Domček za cca 60 000 €

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som Vase skusenosti zo stavbou domceka. Chceli by sme poschodovy domcek s rovnou strechou, cca o rozlohe 120 m stvorovych, ziadne krkolomne projekt.Dole spolocne obyvacka a kuchynou, nejaka technicka miestnost, kupelna, hore 3 izby, satnik a kupelna Plus nejaka terasa. A este by aom sa chcela opytat ake skusenosti mate s interierovym bazenom. To uz samozrejme mimo tych 65000€. Dakujem krasne za pomoc.
Odpovedať
1
2
za 60 000... ťažko.... a určite nie s terasou... 120 stvorcov je 10x12....nie je šanca podľa mňa...minimálne 80 000€
Odpovedať
svojpomocme v pohede a na kluc tophouse.sk a urcite aj ine firmy maju dom okolo 80m2 uzitkovej plochy za 60000€. Bazen samostatne nei problem problem je ze pri rozmere cca 3*3*1,5m ti treba 250W cerpadlo na filtrovanie vody, takze si prirataj minumum 60€ mesacne na elektrinu okrem ineho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Uvažujeme nad možnostami, kedže ešte treba kupit pozemok atd. Do tých 70000 max by sme sa nejako do holodomu vošli, kedže zariadenie nejaké máme, nakolko teraz máme kupených byt cca 90 m plus logia. A ten bazén sme chceli interiérový. Najskôr možno len nejakú predprípavu, kedže tu na SR sa exteriérový bazén podľa nás moc nevyužije....
Odpovedať
@wejti 120m chces podorys alebo uzitkovu plochu, ak poschodovy s podorysom 120m tak zabudni ak uzitkova "svojpomocne" sa da. A na margo bazena, urcite uz bohovo vyuzis inerierovy ctoaky ma ucel? plavanie? asi tazko claptanie sa v telete alebo v zime? V lete radsej von v zime o nicom. Podla man "bazeny" na urovni vacsej vane su trapnost. Musis to hriat, odparuje sa z toho kvantum vody, coize vlhkost musis tam davat chemiu, stale to filtrovat a potrebujes na to poriadnu miestnost a kde v tom malom dome to chces dat? bazen vnutri pokial nemas riadnu haciendu je trapnost. To radsej pojdem kazdy tyzen do aquaparku.
Odpovedať
Profilova fotka
Co je a nieje TRAPNOST nechajte prosim na nas. Dakujem za uctu a pochopenie. @sysell
Odpovedať
Profilova fotka
@wejti len si treba uvedomit, ze interierovy bazen je technicky problematicky, co sa protireci tym planovanym 60k. Tam musis vyriesit ako zariadit aby sa pri vyssej vlhkosti nenicila okolita konstrukcia, ci uz samotnou vlhkostou, alebo priamo kondenzaciou vody.
Odpovedať
Mozes si dat interierove akvarium :-D
Odpovedať
@wejti pri tvojom rozpočte vnútorný bazén je veľké scifi :-| podľa mňa
Odpovedať
@wejti Vieš co vsetko obnasa vnutorny bazen? Poznam par ludi co to maju a je prazdny cely rok lebo je to otrcina sa o to starat a platit to, To si radsej daj virivku. A vseobecne maly bazen je o nicom a je to fakt a nie moj nazor a tom nebudem diskutovat. Jedine ospravedlennie je ak je niektyo choryu a potrebuje to z nejakeho dovodu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako som pisala chcela som skusenosti ludi co jo doma maju. A napisala som ze to je mimo rozpoctu na dom. A to preco ho chceme je nase rozhodnutie. A bazen ame chceli 10 m takze az take akvarium to nebude 😉 Mozete si potom prist zaplavat. 8-)
Odpovedať
@wejti kamos ma interierovy bazen barak ma za par Stoti sic a vykasla sa na mega bazen radsej si odide na luxusnu dovolenku a nema problem s peniazmi..... ak rozmyslas nad domom do 60000€tak kolko chces dat na bazen?teda len cisto teoreticky.
