Je reálne postaviť dom 250m2 do 100 000 €?

Dobry den, poprosil by som rady od Vas skusenejsich a mozno rozhladenejsich, ci je mozne postavit dom cca 250m2 do 100 000€ na juznom slovensku. Jednalo by sa o poschodovy dom. Dakujem vopred za vrucne odpovede.
Odpovedať
1
2
da, ale iba holodom
Odpovedať
Napisal som Vam ss
Odpovedať
Profilova fotka
áno,skromne, tvrdou prácou, nekonvenčnými technológiami.
Odpovedať
hej da sa vlastnorucne, a lacne veci. A zas si uvedom ze dom moze mat 5 izieb a 1 kupelnu alebo 4 kupelne 3 wc 10 izieb ... tieto otazky su uplne mimo.
Odpovedať
Nedáá. 250m2 však to je veľký poschodový dom. Ak sa bavíme o klasickom murovanom dome. http://blog.zdravydom.sk/kolko-stoji-... Ani o svojpomoci sa hovoriť nedá pri tak veľkom dome. Svojpomocne si robia malé domčeky skôr.
Odpovedať
1000/m2
Odpovedať
Prave staviame..nie sice svojpomocne, ale ruku na srdce..nie, neda sa postavit. Ak uvazujes o takej sume, tak na co pre boha 250m2? Pri tej cene budes rad na polovicnych m2... A stara dobra rada-nech pocitas akokolvek presne, prirataj k tomu min. 30%.
Odpovedať
250m2 bude sotva slúžiť len ako dom pre bežnú rodinu, ak by boli i 5 mal by každý plochu dvojizbového bytu v paneláku to je plocha penzionu a pre ten sa nebudem nikoho pýtať za čo ho postaviť z ekého materiálu aká výbava, tak môže stáť 200 tis ale i 2-3mil
Odpovedať
Profilova fotka
za mna neda.... my mame 120 zastavanu, 109 uzitkovu, uz teraz sme skoro na 50tis a to sa snazime viacmenej svojpomocne, mame hrubu st.zatvorenu, najdrahsie su dokoncovacky a vybavenie.
Odpovedať
Profilova fotka
poschodový neviem, bungalov 260 m2 tvrdou svojpomocou sa dá - vlastná skúsenosť - ale namakáte sa teda dosť a rátam to bez nábytku
Odpovedať
Postavit sa da, len byvat este urcite nie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, neda. Mame poschodovy 230m2, stavebny material z manzelovych stavebnin, vsetky ceny prace dohodnute po znamostiach z fachu a stale sa neda 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podľa mňa sa to nedá... ]-(
Odpovedať
svojpomocne ANO samozrejme lacne materialy
Odpovedať
neda, my mame tiez 250 m2, cize realna skusenost
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne ze da vsetko najlacnejsie sam a zabudol som odrataj 150 metrov☺
Odpovedať
nanestastie nie... a to vravim ako clovek co robi svojpomocne vsetko okrem sieti - elektrika, voda, plyn a zateplenia fasady....
Odpovedať
ak to budes robit sam a nakupovat material z inzertných portalov a z bazarov a od vselijakych zlodejov, pripadne ho budes chodit sam kradnut, tak mozno sa to bude dat...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame dom po 100 m2 dole aj na poschodi a uz teraz nas stal 60 000 svojpomocne a este tam nie je ani elektrina, s tym ze muroval oco s bratom, plot robil oco s bratom, poter kamarát, atď atď atď, podľa mňa je 100 000 eur málo :/ ale zas ak si urobíte montovaný drevodom s plechovou strechou s najlacnejšími oknami, jednou kupelkou, jednym wc, sektorovou kuchyňou z výpredaja z mobelixu a pod. mohli by ste sa zmestit :)
Odpovedať
Ano dáš do 100tis, no ako napísal ján45, tvrdo makať a vojdes sa.
