Da sa tento domček postavit svojpomocne za 50000EUR? a pozemok mam.

http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
1
2
@ondrix33 svojpomocne ano
Odpovedať
Profilova fotka
Ak použijete najlacnejšie materiály a všetko svojpomocne tak si myslím že áno.
Odpovedať
Profilova fotka
ak mas znamych majstrov a spravia Ti X veci zadarmo, tak mozno ano, napriklad strechu ... samozrejme materialy budu na dolnej hranici kvality.
Odpovedať
@ondrix33 mas tam uvedene, ze cena materialu je 52800 a pocitam, ze v tom nie je projekt ani zaklady...
Odpovedať
@ondrix33 nič v zlom, ale prečo ten dom? žiadna technická miestnosť, žiadny šatník, maličké izby... veľké nedostatky toho domu teraz nevidíte, ale určite ich uvidíte neskôr, keď nebudete mať kam odkladať veci... pozrite si bungalov 961, myslím, že je praktickejší.
Odpovedať
Jasne,s tym počitam ,že ten material nebude najkvalitnejši..ja chcem len vediet nazor ludi ktory už maju skusenosti so stavbov domu..určite tam nechcem krb ,ktory dosť stoji a ziadne elektricke žaluzie...
Odpovedať
@ondrix33 Da sa, este rataj cenu pripojok a pod. ale aj s tym sa to da.
Odpovedať
@ondrix33 ak máš len 50tis. tento dom by som ti stavať neodporúčal, jednak to bude s odretými ušami ak vôbec (ak si úplny laik, tak preplatíš veľa vecí a veľakrát budete prerábať a odstraňovať chyby, čo stojí nemalé peniaze navyše) a k tomu treba ešte plot, cestu, záhradu, prípojky, projekty, povolenia....
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrix33 určite sa dá , len treba materiál na stavbu zabezpečiť v akciových cenách dopredu , tak stavala moja rodina, dokonca ten materiál mali uskladnený v stavebninách a vozili in ho podľa potreby a dom o rozlohe 100 m2 postavili za 40 tis.eur.
Odpovedať
Podla vlastnej skusenosti si k treba cene materialu pripocitat minimalne 20% navrch, povolenia, urady, nehovoriac o praci ktoru nebudete moct urobit vsetku svojpomocne nakolko budete potrebovat aj revizne spravy (napriklad elektrika, plyn a podobne pre naslednu kolaudaciu), a treba taktiez pocitat s tym ze sa vzdy vyskytne nieco neocakavane, problem ktory bude treba riesit inak...tiez sme mali predstavu ze postavime do urcitej sumy a uz teraz a to sme iba v polovici vieme ze sa nam to predrazi minimalne o 40%, a to zhaname najlacnejsi mozny material v akciach, je pravda ze nesiahame po uplne lacnych materialoch lebo to sa moze v konecnom dosledku preplatit, ale tych veci okolo toho je strasne vela...poviem len priklad, bagrovanie zakladov, pripojky, kurenie, kotol a podobne...je toho naozaj dost a treba si to dopredu cele prepocitat, pises ze rodina postavila za 40 tisic, to bol iba material alebo celkove naklady uz so vsetkym ?
Odpovedať
jedno nepochopim, kde chodite na tie ceny za dom ludia. Je tam cena LEN materialu 50 tis a ty sa pytas ci sa to da rovno aj postavit za tu cenu. A robota bude akoze komplet zadarmo? Projekty, siete a xz dalsich desiatok veci co v tej cene nie su zahrnute. To ze neches krb a zaluzie ti usetri 4-5 tis eur, za to chces mat zaplatenu robotu?
Odpovedať
Profilova fotka
euroline ma neskutocne prestrelene ceny ktore uvadzaju... priklad, na nas projekt bolo murivo nacenene v projekte na 4500 eur, cenova ponuka, ktoru sme mali bola za 2800 eur na presne to iste.. oni nerataju so zlavami ktore dostanes na stavebninach. Svojpomocne sa urcite da, ale ak budes platit robotu ci uz firma alebo partie tak nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katka8855 presne tak, hold reklama
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 len samozrejme, treba povedat, ze ak to clovek stavia uplne sam tak to trva daleko dlhsie a ak nebyva vo vlastnom, plati najom a pripadne uroky na hypo daleko dlhsie. To pisem z vlastnej skusenosti :). Vyhoda je samozrejme, ze clovek vie co a ako spravil.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj jasne, treba si zvazit pre a proti, ale nasa skusenost.. staviame uplne sami, jedine co sme platili bol vodar, teraz je to presne rok aj mesiac, do konca oktobra dufame stahovka - cize najom 18*300. urcite sa nam to aj s touto sumou oplatilo
Odpovedať
podobne temy sa tu uz riesili X-krat a odpoved je ze ANO da sa to...material na tento dom by sa dal urcite zohnat aj za 30-35 tis...avsak zavisi co vsetko si viete spravit svojpomocne ;) pokial okrem murarciny viete/mate v rodine aj vodara/kurenara/elektrikara tak preco nie...svojpomocne sa do 50tis. daju postavit ovela vacsie domy a vobec to nemusi byt na urok kvality materialov ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 uff to ste dobry, to si u mna popri zamestnani neviem predstavit. Ja som si hrube prace nechal urobit a aj tak som bol totalne vycerpany z robenia po veceroch a vikendoch. A ja som bral hypo a kym dom nebol skolaudovany platil som len uroky a to samozrejme je dalsia suma navyse. PS: pozrel som galeriu, nechcem strasit, ale robota sa zacina az teraz :), drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj fotky niesu uplne aktualne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 často propaguješ lacnú stavbu, na akej ste teraz sume? Ak to nie je tajomstvo...Mimochodom, do zimy máte ešte čo robiť, alebo sa nasťahujete do nezatepleného a neomietnutého domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@luciana1977 ešte nemajú ploty, okolie domu a garážové státie, ja som sa ich pýtala na zloženie financovania t.j. vlastné zdroje a úver .
