Je lacnejší bungalov alebo poschodový dom?

Ahojte.Chcela by som s vami pokecat o tom,ktorý dom vychádza lacnejšie dosť veľa ľudí hovorí,že poschodový no mne sa to nezdá čím je lacnejší kde sa dá ušetriť?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
bungalov predrazuje vacsinou strecha....je vacsia, drahsia...
Odpovedať
Profilova fotka
+ poschodovy ma mensie zaklady, menej izolacie... a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Na poschodovom betónuješ ďalšiu podlahu na poschodie, drahé schody, vyšší komín, viac rozvodov vody, elektriky,....
Odpovedať
Profilova fotka
janka: ale tu podlahu betobuje aj na bungalove, len nie do vysky,ale do sirky. ;-) mozno to nakoniec vyjde narovnako.... ale strecha urcte menej na poschodovom..
Odpovedať
závisí aj od toho koľko izieb chceš, respektíve m2 videla som už aj bungalov čo mal tak 100m2 až 120m2 :-D a to si myslím neni až také drahé a na bungalove je strecha fakt drahá ale pokial nieje veľa m2 a strecha je klasická tak to je v pohode .Ide o to čo sa tebe viac páči :-D
Odpovedať
ja myslim ze na konci je to uplne niekde rovnako. na jednom je drahsie to na druhom ono. cize asi velky rozdiel tam nieje
Odpovedať
Profilova fotka
kacatko: moji kmotrovci maju bungalov, co ma 67m obytnej plochy a je super :-D vsetko sa da... :-D ;-)
Odpovedať
Vlastne na poschodovom sa robia dve deky,schody,napr.balkon viac okien samozrejme strecha je lacnejšia ale myslíte,že sa to nepredraží tým ostatným?
Odpovedať
Profilova fotka
viac okien ani nemusi byt.. ide o tom, ci ten isty pocet izieb das na vysku,alebo na sirku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať bungalov 87m2 a bude musieť stačiť :-D nechceli sme nič veľké a keď som si predstavila, že pri malom poschodovom by boli tie horné izbičky a kúpeľňa so skosenými stenami, tak sme radšej šli do bungalovu. pri povedzme rovnakej obytnej ploche máš viacej priestoru. lebo to sa možno nezdá ale tie podkrovné izbičky sa dosť ťažko účelne zariaďujú... a veľa miesta zaberú aj schody. kebyže ale staviame väčší dom, vybrali by sme asi poschodový....
Odpovedať
urcite zalezi na m2, ale ak vezmes bungalov a poschodovy dom s rovnakou velkostou, tak zistis, ze pri bungalove vrazis viac do zakladov a izolacie a samozrejme do dreva a stresnej krytiny.. naopak pri poschodovom, das tie peniazky na zabradlia, schodisko a priestorovo ti uberie to schodisko nejake miesto.. ale co sa tyka vydavkov na prevadzku to bude rozdielne, myslim ze pri bungalove das viac peniazkov do kurenia, kedze potrebujes vykurit vacsiu plochu, pri poschodovom viac usetris kedze teplo stupa hore, my napr. na poschodi skoro vobec nekurime.. ;-) tot moj nazor
Odpovedať
My sme si vybrali poschodový ale najprv sme mali tiež bungalov 567 od euroline ale susedia nám neschválili 1m-hranicu od pozemku a teraz som im za to vlastne vďačná,pretože ten bungalov je vo vnútri maličký všade a hlavne ma sklamala obyvačka tá bola dosť malá!Teraz staviame praktik 81 a máme tam veľkú obyvačku 30 m+kuch.kút+kuchyna 8m
Odpovedať
Článok sa načítava...
my tiež plánujeme menší domček okolo 100m2, a čo sa týka strechy tak na bungalove sa da ušetriť ked sa da jednoducha strecha (vid moj fotoblog) a takisto podkrovie nemusi byť hned urobene, deti ešte neplanujeme takže nam uplne stači na zaciatok, kuchyna spalna obyvak, kupelna ;-)
Odpovedať
luudka pekný domček ale to je skor takz.typ prízemného klasik domčeka za bungalov sa považuje hlavne tá jeho typická ihlanovitá strecha..ale tiež dobré riešenie hlavne keď je veľa priestoru!