Odpovedať
Profilova fotka
Uvazujeme ci by sa to dalo napr za tych 60-70000€, ale ked nie tak dame zan 90000. Chceme vediet moznosti 😉 Nic viac, aj ked nudzu o peniaze nemame, tak nepotrebujeme ani nechceme davat za obycajny domcek 120000€. Verim ze ked sa chce da sa to aj za tych 70000, ked clovek nechce horobilne veci. A interierovy bazen je alternativa, chcela som pocut nazor cloveka ktory ho ma doma, a vie pre aj proti. A ten bazen ? Cca 10000€, je maximána suma ktoru by som si zato vedela predstavit niekedy zan dat. Ale to neznamena ze tam ten bazen bude, len nieco ako bazen v "zimnej zahrade" ktora sa da v lete ciastocne otvorit mi pridev nasich koncinach dobra volba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wejti 10metrový :-D paráda Počítajme že bazén by bol teda 3x10 m2 to je 30 m2 Okolo bazéna tiež by mal byť nejaký priestor dajme tomu skromných 25m2 Spolu 55m2 priemerná cena stavby 800eur 1m2 - 44 000tis eur. Ďalej cena bazéna, obklady celá miestnosť , slnečné kolektory na ohrev ,nejaké odsávanie pary, filtrácia, veľké okná cenu ďalej zvyšuje. Takže cena tohto špásu amatérsky odhad ....60 - 100 tis eur...
Odpovedať
osobne poznam 2 rodiny, ktore mali interierovy bazen. 1 to zrusila kvoli peniazom po necelom roku. je to velmi narocne na udrzbu, hlavne odvetravanie, izolacie, filtrovanie a voda tiez nie je zadarmo. druhi ho kupili s domom a pouzivali ho mesiac. potom im dosla trpezlivost. maju mensie deti a tie tam boli nasackovane stale, pobehovali po dome, vsade voda, bordel. tak ho zakryli a maju namiesto neho hernu s biliardovym stolom, sipkami a podobne. bazen je super, ale s ohladom na vasu otazku ho silne neodporucam. dopadnete rovnako, ako vsetci nebohati, ktori si robia bazen ako prestiz a maju na jeho udrzbu zbytocne peniaze.
Odpovedať
@bozsky_kaja po dlhsom case s tebou suhlasim, musim sa nad sebou zamysliet :o)
Odpovedať
@wejti pri slove bazén ma mrazí
Odpovedať
@wejtI samozrejme ze ti budu tvrdit ze interierovy bazen nie, ako by povedal velky guru interierovych bazenov, urcite sa tu cochvilka ukaze pri takejto vybornej teme - vacsina bude vediet, o koho sa jedna... interierovy bazen je dobry na harmonizaciu cakier. ani rozpocet ti to nejako nenarusi, samozrejme treba na to osb dosky do vlhkeho prostredia, odvetravanu izolaciu a jeden sungit ! ale teraz vazne. dom za 65 tis. € sa da postavit svojpomocne, treba mat ale dobry projekt, vela chuti a casu. a tych 65 tis. €. interierovy bazen sa da - ale potrebujes na to velmi dobry projekt, svojpomocne na dom ale zabudni, ak ano tak laik urobi kopec chyb, ktore budu stat konstrukciu v buducnosti vela uderov a to najma zvysena vlhkost - ma vplyv na vsetko v dome.
Odpovedať
@wejti Osobne si z teba nebudem robiť žarty ako další tu diskutujúci. Ak som teda správne pochopila že neplánuješ orig. celoročný inter. bazén ( s tomu prislúchjúcimi technologiami), ale "letný" bazén v zastrešenej zimnej záhrade pri dome. Práve uvežujeme nad niečim podobným . Máme bazén v záhrade a myslím že v nevykurovanej zimnej záhrade by mu bolo lepšie. ;-) &vidím v tom tiež kopec výhod.
