Je možné zrealizovať stavbu domu do 70 000€?

Profilova fotka
Zakladam tuto temu lebo som si neni isty ci niekto dokazal postavit domcek do 70 000€ ak ano tak poprosim o foto a niejaky ten komentar ktomu.Dakujem a hadam sa mestim aj ja do tej ceny.
Odpovedať
1
2
To fakt ???? Booooze... Uz je tu taka ista tema... Len cisla sa lisia... 40 tisic, 50tisic, 60tisic.... Chod a hladaj, s panom bohom 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee podla fofo co mas v albume asi takyto problem neriesis ci sa zmestis do 70eciek?
Odpovedať
Určite sa to a podla mna aj do mensiej sumy...my mame rozpocet 40000 eur tak dufam ze to vyjde...:-)
Odpovedať
... a ideme znova do toho..., treba pozrieť staršie diskusie a hned pochopíš o čom táto téma bude....
Odpovedať
Profilova fotka
Nezadali ste romery.Malý nanáročný dom sa dá postaviť za 50 000€.Bez pozemku a terénnych úprav.
Odpovedať
Profilova fotka
Napr taky :http://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rodinne-domy/detail-domu/RD-Bungalov-967.html
Odpovedať
Profilova fotka
aka by tam bola cena podla vas?
Odpovedať
@marek06 praveze riesim, kde tych 70 eciek tento tyzden zoberem :-D treba mi zaplatit fakturu za telefon :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@marek06 na taky dom za 70tisic zabudni... a fakt skus pouzit vyhladavac, je toho tu kvantum na tuto temu popisane... no aj tak ti dam jeden link - http://www.domzamilion.com/ - tu mas jasne, zrozumitelne napisane, kde sa daju usetrit peniazky... a neboj, za 70tisic domcek postavit vies, cca 100m2, akurat to treba v prvotnej faze brutalne premysliet a nie ze teraz je zima a na jar chcem hrr stavat... to nebude dobre ;-)
Odpovedať
@marek06 Áno, za 70 000 € sa svojpomocne dá postaviť. Pokiaľ teda nechcete kúpeľku za 15 000 € :-) My máme poschodový 120 m2 a vyjde nás menej.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj,ide to. my sme staviame uplne ale UPLNE svojpomocne, materialy mame normalne-snazili sme sa setrit ale zas nie nejak na ukor kvality. Teraz sme v stadiu dokoncovaciek-pokladka podlah, malovanie...Manzel hovori, ze aj zo zateplenim nas dom vyjde na 65 000 euracov. Dom je ciastocne podpivniceny bungalov s garazou, 5 izieb, dve kupelne, podkrovie zdvihnute-v buducnosti moznost dorobenia izieb. Kukni do fotoalbumu, ale tam mame este nen hrubo-hrubu stavbu-musim uz aj foto aktualizovat :)))
Odpovedať
@kaiak Dokonca s pivnicou a garážou, klobúk dole!
Odpovedať
Článok sa načítava...
PResne ako to bolo napisane, zistit, prepocitat, premysliet stanovit si priority, mat jasno aky dom co sa tyka tep. strat a na to nadvazujuce kurenie. Podla mna by clovek mal zacat v lete citat diskusne fora, zistovat ceny materiálov, aky dom vlastne chce....hlavne nic velke, deti Vam odidu a zostanete vo velkom dome sami. Pred zimou dat spracovat individualny projekt, papierovacky a skoro na jar pripojky aby zaciatkom aprila isli prve vykopy. A hned ked sa clovek rozhodne ist do toho tak si uvedomit ze aspon 100x to olutujete, min 50x budute chciet so vsetkym tresknut a vykaslat sa na to, ale treba drzat liniu a minimalizovat kompromisy pocas vystavby. Postavit za 70000 sa rozhodne daaa, poznam chlapika ktory 3 izbovy bungalov dal za 45000, nic komplikovane, nic drahe.
Odpovedať
len pre zaujímavosť: http://www.svepomocnastaveni.cz/?p=81...
