Je toto reálna cena realizácie?

Ahojte. Vyberame si katalogovi domcek. Pri vsetkych co sme nasli je cena realizacie. k tomu je tam napisane ze je to vlastne orientacna cena uz na kluc. Dali sme si urcity "financny strop" ze za kolko si mozeme dovolit domcek postavit. Mam to teda chapat ze ta orientacna cena je realna a da sa od nej odpichnut, alebo tam moze byt prestrel aj o 10-20 tisic? Ze ked mame na dom napr. 100 000 eur a v katalogu je napisana orientacna cena na kluc 100 000 eur, je real sa tam dostat?? Teda ak by samozrejme ostalo vsetko normal. Myslim tym ze ziadne zbytocne drahe materialy, napr. ziadne drahe stav.materialy obklady,podlahy atd. , proste taky standard-klasika stredna cesta. Podla coho to pocitaju?Teda skor ako? Nejake standard materialy,praca atd? Alebo len tak od brucha :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ceny stavieb sa odvíjajú od štatistických údajov, ktoré poskytujú veľké stavebné firmy. odchýľka pri realizácii môže byť aj -20-30%, podľa materiálov a hlavne réžie. Bežný postup je, že cena materiálu predstavuje polovicu ceny stavby, takže ak je súčasťou projektu výpis materiálu, viete si porovnaním určiť predpokladané náklady.
Odpovedať
Ja som bral projekt z Apexu a firma co nam ho stavala podliezla tu cenu ktoru uvadzaju pri stavbe na kluc. Pouzili vsak presne materialovu skladbu podla vykazu- vymer. Apex si dost na kvalite potrpi tak ide hlavne o to aby si vedela stavebna firma vybavit zlavy, vela stavali a zaroven zarobili bez toho ze by na vas ryzovali.
Odpovedať
Uz som to tu niekde pisal, cena realizacie je vo velkej miere ratana kubikovou metodou. Ak niekde kupite projekt a je tam vykaz pouziteho materialu tak sa priblizite cene ale nikto Vam zadarmo neposkytne rozpocet na dom, t.j. polozkovite rozpisane materialy a cena prac. Take nieco robi rozpoctar a co som videl tak cena sa hybe pri 100 000 €urovom dome 150-200 Eur. AK idete stavat na kluc tak je vhodne si nechat spracovat rozpocet (material a praca je detailne rozpisana) a nasledne bez cien iba vykazy dat jednotlivym firmam na nacenenie. Potom ziskate objektivny pohlad na cenove ponuky, samozrejme ak sa firma bude drzat vykazu a nepouzije ine materialy alebo niektore prace odflakne ci neurobi vobec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?