Odpovedať
@wejti aj ked teda 10m na dlžku je sakra dosť na údržbu :-D A určite plánuj že niekto (čítaj manžel) na mu v sezone musí dosť venovať aby bol bazén čistý a funkčný. S tým treba jednoducho rátať
Odpovedať
Profilova fotka
to sme si aj my mysleli, že sa to dá, ale bohužiaľ skoro sme vytriezveli :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Odpovedať
@martuska75 nepise exterierovy zakryty ale interierovy... takze zarty diskutujucich su namieste...
Odpovedať
Profilova fotka
@wejti len trocha pridam, kedze vela uz bolo vyssie popisane... ak to chces ako zimnu zahradu napr. tak si zober papier a nacrtni podorys a k tomu tie okna, aby sa to dalo otvorit. cize su posuvne velke terasove. pri 10 m bazene keby len polovicu takto venujes oknam (5m), tak ti to zhltne tretinu az polovicu tvojho rozpoctu na bazen (podla znacky okien). zimna terasa vsak u mna znamena sklo po vsetkych stranach a to bude mozno tvoj cely rozpocet. A takisto ohladne domu to nevidim realne. Ak si to urobite vsetko sami, ale vazne svojpocne murovanie, zakladanie, salovanie atd. mozno ano.
Odpovedať
ja by som chcel doma klietku a tigra potom by som chcel heliport a chcel by som veľa žien zatiaľ mám len bicykel
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Takže svoje skúsenosti: Bungalov 13,6 x 16,7 približne, 152 m2 obytná plocha aj s garážou a technickou plus terasa, vchod 20m2. základy- 1m pot úrovňou terenu, takže veľa veľa šalovačiek- 4šáry, 100m3 betonu, železo, štrk, navážka, hromozvod-pásovina, výkop, zameranie, vytýčenie/zadara/, ipa, pumpa na beton-tažko dostupný terén, karisieť do vrchnej dosky. no dúfam, že som si spomenula na všetko. cena za základy-tvrdá svojpomoc, len výkop bol bagrom nejakých 100 eur po známosti, cena spolu 10. 700 Eur. kubík betonu 52 eur. hrubá stavba porfix, strop montovaný, drevo po známosti Liptov, škridla bez dph, majstri za prácu krovu 800 eur/len pomoc mužovi/, škridla, oplechovanie, klampiarske práce, komín - manžel sám. Pri hrubej stavbe pomoc kamarátov. komín bez dph 700 eur Takže tu sme ušetrili more more peňazí. ďalej okná tu sme si troška dopriali trojsko, obojstanný dekor, dvere vchodové perito, brána lomax. priečky už postavené - muž sám. odpady v zemi,dotiahnutá voda- muž sám. Do dnešného dňa pri všetkej skromnosti, materiálu bez papiera a tvrdej tvrdej svojpomoci - bez pozemku podotýkam 54. 800 Eur. Už nevieme ako by to išlo lacnejšie. Materiál na hrubú stavbu najlacnejší na trhu Porfix priamo od výrobcu.
Odpovedať
@mikes07 to drevo vieš posunúť aj inam povedzme za nejaké všimné tebe aj majstrovi na píle aby sa to oplatilo tebe majstrovi aj mne... info mozes pokojne do IP
Odpovedať
Profilova fotka
joj veľmi rada, no bohužiaľ ten pán je už v dôchdku a kontakt som som si vymazala. škoda, inak by som nemala problem.
Odpovedať
@montreal Podľa textu čo píše ďalej to nemá byť originál interierový - t.j. celoročný bazén, ale letný bazén v zimnej záhrade pri dome čo je v podstate obdoba zakrytého exterierového bazena umiestneného pri dome. Aj zastrešenia vonkajších bazénov sa robia tak že ich možno akoby oprieť o dom , alebo sa postaví k domu akoby zimná záhrada do ktorej sa bazén umiestni. Toto ja osobne za originál interierový bazén nepovažujem. Aspoň tak som to pochopila a myslím si že to nie až taký zlý nápad pokial ich až tak netlačí rozpočet.
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska75 ďakujem !
Odpovedať
Profilova fotka
@mikes07 a aký máte ešte plánovaný rozpočet na dokončenie?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?