Drevo na schody

Kde by som prosím zohnal takéto drevené trámy? Koľko by asi stáli?
Odpovedať
@jozeffff Naspor si 100 € na poriadne betónové schodisko.
Odpovedať
@radopp už len tvoju radu potreboval
Odpovedať
@jaro113 Ľudia si neuvedomujú že drevo je rizikový materiál v konštrukcii domu. Kedysi z dreva stavali chudobní.
Odpovedať
nikto nemá žiadnu radu? Rady od @radopp sú duchaplné a nikdy nikomu nepomôžu. @radopp ty musíš asi za počítačom veľmi trpieť.
Odpovedať
@jozeffff Keď čítam tvoje príspevky tak naozaj trpím. :-D
Odpovedať
@jozeffff tie schody su nadherne. Urcite nie su vmurovane do steny, ale "navlecene" na konzoly. Treba na taku montaz mysliet dopredu a podla toho, ci budu na obvodovej stene, pripadne na inej, prisposobit projekt domu. Niekedy sa nedaju pouzit chemicke kotvy, ale je potrebne celu nosnu kostrukciu vmurovat/ alebo zabetonovat priamo do steny. Ak budete mat toto poriesene, tak si staci uz len vybrat druh dreviny, odtien a sposob povrchovej upravy, urobit nasledne otvory na konzoly, niekde zo spodu to pripevnit cervikmi, pretmelit dierky a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Príde mi to ako keby bol niekto u seseda ktorý má krajší dom a teraz ho chce niečim tromfnúť, pohľadám na internete á schody to je ono. Obrázok je to síce pekný ale musí k tomu byť aj dom k takýmto schodom skôr vila ak budú natlačené v rohu nejakého katalógového domu za 5 korún nevyznie to rovnako. U nás by ti ešte ani neprešli kolaudáciou lebo nemajú zábradlie. No ale ak si sa pre také skutočne rozhodol tak sú dva spôsoby ako ich urobiť jeden urobiť to ako monolit aj s tou stenou čo to drží a na schody potom drevené obložky alebo z dreva ale určite to nebudú hranoly z jedného kusa. Mali by biť napílené a zlepené aby to nevykrúcalo, a cena ak už máš tú betónovú stenu ( na tehlovú neviem či by sa to dalo tak jednoducho urobiť ) tak veľmi hrubý odhad robota + materiál od 1500 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to velmi paci, akurat mam dojem, ze take cosi u nas nie je skolaudovatelne bez skaredeho zabradlia. Ale po kolaudacii v pohode :)
Odpovedať
@majkoj viem si predstaviť aj zábradlie, len zatial by som rád vedel čo by stála takáto sranda
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?