Ahojte, natrafil som na informáciu, že by sa mala dať získať dotácia na A0 v hodnote 8000€.
Ale nemôže byť už čerpaná dotácia na rozvoj bývania..., neviem či sa na to vzťahuje dotácia na TČ alebo fotovoltaiku.
https://inardex.sk/dotacia-na-rodinny...
Staviame jednopodlažný dom v tvare L. Energetická trieda podľa projektu je A1 35kW/m2. Momentálne ideme robiť strechu.
Zateplenie podľa projektu:
40cm vaty na žb. strope.
15cm EPS podlaha (budeme dávať 20cm)
20cm eps fasáda
20cm xps základy (dali sme 15cm, dá sa ešte na to dolepiť druh vrstva, ale pochybujem o účinku :-D )
Kúrenie v projekte TČ vzduch-voda, uvažujeme nad voda-voda, ale to s tým nemá asi nič spoločné.
V projekte sa počíta s rekuperáciou a aj ju budeme mať.
Ako sa dá dostať na A0, teda pod 20kW/m2? :-D
8:07 s čislo 61. Len teda budem tam musieť zavolať len tam mam dve chybi. Tak dúfam ze to nebude problém.
Nejako zahodou sa mi zmenilo mesto bydliska a ešte chyba v čísle listu vlastníctva asi som sa preklikol o jedno číslo. To bola moja chyba . Dúfam ze sa to bude dat ešte zmeniť.
Človek v strese rýchlo vypisuje a poriadne nekontroluje. Uvidíme skúsim zavolať.
@hroma mne to nevyslo. Ako sa ti podarilo zadat tie roletove hodnoty? Zadal som okres a ani za nic mi nechcelo nacitat obec. Takyto problem som mal pri dome aj pri bydlisku
my sme tiež vyhoreli na rolovacich zoznamoch, pre istotu nam ich ani nezobrazovalo...to ste cez aký prehliadač zadavali? nešlo to ani v chrome ani vo firefoxe.
Tiež som nestihol. Rolovaci zoznam katastrálneho územnia sa nedal vôbec rozkliknúť skúšal som to cez Chrome a aj cez IE. po čase to nejak nabehlo presne 8:10 som to už ukladal všetko vypísané keď mi oznámilo že počet naplnení.
@pat0@marec20 najprv firefox, tam sa to zaseklo presne na tej obci, hned v uvode.. tak rychlo som rychlo otvorila chrome, a tam to pekne nacitalo hned.. explorer ukazoval ze nenacitalo stranku 😞 .. ja som medzi poslednymi, bolo to o chlp..
@hroma ja som siel rovno cez chrome a nechcelo mi to nacitavat, takze asi je to hlavne o stasti, ak nie je na to nejaka finta. Vam co to preslo skuste sa podelit o info, ze ako sa vam to podarilo. Ak bude nahodou este buduci rok nejake kolo...
@pat0 bol to boj tri krát mi to spadlo veľmi pomaly nacitavalo hlavne tie rolety išiel som cez chrome a teda ako čítam mal som veľa šťastia. 08:08:13 ma zaevidovali pod číslom 94.. Snáď už nebude problém a prídu eura.. Ale už pripravujú výzvu č. N4 na rok 2021 tak ešte bude šanca komu sa nepodarilo teraz..
@rado323f v druhom maily "Zaevidovanie ziadosti" ktory ti prisiel mas napisane, ze v pripade chyby ich mas kontaktovat. mailovy a telefonicke kontakty su v spodnej casti tohto mailu.
Mal by som otazku na tých čo už riešili dotáciu. Posielali ste aj nejaký spievodný list ohladom zmien v projekte. Lebo v projkte mám vypočítanú A1(aj keď podľa pana čo mi robil EC vypočitané zle už pôvodný projekt sa približoval k A0) ale po drobných zmenách zateplenia a podobne som sa dostal podľa EC na A0.
Treba im poslať čo všetko je zmenené voči projektu alebo vychádzaju s EC tam sú aj popísané presne izolácie čo boli použite a hrúbky atd.
@rado323f Z povodnwho projwktu im posielas iba cast architektura a tam ziadne vypocty nie su.Dolezity je EC.Ja som ziaden sprievodny list nepisal a to mam komplet zmenene kurenie...
Nám N2 nevisla.na N3 sme sa pripravili rýchlejším internetom a výkonnejším notebookom.
Na tesnotku to bolo tiež nám tie roletky moc nešli ale dali sme to.tak dúfam že posúdenie bude ok.