Je 40 tisic dobrá cena?

Čaute, v skratke: hrubú stavbu tohto domu mi firma nacenila na cenu 40 000€. (a to som ešte zrušil zadný komín a balkon) rozmery sú 7,75x10,45m pozemok je rovina. Nacenené je všetko okrem okien. Čo poviete na cenu?
Odpovedať
1
2
Ešte dodám, že materiál je Porfix, strecha betonová škridľa už neviem akej značky.
Odpovedať
Profilova fotka
@meidzo ked si na konci napisal ze bez okien, tak to je mega vela,, hladaj dalej
Odpovedať
@jblaze :-| no zarátane je len strešné okno.
Odpovedať
Profilova fotka
@meidzo podla mojich skusenosti, moze stat material na tento domcek , v stadiu hruba stavba maximalne 15 000 tak dat niekomu 25 000 za 3 mesiace roboty je sakra vela :(, fakt su tie firmy nenazrate dnes
Odpovedať
tiez si myslim ze je to vela, pekny domcek, kde ides stavat?
Odpovedať
hmmm osobne si myslim, je je to dost, bo ked si mas k tomu potom este priratat aj okna, tak neviem. ja ked by som si to presiel takym hrubym odhadom, tak aj s oknami by si nemusel presiahnut 30000€
Odpovedať
Podla mna az velmi dobra cena. Neviem preco si ludia dnes nechcu pripustit, ze materialy aj cena prace isli za posledne 2-3 roky sakra hore. Co by sme my dali za taku cenu :-( . Nas dom je sice iny (komplikovanejsi), ale po osloveni 10 firiem bola najlacnejsia ponuka 75 tis. Takze asi tak.
Odpovedať
@kreola Prosim ta co slo sakra hore za posledne 2-3 roky? to o kolko zdrazel beton alebo tehly daj cenu pred 3 romi a teraz za jednu tehlu. 75k ste dali za hrubu stavbu? to asi nebude bezny dom.
Odpovedať
@sysell napr anhydrid, cena okien, konkretny stavebny material Ti nepoviem, ale viem, ze ked sme si nechali robit kalkulacie pred 3 rokmi a teraz, tak narast je znacny. Potvrdzuju mi to aj znami, co robia v stavebných firmách. A co je bezny dom je uhol pohladu, podla mna ten nas asi nie je uplne bezny :-)
Odpovedať
@kreola Anhydrit je hruba stavba? okna su hruba stavba? cudne ze sco som kupoval okno pre 5 rokmi a min rok cena bola +-5€ taka ista. Aj keby sli veci hore o 20% co nesi ta cena je dost vysoka
Odpovedať
Materiál si dokážeš sám naceniť - vypočítať kubíky, m2 a nájsť internetové ceny pri väčších objemoch. 15tis je nereálna suma, pri Porfixe materiál odhadujem 25tis a viac.
Odpovedať
Ahoj, možno budem trepať ale skúsim. DT TVÁRNICE budeš mat koľko 3 rady? Dajme tomu. Nejaké železo bager, betón a pumpa, práca okolo s bagrom, spaľovanie- možno ti už rovno spaľujú 10cm styrodurom v tej cene. INÁČ by som počítal asi cca 4000e Murivo cca 5500e thermalica Neviem ci más betónový celystvy strop alebo pomocou tých tvarnic - ale dajme tomu 2000e Cena práce pri murive a betonazi aj s vencom nech 5000e Strecha aj s materiálom nech 9000e Si na cene cca 25500e Jaj plus ležať a kanalizácia 800e max Je to dosť veľká suma co ti ponukli
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell Ok, nie, nie je, ale myslela som to vseobecne. Napr. my mame drevohlinikove okna, narast za posledne 3 roky bol 40 %. Zistovala som si to. Viaceri stavebnici mi potvrdili, ze keby sme stavali pred 3-4 rokmi, realne usetrime okolo 30% z ceny domu (myslim do stavu holodomu). Nechcem sa ovsem dohadovat, mozno ty mas ine skusenosti. A uprimne, obdivujem ludi, co dokazu lacno postavit. My sme tomu venovali rok, hladali, zistovali ale pod tu cenu co som uviedla vyssie sme sa nedokazali dostat pri stavbe s firmou na kluc.
Odpovedať
bungalov 120m2 zastavana plocha, 15m2 terasa, 2 rady DT, sedlova strecha, komin, hydroizolacia - komplet hruba stavba 29 000€ /material+praca/ - vsetko dodavatelsky /ale po znamostiach/ ;-)
Odpovedať
@kreola pozrel som teraz ceny skridle a vidim ze rovnaka ako 2013 este dokonca lacnejsia, tehly si nepamatam ale vyzera to podobne, betom stoji tak isto, Na hrubu stavbu viac nepotrerbujes. Podlahy, obklady,m sanita stoji stale +- .to iste Nejake mudre dristy robosov na stavbe fakt treba brat s rezervou. Ked zdrazela tak skor praca,. @meidzo ja mam 10x9 tiez poschodovy hruba stavba do 25k, aj s pracou aj s balkonom, jedine si pripocitaj pracu za zaklady co som robil sam, ale zas vcacsi dom a drahy 375mm ytong.