Odpovedať
poschodový je lacnejší sú menšie základy, bungalov má základy väčšie je rozťahaný, krov je veľmi náročný na drevo rezivo do množstva a taktiež strešná krytina, tepelná izolácia, sadrokarton atď. Bungalov je jednoznačne drahší, ako poschodový dom.
Odpovedať
ferka511 to sa nedá tak jednoznačne povedať to závisí od m2 ako som už písala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
strecha a vecis nou suvisiace su vzdy drahsie.. pokial nestaviate poschodobu haciendu :-D
Odpovedať
tak tá strecha to je pravda :-D
Odpovedať
Bungalov je určite drahší. Ten náš má +- 100m2 obytnej plochy, no na strechu šlo skoro 200 štvorákov.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame strechu 150m2 jednoduchu sedlovu s takym "vyklenkom" nad vchodom. si myslim ze ziadna katastrofa co sa tyka plochy. keby bol poschodovy, tak je napr. vacsi sklon a to tiez pridava na mnozstve skridly a dreva etc. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko stoji betonove schodisko a kolko miesta To zabere? Skoro na jednu izbu nevyuziteho priestoru. S tym sadrosom na bungalov by som to tiez nevidel az tak biedne - poschodovy ma sikmejsie plochy oblozene sadrosom - a to nehovorim o horsie vyuzitelnom priestore, pod sikminami. Zlozitejsia vodoinstalacia ako aj topenie(ci uz podlahove alebo radiatory) Kolko stoji platna pre 2. poschodie? Ohladom plochy pre zateplovanie: bungalov 16x10 x 3 metre na vysku stien je plocha 156, poschodovy 10x10 ma na vysku cca 4 metrove steny teda 160 m2 na zateplenie. (a to maju cca rovnaku obyutnu plochu, kedze poschodovy musi mat 2 chodby a schodisko). Vnutorny objem bude mat bungalov mensi ako poschodovy pri spomenutych rozmeroch. Aj keby bol bungalo aj o par % drahsi o com nie som 100% presvedceny - vid argumenty vyssie, tak si neusupem nohy behanim po schodoch a v lete nebudem potrebovat az tak chladit vnutro bungalovu, ako podkrovie - co sa odzrkadli v nakladoch na klimu alebo komforte byvania ak sa na klimu vykasles. Takze jednoznacne bungalov.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to za jedno, ale s tymi platnami, podla mna , ako som uz pisala, je toa si za jedno, lebo je jedno, ci mam dve platne nad sebou, alebo to mam na plochu do sirky... akurat zaklady su drahsie na bungalove , lebo je to vacsia sirka a ta strecha... podkrovie sa mozno horsie vyuzije ,ale zase podkrovne izby maju svoje caro ;-) je toza jedno ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No moze to mat svoje caro, ale pri mojich 194 cm by som bol pol zivota skrceny ;).
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam 180:) na babu tiez dost.... :-D ale ved snad nie je cela izba taka nizka, spravidla je to len cast..:)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nedrzim stranu ani jednemu, ani druhemu.. vyrastla som v poschodovom dome a dost mi liezlo na nervy chodit po schodoch...ale v bungalove sa tiez dost nebehame, aj ked niepo schodoch :) kazde sa podla mna svoje za aj proti :)
Odpovedať
držať strana, sa podla mňa ani nedá Kati, lebo tak ako píšete, každý má výhody aj nevýhody. a hlavne záleží od pozemku do akej šírky sa môžeš ťahať... aj naši mali poschodový a išlo mi to na nervy a hlavne to prenášanie vysavaču a vedier pri umývaní okiem :-p :-p :-p ale zase balkon mi bude velmi chýbať na našom bungalove..
