Je 50 000€ dobrá cena za hrubú stavbu?

Dostal som cenovú ponuku na hrubú stavbu. Cena je 50 000 €. Čo myslíte je to dobrá cena? Šli by ste do toho? Poprosím o rady skúsených . Kľudne všetky pripomienky.
Odpovedať

Odpovedať
@ultrasunka: Čo všetko máš nacenené v tom pojme "hrubá stavba"...? Pre predstavu...
Odpovedať
Hruba stavba? Ake vymery, aky material ........ Dajte to nacenit aspon 5-8 firmam, budu sa branit tak dajte vsetkym polozkovity rozpocet a nech dopisu iba cenu, aby bola metraz a druh materialu rovnaky pre kvalitativne rovnocenne porovnanie a potom ked budete mat ceny su este dolezitejsie zmluvne podmienky. Napr. Najlacnejsia firma Vam dam cenu 30 000 € na hrubu stavbu, ale co ak to nesplni pripadne da lacnejsie materialy ale uctovat bude tie drahsie? A pre taketo stavy je treba mat dobre nastavenu zmluvu, garancie, kontrolu stavebnym dozorom s Vasou ucastou. Predstavte si ze odflaknu zaklady ci krov, jednoducho casti stavby ktore sa tazko prerabaju a su financne nakladne, co potom? Mozte im to dat prerobit, ale ak sa uz neukazu alebo sa budu vyhovarat? ...... takychto stresovych javov byva pri stavbe mnoho a je viac nez potrebne pri stavbe cez dodavatelov mat to osetrene + garancie + referencie. Myslim ze pri takejto investicii chce kazdy stlacit riziko na minimum. A na zaver dodam netreba zabudat na stav po dokonceni, viete mozu sa objavit skryte vady ci chyby a preto pred podpisom zmluvy treba mysliet na zaruku, t.j. urcite by som siel u kazdeho dodavatela do zadrzneho.
Odpovedať
No nacenene je v tom zaklady,kanalizacia, vytiahnutie murov ... + strecha. Vymera tam je 188m2. Material Solbet,strecha Rukki, zaklady Premac
Odpovedať
ja by som to nedal... môj názor za 60-65 na holodom... 50 za hrubu stavbu...???? šak to za druhých 50 nedokončíš.... ten dom je dost stupídny (myslím v zmysle realizácie) členená strecha nepravidelný podorys.... nešchýba výklenok... ale aj tak 50 za bungalov kde nie su schody, dve deky, balkony vykiere, loggie, a podobné nezmysly, je strašne veľa za 50 ale aj časť okien napr dve strany domu proste chcem príst do bodu, kde firma za 50 ešte neičo prihodí, alebo prihod ty a nech to urobia na holodom... inak čo sa týka firmy: priatelia budete stavať z tehly XY typové označenie číslo: 123456789, certifikát výrobku túto tehlu mi budete účtovať...solbet, čokoľvek treba si to ustrážiť dať do zmluvy cenu za materiál a kategóriu materiálu... nie, že solbet... aký? odkiaľ..? chcem vidieť všetky štítky na palete a dodací list... na toto pozor na tomto sa neenchať odžubať....
Odpovedať
@ultrasunka keď mám hovoriť za seba, tak zlý výber projektu (teda dúfam, že nie je individuálny), moc výčnelkov a pod., o izoláciách v podlahe a na strope sa baviť nejdem (môj typ na projektatnta 50 r. a viac). Strecha nekonečne komplikovaná (nechcel by som počuť nadávky tesárov). Za 50 litrov by ti to mala firma postaviť, ale daj si to naceniť niekoľkým firmám, zožeň refrencie a tak sa rozhodni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?