Je táto cena hrubej stavby za bungalov adekvátna?

Dostal som cenovú ponuku na hrubú stavbu bungalov 138m2 úžitková plocha cena 65000e myslíte že je to veľa? pozemok je rovinatý
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martin2012 A čo všetko je v tej cene lebo ak to je celý dom na kľúč tak je to vychádza lacnejšie ako svojpomocne je to necelých 500 eur/m2 to je asi tá najlacnejšie firma o akej som počul.
Odpovedať
@martosko základy,doska,steny, strecha
Odpovedať
Profilova fotka
@martin2012 Sory nevšimol som si to že to je za hrubú stavbu :-| tak to je už o inom je to celkom dosť skús si tu na MS pozrieť tému koľko vás stála hrubá stavba alebo niečo podobné tu bolo, a skúsil by som osloviť viac firiem.
Odpovedať
Ja som dostal na 17x9 bungalov 48 tisic a uz to bolo fest prestrelene. Zaklady steny pultova strecha. Strecha pultova+ fatrafol 17 tisic... pohladaj partiu murarov a mas to za polovicu.
Odpovedať
@martin2012 napis ake materialy budu pouzite, potom sa da aj cena vyratat. No mylim, ze to je mozno aj vela.
Odpovedať
@martin2012 Brutal cena.Do 40000e sa musis s partiou zivnostnikov dostat.Zalezi od viac faktorov.Aky je tam strop,ci su v tom aj priecky a podobne veci
Odpovedať
Aká cena je realna zistíš, ak si dáš spraviť viac ponúk. Osobne sa mi to zdá dosť veľa. 12x16 pred rokom rovnaký rozsah 42t. No mal som ponuky aj na 70t.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin2012 Plocha u mňa 172 + 25 zastrešená terasa, rovná strecha fatrafol, cena hrubej stavby 30093€, stavané s živnostníkmi. Preboha, chcú ťa obtiahnuť.
Odpovedať
@topvideo budem mat podobny dom ako ty aj rozmer a dostal som ponuku len na robotu 26tisic a druhu ako som pisal 48 :D Niektory ludia nevedia co pytat.
Odpovedať
Bungalov 10x12,8 základy, múry, priečky, komplet strecha cca 26.000(cez živnostníkov)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My sme dostali ponuku za hrubu stavbu 104m2 uzitkova plocha 50tisic :-D som sa len zasmiala. Sialene ceny. Tak hladame dalej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martin2012 chcel som napisat ake okna su v tom ked to je bez okien to je sialena cena , cena za material moze byt tak 15-20 tisic
Odpovedať
@martin2012 Vela, nam stavaju bungalov na kluc 10x13,2 za taku cenu ako spominas :)
Odpovedať
@slniecko246 mozem poprosit o kontakt? Dakujem
Odpovedať
Mam bungalov cca 13x13m. Cena materialu a prace... svojpomocne.+praca mechanizmov..27.000. Tusim v tom som uz mal aj okna a dvere...plastove
Odpovedať
@martin2012 zlodejina, sprostá zlodejina
Odpovedať
prehodnotená cena :-) 54000 s keramickým stropom
Odpovedať
no majitelko chce BMW zadarmo :D tu ponuku zahodit do kosa a hladat inde. ale bola by sranda, keby sa mu vysmejes, ci si nerobi srandu, alebo ci to nie je za dva domy, to by bolo potom OK. tiez som dostal take haluze, mega pecka haluze, ze hruba stavba 70 tisic plus dph. ja som to dal za 30 s dph a to som mohol este o 5 tisic menej, keby som akcnejsi. sranda je, ze ti majitelia firiem to predavaju tak hodnoverne, ako keby je to normalne a maju nas sa idiotov, ked hovorim, ze je to drahe. ziju uplne mimo realitu, no zial ludia im na to skacu(!) toto je cisty priklad praxe, "skusme, mozno na to skoci"
Odpovedať
@martin2012 cca 180 m2 zastavaná plocha a ešte k tomu poschodový dom najnižšia ponuka na hrubu stavbu bez okien 52000 (partia) najvyššia 80000 (firma) a este niečo medzitym myslím práca aj s materialom teda na kluč hrubá stavba v Trnave porfix 30 cm, porfix strop, výstuž v základoch, Ačková strecha väzníky alebo hambálková uvidime,
Odpovedať
@rdm Zdravím, chcela by som sa opýtať kde ste stavali domček? :)
Odpovedať
@martin2012 Ahoj, ja ked som daval nacenovat len hrubu stavbu, bungalov zastavana plocha 145 m2, pultova strecha 190 m2, tak cenove rozpatie bolo obrovske - od 35 000 do 75 000 bez DPH V tom bolo zahrnute - zakladova platna, mury, strecha. Ja mam taky pocit, ze firmy ked to nacenuju, tak hrubu stavbu vzdy nacenia velmi vysoko, aby mali zabezpeceny zisk co najskor. Potom som sa dostal k firme, ktora mi to nacenila do stavu holodomu. Hruba stavba vychadzala na cca 50 % z celkovej sumy. A potom neplati to pravidlo, ze hruba stavba je cca 1/3 a dokoncenie 2/3 Nakoniec mi dom stavia tato firma. Potvrdili sme si celkovu sumu za holodom, s ktorou som bol spokojny, a tak uz nemusim riesit, kolko stoji len samotna hruba stavba, a kolko bude stat dokoncovacky, atd. Asi najhorsia je kombinacia, jedna firma urobi hrubu stavbu, druha firma dokoncenia, atd, Lebo vtedy treba platit maximalne zisky pre obidve firmy. Ak mas cas a vies si menezovat jednotlivych zivnostnikov, tak nieco este na tom usetris. Pre mna bolo jednoduchsie radsej zaplatit generalneho dodavatela stavby, aj na ukor vyssej ceny, lebo byvam casto odcestovany, nemal by som cas na to vsetko dohliadat.
Odpovedať
@luciatimkova Dom staviame 5 km od Popradu /Hozelec/.
Odpovedať
@rdm a vedeli by ste mi odporučiť živnostníkov, ktorý robili vám? oni sú z Popradu?
Odpovedať
@peto2 mozem sa spytat koho ste napokon vybrali a tiez kontakt? tiez ideme stavat v tt.
Odpovedať
@luciatimkova info sme poslali do IP
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@topvideo cauko, mám presne také rozmery,nie si náhodou z východu? Po a okolie...zišli by sa mi ľudia čo Ti to robili... ;-)
Odpovedať
@rdm ahoj , ja začínam pri Po , nevieš kontakt na tých chlapov? ďakujem
Odpovedať
@martin2012 mam troska vacsiu plochu bungalovu 24x7m, pultova strecha 222m, betonova skridla, porfix 30cm, prevysenie na pozemku cca. 25-40cm. Cena na komplet 41 000 eur vratane montaze a materialu (zaklady + doska + zateplenie zakladov + obvodove mury + preklady + vence + zelezo + strecha (krov+folia+laty+skridla+impregnacia) + okapy + terenne upravy v okoli stavby + vodomerna sachta + revizna sachta + napojenie na kanalizaciu/vodu). Beton podla projektu C 16/20 + C20/25 na dosku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?