Je cena 1000eur/m2 za dom na kľúč reálna?

Je podla vas cena 1000 EUR/m2 pri dome stavanom na kluc realna. Cena zahrna odovzdanie domu pripraveneho k nastahovaniu (samozrejme okrem nabytku, spotrebicov....), bez terennych uprav a plotu. Na vystavbu by sa pouzili materialy vo vyssom standarde. Dakujem.
Odpovedať
Ano.
Odpovedať
Čím viac sa pýtajú a uvidíš sám. Reálne by to aj bolo, ale veľa firiem to rieši tak, že položka nebola nacenená lebo pri každomdom je to jindividuálne... A na inej stránke máme už iný štandard... Trosku má tiež zlosti tento prístup, ale k cene aj štandardu, konkrétnemu v cene uvedenej ako priklad, som sa este nedostal. Väčšia časť ceny, orientačne okolo 50 je za prácu
Odpovedať
@jozkostavbar Nevieš čo s peniazmi? Platíš za materiál, remeselníkov, subdodávateľa objedávajúceho remeselníkov a firmu ktorá na tom tiež chce mať zisk. Tu si na svojpomocnou fóre kde sa šetria peniaze. Nevieš si zohnať majstrov priamo alebo niekoho kto to za pár eur zorganizuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nechapem ako si prisiel na to, ze si na svojpomocnom fore. Je tu xy domov, ktore nie su postavene svojpomocne a ich majitelia si tiez chceli nechat poradit v roznych otazkach tykajucich sa stavby...
Odpovedať
Profilova fotka
@jozkostavbar ja osobne na zaklade mojej stavby si myslim,ze nie. @dena z toho si nic nerob, jeho nechape mnoho ludi :), on sa len potreboval, zase vyjadrit k "teme" :)
Odpovedať
@jozkostavbar na takto polozenu otazku nejestvuje odpoved. ina je cena za drevostavbu, ina za stavbu z tehal, taktiez bungalov vs poschodovy dom, zateplenie moze byt minimalne, ale aj maximalne, okna pasivne vs najlacnejsie, ktore este prejdu energetickym certifikatom a hlavne vyssi standard je pojem, ktory moze znamenat dlazbu za 100e/m2, ale aj 20e/m2.
Odpovedať
@jozkostavbar ano je to realne.
Odpovedať
@dena Mal som na mysli fórum kde sú ľudia zadarmo radia. Alebo sú tu rady platene? To by bolo fajn, pretože ani mne nedajú v obchode nič zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade ide o lokalitu a o kraj,kde sa dom bude staviať a potom môžte porovnávať ceny a firmi.Mi sme staviali tehlový dom poschodový przemie malo 103,6m2 a cena holodomu aj smalovanim a ked to mám počítať na za 1m2 tak mi to višlo 658,37 eur za 1m2 tak si myslím že 1000 eur za 1m2 je dosť
Odpovedať
Veľmi reálna už aj s províziou 300/eur m2 pre majiteľa firmy. Ale každý si pod pojmom vyssi standard predstavuje niečo iné....sú tu aj taký čo by za 1000eur/m2 nepostavili ani garáž a taký čo za 300e/m2 chcú palác...........Ale ak sa bavime o štandarde - tak cena užitkovej plochy domu je 600 až 800m2 (zavisí okrem ineho aj od velkosti - ani v 250m2 dome nepotrebujete 3 kúpelne 2 kuchyne 4 krbove vložky či dve plynové prípojky....) zvyšok je provízia firmy alebo nadštandard....v podobe rekuperácie tepelného čerpadla,sauny s vírivkou...alebo podlahy za 100e m2.... Za 100m2 zastavanej plochy t.j 85 m2 užitkovej bungalovu by som firme možno 85 000 dal ....ale za 2 poschodový o zastavanej 140 a užitkovej 230m2 by som 230 000 nedal - lebo by som ani nemal - jedine že ženu pošlem do otroctva
Odpovedať
Cena je reálna ale určite sa to daj aj lacnejšie,je potrebne vedieť typ dom,(jedno alebo dvoj poschodový ) lokalitu a čo je to materiál vo vyššom štandarde ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ved sa staci pozriet na ceny domov v hamuliakove, Kalinkove, okrese Senec a Pezinok ci Trnava. Vsetky su na jedno kopyto 85-100 m2 za 90-130tis EUR s pozemkom holodomy. Z toho vychadzam ze svojpomocne si to clovek musi vediet postavit za rovnaku popripade este nizzsiu sumu. Jedina nevyhoda tychto domov je ze su na miniaturnom pozemku a hlava na hlave... Ja mam prekukany cely net s nehnutelnostami, sami riesime situaciu co spravit ale sme v takom zacarovanom kruhu. Mame predschvaleny uver 90tis plus vlastne cca 30tis a vahame ci ist stavat na nami vybranom kupenom pozemku alebo ist do nejakeho krtinca :-( teda domky su to vsetko pekne ale fakt tie zahradky su odveci, navyse mame dve auta, motorku a bicykle :-D Pomooooooooc, viete poradit ako je to s bankami, stale tak ze treba kupit pozemok, postavit do 1m zamerat zapisat a au potom cerpat uver, alebo su aj ine moznosti??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adnylinka Su aj ine moznosti. Prva moznost - zobrat medziuver z PSS 50 000 €. Tam nicim nerucite. nasledne zacat. ked budete chciet ist do hypo pride banka oceni stavbu a uvolni v prvej tranzi hodnotu prestavanej casti + pozemok. Druha moznost - zalozit stavebny pozemok, tam da banka neviem 30% niekde 60% z hodnoty pozemku. Tretia moznost zalozit nieco ine (iny byt, iny dom).
Odpovedať
@adnylinka My sme kupovali 10km od TT, 17x45metra, nechceli sme ako spominas bez pozemku v novej lokalite, cena 43 dom na kluc 10x13,2 70tis. aj s linkou, urcite nekupujte kamrlik..
Odpovedať
@slniecko246 akurat nas trosicku tlaci cas a mam obavy z tych stresov pri vybavovani, navyse mam o 2 mesiace statnice a mam co robit tak vaham vaham
Odpovedať
@adnylinka No tento rok by to bolo na tesnotku, len stavebko plus minus tri mesiace mozes ratat, cas a nervy. Tento rok by som to nevidel na byvanie, my sme len rok hladali pozemok..
Odpovedať
@slniecko246 to verim, vsetko su dost uzke pozemky a bytocne dlhe, ale my chceme ten krtinec v podstate ako start a rezervu, plan je odist aj tak skor ci neskor do Rakuska a dali by sme ho do prenajmu cim by nam najomnici platili hypo :-D a zelezna rezerva aby sme mali kam ist v juni ked nam vypovedaju zmluvu. Nadsena nie som ale zase stale to bude lepsie ako byt potom v klude mozeme hladat nieco lepsie. Nasli sme projekkty od firmy Drevotrend a celkom nas to oslovilo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?