Odpovedať
Profilova fotka
maska: ale bue terasa :)
Odpovedať
Profilova fotka
maska: balkon na dome len zbytocne predrazuje a je tam riziko tepelnych mostov... :) ale k teme - zalezi na viacerych veciach... - kde je pozemok, resp. jeho geologicka stavba... ak je to sever slovenska, kde je typicky zosuv, tak tam tie domy musia mat inak hrube zaklady a aj ti, ktory chceli nepodpivniceny domcek, stavaju pivnice, pretoze si to uz pri tych nakladoch, co musia ist tak ci tak do zeme, rozmyslia... tu v mojom okoli staci jednoducha platna, a pohoda... aj preto si ideme kupit pozemok tu, hoci v okoli ziliny by sme mali zadarmo.... len... tie peniaze by sme museli vrazit do zakladov... :-( - takze ak zilina, poschodovy, ak trencin a okolie - kludne aj bungalov :) - strecha.... bungalov ju ma predrazenu kvoli tomu, ze je clenita... ak chces setrit, najlacnejsia strecha je na dve vody, teda klasicka sedlova.... nemusi mat ani veliky sklon, a v konecnom dosledku ti usetri kopeeeeeeeeeec penazi..... (nejde iba o material, ale aj o cenu za pracu - ak mas strechu na 4 vody, musis vsetko robit presne individualne kazdy jeden tram.... ak mas strechu na vody 2, tak si vies krovy narezat na prizemi naraz, a nie je to take individualne..... ) - schody... v poschodovom musis mat tak o tych 10m2 viacej komunikacneho priestoru vycleneneho z prizemia prave kvoli schodom.... co v ramci bungalovu mas dalsiu izbicku, napriklad pracovnu ci mini detsku.... - deka... tu je to podla mna identicke, pretoze aj pri bungalove by som chcela rozhodne normalny strop, nie dreveny.... ale mozno zmenim este nazor, neviem :) - komfort - schody ubijaju.... v bungalove sa zase nabehas viacej.... ale aj tak radsej bez schodov..... -teplo... ako bolo spomenute, bungalov sa ti tak neprehrieva ako obytne podkrovie.... tam sa da velmi vela pokazit.... summa summarum: my sme rozhodnuti aj po zvazeni toho co som napisala pre prizemny domcek so sedlovou strechou, cca 10,5 x11,5 m, plus zimna zahrada s terasou dalsie 3m na dlzku.... vychadza tam obyvka s kuchynou 35m2, detska a spalna tak po 15m2, plus mala izbicka 10m2.... a pracovna, 6m2.... jedna kupelna, ale dve toalety.... strop budeme robit asi klasicky, aby si deti mohli nadstavit :DDD, aj ked skor o tom pochybujem, ale nech je tam ta moznost.... ale strecha bude mat nizky sklon....... proste toto nam vyslo ako najlacnejsia alternativa.... a aj pre nas najpraktickejsia....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme na dome balkon mali, ale nikdy ho nevyuzivali.... v byte je to ine, tam je to nevyhnutnost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
co mam ja skusenosti z rodiny.. tak lacnejsie vysiel poschodovy o tej istej vymere ako bungalov... samozrejme poschodovy.. obdlznik ziadne vyklenky.. bez balkona.../naco ked je zahrada/ uz to tu viac krat pisali... jednak bola drahsia strecha.... tam to bolo raz tolko... /jednak clenitost drevo, vacsia plocha skridle odkvapy/ a ak zakladova doska... bola drahsia... ako sucet dosiek na poschodaku... rozvody.. sa viac tahali... viac tej izolacie pod strechu... a tak... ale zasa nebol ten rozdiel ze uplne zavratny slo o par stotisic... samozrejme jej to aj o tom co kto preferuje... niekto nechce poschodovy.. kvoli schodom a tak... my ho chceme kvoli tomu ze sa da neskor rozdelit na dve bytove jednotky.. hore a dolu... a tiez vzhladom na pozemok a okolitu zastavbu.. ale chapem ze niekto proste poschodovy eee... napriek tomu je to o kusok lacnejsie... podla mna
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?