Expanzná vrstva

Profilova fotka
dobrý den prajem chcem sa opýtať na čo slúži expanzna vrstva u striech.. a aky materiál môzem použiť ? dakujem :-D
Odpovedať
skús prečítať: http://mojdom.zoznam.sk/cl/10051/1628... http://svf.uniza.sk/kpsu/pages/jakubc... Expanzná vrstva vyrovnáva tlaky vodnej pary medzi konkrétnym miestom strešného plášťa a vonkajším ovzduším, čím eliminuje škodlivé pôsobenie vlhkosti a objemových zmien v jednoplášťovej plochej streche. Umiestňuje sa tesne pod krytinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ahoj..dakujem toto som nasla...ale navrhla som nasledujucu skladbu strechy - žb doska,-spádová vrstva --perlitbetón, -poistná hydroizolácia, -styrodur, expanzna vrstva - a hydroizolacia v dvoch vrstvách natavovaná a tak by som chcela vediet ci zohrava nejaku ulohu expanzna vrstva ked tam mam uz poistnu hydroizoláciu :-D ?? dakujem za ochotu
Odpovedať
Profilova fotka
@majca1581 použitie slova expanzná nie je namieste, je to vrstva umožňujúca odvod prípadnej vlhkosti spod krytiny. Na jej odvedenie slúžia komínky. Poistná hydroizolácia je tiež nesprávny pojem, pretože aby plnila funkciu hydroizpolácie, musela by byť odvedená do odvodnenia. V tejto skladbe je to skôr poistenie parozábrany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?