Odpovedať
Neviem, ako sa budu vyvijat ceny stavebneho materialu... ale tych 70 000 je pomerne realnych na ten bungalow 976... My staviame trochu pozmeneny bungalov 878 z Eurolineu (viď) moj fotoblog.. a teraz sme na hodnote okolo 47 000 eciek. V interiery este musime vymalovat, nainstalovat kotol a radiatory (ktore uz mame kupene), polozit plavajuce podlahy, interierove dvere, baterie a sanitu a zariadenie. Vonku uz len dlazbu a obklad na schody a terasu a este urobit sokel. V cene je vsak len samotna stavba domu bez projektu. Samotny pozemok, terenne upravy, vybavovacky, povolenia, projekt su spolu tiez zaujimava ciastka.... Myslim, ze ak by som venoval viac casu na zbieranioe cenovych ponuk, tak by sme boli na materiály este cosi usetrili.. ale to je uz jedno. Takze treba mudro zvolit dom... a ked sa da, tak co najviac veci robit svojpomocne.
Odpovedať
Do 70 tis. e sa dá postaviť slušný domček. Niekto dokáže postaviť dom za 70 tis e, niekto postaví približne rovnaký za 140 tis. e. Ceny v stavebníctve sú šialené. A rozdiely v cenách sú aj niekoľko násobné. Niekto postaví lacno, keď máš v rodine murárov, krovárov, neni problém :-) . Treba mať známych v stavebninách a je to jedna báseň. Samozrejme hovorím o svojpomoci. Keď máš veľa kamarátov, čo Ti budú chodiť pomáhať tiež veľké plus. Najlepšie keď máš niekoho známeho čo stavá orok skôr a vela vecí ti poradí ukáže........ Lebo dnes je doba, že ani rodina Ti nepríde pomôcť. :-| Ale keď si odhodlaný dá sa aj bez pomoci, lenže vyžaduje si to čas. Keď chceš stavať lacno, choď do jednoduchécho bungalovu. Aby si si mohol čo najviac spraviť sám. Nie projekt čo si sem dal. Zbytočne komplikovaná strecha, zlé usporiadanie izieb. Keď je obmedzený rozpočet, vynechaj balkony, vykiere, strešné okná, terasy...... Stavaj jednoducho, obdlžnik, štvorek podľa pozemku, bez zbytočných rohov, výčnelkov. Zabudni na katalogový projekt, navrhni si vlastný pôdorys podľa svojich predstav a daj naprojektovať. Ja som práve dokončil hrubu stavbu foto najdes v profile, stala ma 30 tis. e. A este tolko isto planujem na dkoncenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@fefe30 súhlasím!!!!za 70 000 sa dá postavit slušný bungalow aj 150m2.a to na klúč! len to musí byť fyrma slušná, a projekt jednoduchý! nie banda lupičov! ved to je halda penazí!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
@templar10 Ty sí este asi nestval ked si dovolis tvrdit ze 150 m2 za 70000,- Evri a dokonca na kluc je mozne, to mas ledva na material. Chcel by som vidiet tu firmu a hlavne dom.
Odpovedať
určite sa dá ak máš chuť, si zručný a máš aspoň dvoch pomocníkov ...u nás finálna suma 75 000 Eur a to aj so zariadením a 10 000 Eur už teraz vieme, že by sme vedeli stiahnúť ... ale pozor väčšina svojpomocne okrem - domiešávača - základy, strecha, zakladanie okien, ťahanie rúrok a liatie podlahy ... inak takmer všetko otec a manžel ...a máme 160 m2 z toho 120 m 2 obýtná časť
Odpovedať
... a ešte jedna rada nedaj sa odradiť ak niečo naozaj chceš tak to dosiahneš držím palce, len prosím nemaj nikdy veľké oči a v nepodstatných veciach ako je vnútorné zariadenie, obklady a iné časom vymeniteľné a trendami meniace veci sa radšej finančne brzdi :)
Odpovedať
@hop377 kamaráde staval som už 2 domy!!! jeden som predal a druhý som si postavil v ktorom som teraz ! To Ti hovorim úplne vážne! jeden mal 11,2 x 14,4 cca 160 m2 /murovaný/a ten terajší je montovaný 16 x 16 ale do L-ka 200m2. Seriozna fyrma alebo partia ti to spravý!! Partia je tiež fyrma iba bez kancelárií a účtovníkov atd. Ver mi že sa dá len nesmieš skočiť hned na prvú ekrazitnú ponuku!!!! je tu vela špekulantov čo chcú zbohatnúť z piatku na sobotu!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka: KOĽKO MÁTE PEŇAZÍ.....? Ak 70.000, tak vedz, že musíš stavať dom do 50.000, lebo Ťa čaká ešte kopec nákladov na siete, prípojky, spevnené plochy, ploty....... brány..... - o ktorých ani netušíš. Ak cheš vyslovene dom za 70.000, priprav si ešte aspoň 25 tácov na sprievodné náklady. A to nehovorím o zariadení.... Veď len na kuchyňu sa dá vyplieskať 5 - 10 tisíc.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom 25tis sprievodne naklady? to ako co? siete ked ma pol kilometra od domu? a myslim tie ploty brany a uprava terenu sa da robit potom ked je dom obyvatelny ci?
