Dávali ste si robiť cenové kalkulácie na vykurovanie?

Ahojte, chcem sa vás spýtať, či ste si dávali robiť pred stavbou domu cenové kalkulácie na vykurovanie domu. Teda či je výhodnejšie vykurovať elektrikou alebo plynom... a aj využitie slnečných konektorov. V dome budeme mať aj krb ale nevieme ako sa rozhodnúť s vykurovaním... či plyn alebo elektrika???? Ďakujem
Odpovedať
@katkau252 Áno, dopredu som vedela. Odpoveď na Vašu otázku tu je, pretože každý týždeň sa to pýta viacero ľudí. Použite vyhľadávač.
Odpovedať
@katkau252 ..kolektory na vykurovanie?
Odpovedať
S manželom zisťujeme len aké sú možnosti... videli sme na nete aj ponuku na kolektory ktoré vyhrievajú.... :-|
Odpovedať
@katkau252 možnosti sú neobmedzené..ale aj hlbka peňaženky. Trochu sa skuste rozpísať aký dom máte, alebo budete mať: 1.bungalov alebo poschodový 2.kolko m2 3.z akého materiálu 4.aké okná 5.ćo s izoláciami to vśetko veľmi vplýva na rozhodnutie ćo s kúrením
Odpovedať
Ide o bungalov 11*8 m, cca 70 m2 obytná plocha, dom bude murovaný s plastovými oknami, potom bude dom zateplený. Chceli by sme podlahové kúrenie.
Odpovedať
@katkau252 este raz: 1.murovaný..aký material? tehla..aká? YtonG ? aký 2.Koľko cm zateplenie? 3.koľko cm? zateplenie podlahy? 4.Koľko cm? zateplenie stropu? 5.aké okná? dvojsklo, trojsklo?
Odpovedať
@pr možem ja ? bungalov 12x14 heluz 38 +15cm zateplenie podlaha 15 cm, strop 40cm min vlna. krb s prieduchmi podlahovka elektrina -plyn nemame ..... bude to dobrééé ???? kde to vylepšiť ???
Odpovedať
@pr okná som zabudla eurookno trojsklo
Odpovedať
@daluli ..ten krb..to schvalujem..ale netlacil by som to do podlahovky..zbytocne velka investicia..dal by som priamovýhrevné
Odpovedať
Hlavné je nájsť správny pomer medzi silou zateplenia a silou kúrenia lebo mať aj silné zateplenie aj silné kurenie je zbytočné a hlavne drahé a ani jedno nedokáže na seba zarobiť úsporami. preto doporučujem najprv dať vypočítať tepelné straty domu a podla toho ladiť kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
pr prosím vysvetliť čo je krb priamovýhrevný???? To je teplovzdušný s rozvodmi??? Práve riešim krb..... mám naprojektované teplovzdušné rozvody z krbu a niektorí ma odhovárajú, že je to "domáci telefon", steny špinavé, teplo hore... ďakujem za rady :-)
Odpovedať
@mirien pr myslel priamovýhrevné konvektory na elektrinu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Aha dík blacksr :-) a čo povieš na ten teplovzdušný rozvod z krbu do izieb????
Odpovedať
@mirien ak sa dobre navrhne, prečo nie
Odpovedať
@mirien boli myslené priamovýhrevné vykurovanie..teda konvektory..nie krb
Odpovedať
Profilova fotka
A čo je dobre navrhnuté rozvody???? Mám navrhnuté rozvody pod sadrokartonom a motorček na cirkulovanie teplého vzduchu. Neviem či je to dobré .....
Odpovedať
@mirien čo najmenšie prepravované objemy v príslušne širokých rúrach, prípadne tlmič hluku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?