto sa chytí. a prosím, aby keď sa niekto pýta na konkrétnu otázku dostal aj konkrétnu odpoveď a nie bludy typu "stavebný odpad" .
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaahoj Ja to vidím najlepšie sám.Čo mi zákazníci vozia zo stavebnín.Pokrútené polorozpadnuté ,prechemizované ,navlhnuté,nedorobky pripomínajúce skôr smetiskový výber ,ako stavebný materiál.Kľudne žite vo svojich omyloch.Všetko pochopíte postupom času, keď vám deti v takýchto domoch začnú chytať alergie a domček sa začne po kúskoch rozpadávať.
Odpovedať
@qtinuskaq v Číne... ospravedlňujem sa nezdržal som sa... 8-)
Odpovedať
@qtinuskaq Otazka je polozena velmi vseobecne. Mozno by bolo dobre vytypovat si konkretnu znacku a typ toho materialu (napr. Ytong a jeho hrubku) a potom skusit zhanat, kde je najlacnejsi - ci u nas alebo v Polsku alebo inde. Aj na Slovensku sa da kupit velmi lacny stavebny material, velky rozdiel v cene zavisi od druhu konkretneho materialu predsa. Aj polystyren mozes dat na zateplenie 5 cm ale aj 20 cm - biely alebo sivy - a to je riadny rozdiel v cene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ahojte. chodí sa ešte na stavebný materiál do Poľska? mám na mysli murivo, izolácie, zateplenie, obklady, podlahy dlažby alebo prípadne drevo na krov, plechové strechy? Oplatí sa to aj v dnešnej dobe? Ešte by som rád ak by mi tu niekto poradil konkrétnych predajcov na dosah z Kysúc...
Odpovedať
Už som to tu niekde písal, tak ešte raz ;-) vo Varine na hlavnej ceste v stavebninach sa dá objednať konkrétny materiál z Poľska. Majiteľ pán Tichak chodí prakticky každý deň do Poľska s Ivecom a nakupi/dovezie/objedná. Ja som si u neho takto kúpil trapezovy plech na budu (domcek :-) ) ponúkal mi namiesto porfixu aj poľský porobeton. Takže čo len chceš. Dlažbu, lepidlo, krytinu... Ja osobne od nich už ale neberiem. V priebehu samotnej stavby je to trochu nepraktické, to takto riešiť. Teraz t orobim tak ako asi každý. Ak niečo potrebujem tak obvolam 2-3 stavebnin, zistím cenu, cestou z roboty vyplatim a na druhý deň je to na stavbe. Prípadne to hneď nahadzem do kufra alebo najnovšie na vozík.
Odpovedať
no tak ja som som si dal v spomínaných stavebninách naceniť roxory a DT na základy a mám pocit že pán nemá až také výborné ceny oproti iným stavebninám v okolí ZA. Takto, aby som bol konkrétny tak tým , že sa pýtam na predajcov v Poľsku samozrejme chcem docieliť nižšiu cenu ako dostanem tu aj so započítaním dopravy. Preto sa pýtam, či to má v dnešnej dobe ešte význam...
Odpovedať
@yakkuza Stručne povedané, veľké množstvo stavebného materiálu (a nábytkov samozrejme) je z PL a v PL lacnejšie. Omoho. Bývame pri hraniciach a v PL sme v podstate každý 2-3 týždeň, podľa potreby. Začneš tankovaním - min. týždeň Slovnaft 1,35 € /1 L 95 Nat. Orlen PL (Jablonka) / 1,15 € / 1 l 95 Cestou to vezmeš do stavebnín pri ceste : zistíš, že aj vďaka kurzu sa pohybuješ lacnejšie v závislosti od toho čo chceš o 15-30 % oproti našim stavebninám...no a to sa ti už oplatí vziať aj dodávku. Temná stránka tejto veci je, že oproti slovenským, českým, nemeckým výrobkom, sa proste ušetrilo a to zistíš až časom. V PL nie je problém kúpiť aj total čmejd, tak pozor nato. Takže áno, v PL je to OMNOHO lacnejšie, len musíš chodiť. Zamysli sa: Blachotr..ez - plechy na strechu smer na Krakow, nedaleko od hranice- PL firma, Chyz..et dlažby-hned za hranicou...a robia kvatlitne (inak by tolko nepredávali a nerástli, že?), Ďalej, Merku.. Mar... je v podstate z PL, hoci su aj na SLovensku, a tam je teda Megavelký (hoci ide v podstate o lacák obchod-bol som tam teraz v nedelu a z kvality som nesadal na zadok, z cena skôr) Chod k nim tu, a tam, sa budeš smiať. Ten istý matroš, o 30 % drahší (dobre, niečo len o 10%) Tu skoro všetci chodia na materiál do PL. Reálny príklad? Kamarát prerábal byt. V stavebnínách mu dali po superkamarátskej zlave takú cenu na Kléber, že v Pl bol bez zlavy o 2 € lacnejší.. aby si sa neodžubkal na kurze, stiahni si do mobilu appku na konverziu kurzov, tá ti to hneď preráta, kolko čo stojí. A aby si mal uplne že lepšiu predstavu o cene, stiahni si niektorý z letákov ich stavebných supermarketov a porovnávaj s kalkulačkou. Snáď som pomohol. Čao.
Odpovedať
@yakkuza no tak si to zažil na vlastné​ oko. :-) ja som z Oravy a celý život som chodil nakupovať všetko do Poľska a viem že ak chceš v poľsku kvalitu tak to tiež zadarmo nebude. Brat postavil v Poľsku a veľa veci kupoval drahšie ako ja tu v Žiline, lebo ako sám povedal, chcel "nadštandard".
Odpovedať
Jo, aj to je dosť presne povedané. Ako, v PL kúpiš aj fest kvalitné veci, len sú drahšie. U nás mám pocit, že je ten štandard trochu vyšší ako tam. BTW, betón z domiešavačov tu istý čas vozili len z PL..teraz sa to myslím už zmenilo, alebo nejak vyrovnalo s SK dodávateľmi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?