Odpovedať
Profilova fotka
snívajte s nami :)
Odpovedať
Suhlasim s ignacza a jan45. Tvrda poctiva vlastnorucna praca, skromnost, pevna vola a treba ratat s dlhsim casom, ratajte kludne 3 roky. Vela zavisi od toho, kolko si viete spravit fakt ze sam/sam. Ale moja realna a cerstva skusenost je, ze sa to naozaj (s prihliadnutim na to co spominam vyssie) da. A to nemusite ani kradnut, ako to tu niekto spominal.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja neviem posúdiť, či sa to dá alebo nie, ale dosť nechápem, že keď mám hlboko do vrecka, tak načo chcem barák, čo má 250m2 ? Postavte si radšej trocha menší dom za tie peniaze, ale z kvalitnejších materiálov. Aby vás ten dom finančne nezožral po rokoch. Veľký dom aj tak šťastie v rodine nezaručí. Ale finančné problémy ju zaručene potopia. My sme po zvážení všetkých okolností (nášho veku, spoločného bohatstva, pracovnej vyťaženosti, odbornej zdatnosti a miery svojpomocnosti pri stavbe či opravách) kúpili síce menší domček, ale iba 2-ročný. Nechceli sme sa púšťať do veľkého projektu, aby sme si nespôsobili problémy - teda žiadna hypotéka ani iná pôžička (časť pokryl predaj bytu). Ja viem, že dnes mladí nemajú rovno peniaze na nový dom, ale zároveň im často chýba aj súdnosť a hlavne zdravý odhad budúcnosti.
Odpovedať
Mne sa strašne páčia tieto témy :D Úplne že mega :D Absolútne nezmyselná otázka, dával by som za toto normálne BAN každému ... To je kurna tak individuálne, že až ... Vplíva na to XYZ aspektov ... Na stopercent viem, že sa určite nájde viac ludí, čo sa do takého rozpočtu vošli. Ale to nemá žiadnu výpovednú hodnotu ...
Odpovedať
Profilova fotka
8-) škoda, že tu nie je smajlík s ružovými okuliarmi, tie si treba zložiť z očí... Ak sa pýtaš, to vypovedá, že o tom nemáte veľa znalostí, čiže si to sami neviete postaviť. Robili sme cez živnostníkov a dostali sme sa na 600€/m2 pri jednopodlažnom dome. Netuším, ako to je s poschodovým, robíš dve deky, ale zase ušetríš na ploche strechy. Záver: nedá.
Odpovedať
ja si myslim, ze je v tom vela aspektov, je pravda ze svojpomocne sa daju robit zazraky ale co je dolezite a to je ake mas kontakty. Napr. v mojom pripade ked som sa prestahoval z rodnej dediny do mesta a niekam uplne inde a tam som musel velmi kalkulovat o cenach pricom v dedine kde som vyrastal by som si vedel veci za zlomok zohnat a za ine ceny. Takze 250 m2 podorysne v dvoch podlaziach je velka vyzva osobne si myslim, ze to bude tazke resp ak sa bavyme aj s vybavenim.
Odpovedať
@lubk0 ja nechapem ludi ako ty... Napises v prispevku, ze urcite su ludia co sa do toho zmestili a zaroven napises, ze sa na to neda odpovedat... Vsak si napisal, ze su ludia, takze sa da... Ona sa nepytala ci tam bude mat mramor a neviem co... Pytala sa, ci to je mozne... Nuz ano, mozne to je, ale ja by som to nechcel, lebo vsetko by bolo uuuuplne to najlacnejsie atd.
Odpovedať
No nedá, rátaj tak 800-1000€ na každý m2
Odpovedať
tak socialisticky: tu si nieco ukradnes, tam si nieco ukradnes, za pivecko pomozu kamarati a susedia, ale inak nie.
Odpovedať
vsetko sa sa ..... musis komplet vsetke prace robit sam popripade kamarati za dakujem pekne .... alebo kamarati ktorym si bol ty pomahat nezistne na stavbe .... dve tretiny materialu kupis vyhodne na bazos a tretinu v marketoch v super zlavach ... dost vela veci musis ale prisposobit tomu aky material lacno zozenies ....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?