Odpovedať
Bungalov 15×11uz ideme do finale a vojdeme do 50000, staci vyhrnut rukavy a nebat sa robit na svojom #marek06
Odpovedať
Super tema (inak 3 roky stara). ;-) Oblastni manazeri v merkury markete sa urcite tesia.. @templar10 pozname, pozname. Jeden murovani, druhi montovani. A omyetka ako omyetka.. Ale ynsye ma zaujyma, co ta vyedlo k obnovovaniu 3 roky starej temyi? @marek06 Tak co? Dali ste to za tych 70?
Odpovedať
Profilova fotka
@milosz ..."potom"...? A to ako nepatrí k bývaniu, k domu.... či...?! Sa pozri, čo stojí m2 akejkoľvek exteriérovej dlažby. To ale najskôr musíš odškrabať terén, navoziť podsypy, zhutniť, kúpiť dlažbu, doviezť dlažbu, položiť dlažbu... A tráva a kríky a stromy.... nič...? To akože stavebníka nečaká...? To nepatrí k domu...? A čo sme... Luník IX, či....?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom samozrejme ze to patri k domu... ale myslim si, ze vela ludi tuto hlavne chce mat vlastne byvanicko, aby im neprsalo na hlavu alebo sa netlacili niekde u svokrovcov. Mas pravdu nic nie je zadarmo ale s tym 25 si to dost prehnal si myslim. Dajme tomu ja mam pozemok oploteny a branu tez mam, este nejde stavat tento rok, ale ked pojdem isto nedam 25tis vonku na chodniky a stromky. samozrejme okolo domu treba nejake chodniky a aj stomky dake okrasne, ale veci ako po kusku si vyrovnat teren a sadit travnik isto nebudem davat zahradnemu architektovi... Nechcem sa hadat s tebou, to vobec nie len som chcel vediet tie sprievodne naklady. Ale napriklad chodnik som nasim robil v zahrade ja sam, co som neni ziadny v teme znaly a chodnik 1m siroky z prirodneho kamena dlhy asi 18m ma vysiel 200e(kamen, cement, strk, pozicane zaby)
Odpovedať
25000 sa mi tiež zdá prehnane vela !odhadujem tak do 10 tis.
Odpovedať
Moja skúsenosť. Chcem postaviť dom so 100m2,prízemný,jednoduchá obalová krivka,MUROVANÝ,obdlžnik,plochá strecha-nepáčia sa mi tie poschodové chalúpky so sedlovou strechou,valbova ešte ujde,ale najviac ma oslovuje plochá alebo pultová. Rozhodol som sa pre individ.projekt-ponuky: 5000 €,3600 a jedna 16000€!!!! A odhad JEDNODUCHÉHO domu expertami z projekčných kancelárií: cca 110000€!!!! Svatá (s)prostota! A nariekajú-kríza,a pritom súkajú ceny ako v Rakúsku!!!! A iní experti-dajte si to stavať etablovanej firme s overiteľnou históriou,so zabehnutým systémom a tu: parádna budova,plné kancelárie ľudí,nové nákl.autá,šéf príde na Mazda 6-najnovšej bordovej....(cca 28000€-tretina domu!) Aké asi majú náklady na chod firmy? Podnikanie na slovenský spôsob aj keď s maďarskými lacnejšími robotníkmi..... Wau,ale je tu krásne!
Odpovedať
Vo svete ale vládne iba filozofia ponuka - dopyt......Ľudia su hlúpy že to " akceptujú". Treba hľadať - hľadať a hľadať a nájdeš aj lacnejšie....Sú profesie , ktoré si na Slovensku myslia že sme v Nemecku kde je priemerná mzda 4 násobná. Ani 5000 , ani 3600 a vôbec už nie 16 000 nie je hoden projekt mini domčeka ( jedine že by pri ňom pán architekt strávil 8 hodín v dni, 5 dni v týždni počas 5,6 mesiacov)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?