Odpovedať
@adam_janka - základy iba za materiál bez styroduru pri tejto ploche to bude viac ako 4tis, chýba komín, hydroizolácia, schodisko, reálne to býva vždy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@meidzo Celá táto debata je o tom, či to dokážem spraviť lacnejšie, než je tých 40 tisíc... To ako keď sa budeme baviť, že koľko stojí obed v reštike a na čo ma vyjde doma. Ale reštika má aj zamestnancov, aj vedúceho, aj má zariadenie kuchyne a zariadenie jedálne. A platí dane.... Ak si niekto stavia sám, rád prehliada náklady na cestovné do stavebnín, železiarstva, náklady na dovoz materiálov na stavenisko, prácu mechanizmov, stravu pre brigádnikov... apod. Všade vo svete sú služby drahé, u nás už ich cena rastie tiež. 40.000 za hentaký dom (aj keď ešte treba zarátať okná) sa mi nezdá veľa. Otázne je, aká bude kvalita prevedenia. A na to by som investoval ešte nejaké 2 tisícky do svojho stavebného dozora, aby mi ju dosledoval.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si nic nerobil sam na dome (bungalov 8x12) a realne za 40tis som bol v stave: -hruba stavba pod strechu (vaznikovy krov) -drevene eurookna trojskla -rozvody vody,elektriny, bleskozvod -vnutorne striekane omietky na final cakali ma este potery,SDKstrop, izolacia fasady atd... podla mna je vela (a to si nepisal, ze ci je to s alebo bez DPH...) predpokladam, ze uz s danou. niektore firmy to radi uvadzaju malimy pismenami ;)
Odpovedať
@meidzo a dal si si to nacenit aj nejakej inej firme? Vyskusaj a potom sa rozhoduj. Neber hned prve, co ti pod ruku pride. Ale zase ak o tej firme vies, ze robia kvalitne a dobre, tak 40 000 je trochu vyssia cena ale zase za kvalitu sa plati.
Odpovedať
Profilova fotka
Ej čo tu odborníkov, čudujem sa prečo stále firmy hľadajú prípravárov a rozpočtárov a tu ich je koľko len, a dokonca nemusia ani vidieť projekt, stačí jeden obrázok.
Odpovedať
Profilova fotka
Pred 3 rokmi mura cca 6 eur, dnes pod 8 nenajdes.Ak ano sem s nim :) to iste pomocnik atd....
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko podla mna je to nezmysel takto tipovat. Lebo fakt vidime len nejaky obrazok a o nicom blizsie predstavu nemame. Takze je to len subjektivny pohlad kazdeho z nas. Myslim, ze najlepsie by bolo dat si nacenit viacerym firmam a potom sa uvidi
Odpovedať
@plamen hmm ja soim platitl pre 6 rokmi skor tak 10 ale ak si mal za 6 tak super @leonardom odbornik, hruba stavba cca 1/3 z domu cize ten dom ma stat 120 000€?
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko @patrox5 na odpoved ze za toto je 40 000 vela staci tento obrazok, a popis, tak o com tocite? aha chybaju skusenosti
Odpovedať
Som fakt rad za vaše nazory a skusenosti. Je pravda že z obrazku sa ťažko hodnotí, preto posielam aj pôdorysy aj keď v nič moc kvalite. Dal som ešte aj druhej firme a čakám na rozpočet. Pravdou je, že túto moju firmu vlastní skoro sused a poznám každého jej pracovníka (6 ľudí) čo je trochu záruka kvality, ale nemusí byť aj nízkej ceny. Robí mi aj projekty prípojok (ale neviem či v cene) tak sa nemusim starat ani o papiere a časovo povedal tak 2,5 až 3 mesiace. Je to maximálna cena, povedal že radšej mi povie teraz viac ako menej a potom navyšovať čo mi príde rozumné ak to teda niesu len reči :-) a ževraj sa dá dostať aj na 38 tisic zalezi co kde zoženie a podobne.
Odpovedať
@jblaze @sysell @patrox5 @plamen @martosko @hrehusa @dorwin @leonardom @roman_x @kreola @dobryden1985 Poznačoval som vás (asi) všetkých aby vám to bliklo, pretože vaše skusenosti sú pre mňa cennejšie aj ako napr. rozpočet od druhej firmy ;-) hore som poslal pôdorysy.
Odpovedať
@roman_x vidíš schody a komín som zabudol. Aj hydroizolaciu.
Odpovedať
@adam_janka no keby je cena za material cca 30 tisic, tak je to premňa OK. Zbytok za robotu mi nepríde tak veľa.
Odpovedať
@meidzo tak este uvidis ako ti to naceni druha firma a mozno prave to bude rozhodujuce. Pokial poznas majstrov, tak je to fajn. Lepsie ako keby si nevedel ako pracuju a platil by si tzv. macku vo vreci. Drzim palce, aby ti to dobre dopadlo!
Odpovedať
Ja osobne by som si dala naceniť aj u iných firiem. Švagor má stavebnú firmu, tak som si myslela že to bude ok. Reči o tom, že budem spokojná ja aj on a bla bla ani nehovorím. Skončilo to tak, že mi na našom dome, ktorý práve finišujeme, neurobil ani čiarku. Tie jeho ceny to bol masaker. Preto odporúčam aj iné firmy. Myslím, že sa to dá aj lacnejšie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?