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo teraz sme cca na 27 000 eurach :) tajomstvo to nieje :) jasne, roboty je stale vela, ale s tym sme ratali ... stahovka je naplanovana na koniec oktobra/zaciatok novembra. Omietnute bude, zateplene pravdepodobne nie, ale do konca novembra zateplime, aby na zimu bolo. a fasadu dorobime na jar
Odpovedať
Ano da ked si pred 500000 dopises 1 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alore forintov? :-)
Odpovedať
Ano da ked si pred 50000 dopises 1 8-)
Odpovedať
Dá ak : 1. Pozemok je totálna rovina bez vysokej spodnej vody 2. Použiješ úplne najlacnejšie murivo ake na trhu existuje ( žiadna termotehla ) 3. Zmieriš sa z lacným sposobom kúrenia ( elektircké konvektory za 19,90 ) 4. Odoláš rekuperacii , TČ , sanitu nakúpiš vo výpradaji v Baumaxe...... 5. Takmer všetko si urobíte sami. Existujú firmy ktoré postavia dom za 65 000 - plus mínus 100m2. Dozaista tá firma nedotuje svojích zákazníkov zo svojeho.
Odpovedať
@dvorcidlo0 hlavne si treba spravit detailny rozpocet a vopred si vybrat co potrebuje...za 50.000 ak je pozemok a ak je moznost stavat svojpomocne tak sa da v pohode postavit dom slusneho standardu... murivo - dvojpodlazny dom 180m2....ytong 7000e (vratane prekladov a lepidla)..na to eps 15-20cm za cca 1000e sanita + obklady...kedze predpokladam ze dom sa nestavia mesiac tak pocas roka su rozne akcie...ak je kde uskladnit da sa vo vypredajoch prip. na nete zohnat za super ceny....len treba hladat :) my sme 80-90% vsetkych prac na dome robili svojpomocne, avsak na niektore prace sme potrebovali majstrov....a cena prace je niekedy aj 3x nasobkom ceny materialu....co v konecnom dosledku znamena ze dom do ktoreho sa investovalo 50.000 eur materialu by cez firmy stal 150.000 eur....bez pozemku... este stale si myslite ze za 50.000 ak niekto stavia svojpomocne ten dom nebude splnat standardy???
Odpovedať
kamosovi dostavali barak firma na kluc za 65 tacov, takze urciten sa to da, po debate zo zamestnancom tej spolocnosti mali z baraku 40 percent zisk.. Mozem poslat kontakt na toho znameho, ziadna fikcia ani reklama, dom stoji v malom zaluzi a kamos je vojak. Ludia ak si to davaju stavat firme nenormalne preplatia takmer vsetko, sam som dostaval a pozrel som ceny od firiem a preplatil som aj gate,,. Dnes by som si nakupoval vse sam.
Odpovedať
Da sa to postavit a vobec to nemusia byt tie najlacnejsie materiali Co to si urobis aj sam. ak samozrejma dotoho nepocitas kupelnu, dlazby ... Lebo inak zabudni. Tiez ak to chces firme dat spravit tak nie.
Odpovedať
ceny ktor euvadza euroline by som vobec nebral vazne pretoze na stavbu RD vplyva vela faktorov...rabaty na material, ak sa podari, znamosti, ak su, nieco si urobis svojpomocne...vopred si treba urobit cenovu kalkulaciu vzhladom na pokuny od stavebnych firiem, ake ceny dostanes na material...problem je, ze vela ludi si mysli, ze za urcitu cenu postavi domcek nastahuje sa a bude mat nadhernu zahradku s oplotenim, altankom a podobne....cielom by mal byt stav domu na kolaudaciu...ak mas obmedzeny rozpocet, treba sa pripravit na to, ze ano nastahujes sa ale dalsich povedzme par rokov budes dokoncovat ale byvas...konecna cena RD s upravenym pozemkom a vsetkymi tymi serepetickami sa vysplha omnoho vyssie ale to uz tahas z mesacnych platov pripadne z poziciek a za par rokov mas hotove vsetko
Odpovedať
@michalkosice a za tych par rokov zacnes menit elektrospotrebice,matrace.....vela ludi po 15tich rokoch meni okna.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?