Dá sa zmestiť do 70 000 eur pri stavbe tohto domčeku?

Chceme stavať tento dom, všetko čo sa da svojpomocne ( okrem strechy, elektriny, vody), tehla 30cm plus 20cm EPS, základy zetepliť po obvode polystyrenom, do podlahy 20cm polystyrenu, strop sadrokartonový, 50cm vlna. Okná trojsklo, kurenie na infrapanely....da sa to podla Vás zvládnuť do sumy 70 000 aby sa to dalo skolaudovať?
Odpovedať
Profilova fotka
ak nebudete naroční, podla mna ano da sa, :-) vyzera ze to mate malinke,aj ked...skus napisat este aj rozmery stavby:-) @sorca24
Odpovedať
Profilova fotka
napíš rozmery domu a akú strechu budete mať
Odpovedať
ak máte pozemok (rovný), tak to bude tak na hrane - skôr si myslím že nie... |-|
Odpovedať
pozemok máme rovný, užitková plocha 177m2 vratane terasy, strecha jednoduchá valbová, lom bude jedine pri terase, škridla asi Mediterran, rozmery domu su vratane izolácie 20,7 x 10,9 ( to je tá lava časť pri garáži)
Odpovedať
ak to porovnavam s nami, tak si myslim, ze mozno hruba stavba by sa nejako mohla...
Odpovedať
@stanica hrubá stavba 70 000? to nemyslíte vážne.....
Odpovedať
Podla mna nie, jedine ak na ukor kvality
Odpovedať
@sorca24 prepac, myslela som to aj s instalaciami a strechou
Odpovedať
Profilova fotka
no tak priblizne to co nebude svojpomoc: strecha 17000,-, elektrina 4000,-, voda 1000,-, uz mas 22000,- zaklady na taku plochu svojpomocne 10000,-material min., no neviem, radsej prepocitajte este poriadne aby ste neboli sklamani, je to dost velka plocha :-( ale v kazdom pripade treba si dat spravit viac ponuk na material aj s dopravou na miesto, dalej si k svojpomoci treba pripocitat naklady ze nie si v praci, varenie + "material na jedlo", majstrov, ak nerobi rodina a kamarati zadarmo a tak. napr bez tej dvojgaraze, ktora nemusi byt hned by to bolo hned minus cca10000, ale to by ste museli prerobit projekt ale garaz sa da robit aj dodatocne,- ci? a keby to malo pravidelny tvar tak to by bolo tiez lacnejsie, myslim stvorec, obdlznik a tak.
Odpovedať
Ty kokos ! garáž v dome? idete rozumne zatepliť, fakt si myslíš že garážovú bránu dokážeš dobre zatepliť a utesniť? ak aj zabetónujete, vymurujete, omietnete, vykopete prípojky, spravíte terénne úpravy a položíte podlahy, dlažby a obklady svojpomocne tak určite áno. Ešte som zabudol na izolácie okná, dvere, štablón, sadrokartón, zateplenie, klampiarinu...
Odpovedať
@frinty čo to robíte všetci za základy, že všetci počítate 10000, ja som robil minulého roku na dvoch domoch a boli skoro za polovicu.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som pocital 1m3 betonu za 48,- za stvorak plus dovoz a prenajom pumpy a dt a roxory a po obvode si napisal zateplit, ak nedavas min 10cm tak to nema vyznam, myslim ze som nic nevynechal a plocha tvojho domu 225,63m2, teda som velmi skresal cenu materialu aj dovoz betonu a prenajom pumpy, 225,63x52 a to je iba za material dokonca 11732,76,- a vy ako robite. ked pocitas menej?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@frinty strecha 17 000? už máme cenovu ponuku od Bramacu, komplet 8000€ a robota mi nebola byť viac 4000€, takže mi to vychádza 12000, základy by sme mali zvládnuť do 8000€ , na základy nebudeme mať majstrov, ale si to budeme robiť sami s kamošom murárom a všetko chceme cez víkend, takže nebudeme strácať na tom, že niesme v práci. A náklady na jedlo zase až tak drahe niesu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?