Espritko od apexu ano alebo nie ?

dobry vecer vespolek. rozmyslame nad espritkom od apexu. len sa nam zda ta cena 150 tisic za neho prehnane vysoka. co tam tak zdviha cenu? okna? ale na to ze je to 150metrovy dom... rozmyslame ze ci sa neoplati nejak ho upravit. paci sa nam predovsetkym horne poschodie. mate nejake napady? dakujeme :)
Odpovedať
toto je on. neviem ci sem nozem prilepit link -arch.sk/rodinne-domy-projekty/prestige/espritko/ ak nie tak poprosim zmazat prispevok.
Odpovedať
@danobaba ak mám pravdu povedať sama som zvedavá, lebo na rok by sme ho chceli stavať. Ale ak si to budete robiť svojpomocne myslím, že to vyjde lacnejšie :) nemáte najaké foto tohto domčeka?
Odpovedať
Cena sa bude k 15O OOO€ približovať určite pri stavbe na kľúč...Ja by som ho určite nestaval.
Odpovedať
Tiez ho chceme stavat, zaujimavy aky je on zaujem, to som si myslel, ze budeme mat jedinecny dom :D Ale tiez ma desia naklady, neviem preco je taka komplikovana ta stavba, kedze 1 moj znamy si teraz postavil dom, sice nie tak extravagantny, klasicky, ale ten rozdiel v cene, vyslo by na 2 espritka, a dovolenku... a aaa 1 porsche. pritom je o 20% vacsi, ako espritko. (samozrejme nema take obrovske okna) preto nerozumiem, ako je mozne, ze je tak narocny na stavbu, asi ta atypicnost. no nic.. to bude asi nova moda, "naprojektovat co najnarocnejsi projekt" bez ohladu na fyziku a jej zakony.. PS: ten link ti tam asi neskopirovalo dobre.. http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... opravujem :D mne projektant povedal, ze svojpomocne do/za 130.. co sa mi stale zda vela.. z inych zdrojov mam, ze 100... lenze.. viac ako absolutna cena ma desi to, ze ak tam zivnostnici nieco pokaslu , tak to bude sialene drahe opravit, resp. drahsie ako na beznom, jednoduchom - KONSTRUKCNE, dome.. plus ta cena 1690 za projekt, plus 500 za pripojky, nic v zlom, ale bezne za to uz ide dostat na mieru projekt...
Odpovedať
Ahojte, bol to aj náš favorit... Ale, 1. malá kuchyňa, 2. schody príliš vytrčajú do priestoru - sú to prvé čo uvidíš ked vojdeš do domu. A pozor na rohové okná v izbách na poschodí - sú (kvôli streche prvého poschodia) príliš vysoko. Možno sa to niekomu páči, ale mne by to dosť vadilo... Samozrejme veci sa dajú zmeniť, projekt prekresliť ale predraží to už aj tak dosť vysokú cenu za projekt.
Odpovedať
@danobaba, my staviame espritka, uz pomaly finisujeme. co sa tyka nakladov, my sme tiez stavali "svojpomocne", resp. sme si zhanali majstrov, ktory dal lepsiu cenu, toho sme brali, tak na hrubu stavbu, ako aj na ostatne veci. Podla nasich predpokladov, vypoctov sa dostaneme na sumu 152 tis. bez plotu s upravy pozemku, ale vratane vybavenia spodneho poschodia, lebo horne momentalne nebudeme riesit, kedze mame len jedno male dieta (poriesili sme iba kupelnu, plne zairadena). Co sa tyka schodov, ano, trosku trcia do priestoru, ale tym, co u nas boli, tak to moc nevadilo, skor starsim z rodiny :) inak je dispozicne pre nas vyhovujuci. Dalsia vec, horne poschodie na jednej casti akoby viselo vo vzduchu, takze tam je hrubsi veniec - vela zeleza a vela betonu, cize aj to zvysi naklady na stavbu. Ak chces vediet ostatne veci, potom mozeme cez IP
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?