Dá sa postaviť bungalov za 50 000 eur?

Ahojte, myslite ze sa da postavit bungalov 4izb., bez pivnice, garaze, so zakladnou sedlovou strechou za 50tis? chceme stavat a toto sme si vymedzili ako rozpocet, mnohi pochybuju, preto by ma zaujimalo ci je to naozaj nemozne. Diky za odpovede
Odpovedať
Silnou svojpomocou je to mozno dosiahnutelne.....
Odpovedať
Profilova fotka
keď Ti susedia finančne prispejú tak v pohode :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sám sebe dokázal postaviť takýto dom za takúto cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn samotný dom áno. samozrejme svojpomocne a naozaj malý cca do 100m2. ale myslite aj na ceny prípojok, prípadne studňu, plot, chodníky, zariadenie... to už z toho neutiahnete. skús pohľadať vo fóre, takýchto tém je tu kopec. 50 tis. je magické číslo pre mnohých :-D
Odpovedať
@roman77 nie je nad konstruktivny nazor:)
Odpovedať
@ups jasne, svojpomocne a zariadenie uz v podstate mame, kedze byvame sami... vy uz mate postavene?
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn áno, bývame trištvrte roka. akurát do zatepľovania a fasády sme sa pustili teraz, vnútri už máme v podstate všetko potrebné.
Odpovedať
@ups a mali ste tiez podobny rozpocet?
Odpovedať
@mtn Dobrý den. 50.000 Euro bude asi tak cena materiálu + poplatky za kolky. Čili, když máte pozemek, kde jsou IS na hranici, tak to postavit lze. Jediná malá podmínka je být všeuměl. Pozor, neplést si MAT a PAT, či brouk Pytlík. Za sebe mohu říci, že ještě před pár roky bych to zvládl pro sebe udělat. Nicméně dneska už tak akorát o tom mohu psát. Čili, jde to, ale..... :-) PS Nezapomeňte, že tepelných izolací není nikdy dost a je to nejlacinější stavební materiál. Čili, než stavět s Lambdy, tak raději obyč Ytong 25 cm a na to 30 cm EPS, nebo raději 20 cm BST a na to 35 ( 40 ) cm EPS, do podlahy 30 cm EPS, okna trojsklo, a do stropu aspoň 40 cm vaty, ale klidně i 50 cm. Vzduchotechniku aspoň nachystat, bo u takového baráku budou TZ větráním větší, jak TZ prostupem. Pak ušetříte na celém topném systému a stačí v baráku pouze elektrika. Ale to bylo už mnohokrát řešeno, prezentováno, dokladováno, pochváleno, zatraceno ..... S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn nie nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 Dá.
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn za samotný dom áno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros da sa ale bude to mini dom a izby budu mat par m2 ze tam das skrinu postel a ked budes chciet rano vyst z postele budes musiet cuvat. bude to mat sadrokarton.strop,plechovu strechu,podlahy z merkury marketu za 4e,obklad do kupelne za 3e,kuchynu za 700e,vchodove dvere z baumaxu za 200 atd....
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros prečo mu dávaš falošné nádeje? :-)
Odpovedať
Dobrý den. Tento barák měl původně stát 1.200.000 Kč a nakonec vlivem jiných vrat a obkladů a jiného zateplení se vyšplahala cena na 1,4 mil ( kurz 25 Kč/Euro ) = 56.000 Euro. Moc řemeslníků tam nebylo, pouze střecha je na klíč. Plyn se nenatáhl a komín se nestavěl, pouze elektrika. Půdorys 15 x 15 m. Stavba trvala necelé dva roky. Půdorys se dá upravit, že se uřeže dvojgaráž a dílna a může se třeba trochu rozšířit přední strana na rozměr obýváku. Jinak možností je fůra. V ceně není pozemek ( ten byl mimochodem za supercenu - 900 m2 = 1.800 Euro ) a zídka kolem celého pozemku. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mtn da ALE...-ak je chechtakov malo treba vybrat rozumny projekt bez zbytocnych vyklenkov a volovin co Ti to predrazia, mat dobry pozemok t.j.rovina aby zaklady stali co najmenej, jednoducha ackova strecha, aj na bungalove nemusi vyzerat zle, rozlozit prachy do obvodovych stien aby boli co najtensie a na to izolant ako preplatit za "tlste" superizolacne tvarnice, nebranit sa lacnejsiemu zariadeniu lebo nie je pravidlom co je lacne je shit, napr. aj v shopoch typu merkury market sa da kupit lacno a pritom dobre... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 Napísal som že ja si to dokážem urobiť.Nie že mi to niekto za takú cenu urobí.
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 nie je to celkom tak. my sa do tých 50 tis. s komplet domom (samozrejme bez nábytkov) vpraceme bez toho aby sme kupovali v merkury. teda áno máme odtiaľ skrinku do wecka ale to je asi tak všetko. škridlu máme pálenú žiaden plech, izby majú 11-12m2 čo nie je veľa ale zas nie je to ani kutica kam nič nedáš, obklady keď som počítala koľko nás stáli, tak priemerná cena na meter 70eur, parkety 23,4, interiérové dvere sme mali tuším za 400 či 450 kus, vchodové stáli skoro tisícku ak si dobre pamätám. ba ani kuchyňa nie je za 700 éčiek, vaňa kaldewei, záchod normálny geberit žiadna poľská náhrada. nemám pocit, že by sme kupovali to najlacnejšie na trhu. áno, strop nemáme betónový ale drevený, ale nie ani tak kvôli cene ale kvôli tomu, že sa nám páči. proste keď sa chce a aj okolnosti sú priaznivé, tak sa to dá. ale treba tomu venovať tomu kopec driny a času.
Odpovedať
@ups asi si to musi kazdy vyskusat sam, bud mu to vyda do 50tis alebo nevyda.
Odpovedať
@ups mna ste potešili, lebo my začiname stavať trošku väčší bungalov, 177m2 vratane terasy a musim sa zmestiť do 70 000, bude to tvrda svojpomoc, ale verim, že sa zmestime :-)
Odpovedať
@ups a vy ste mali aky projekt?
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 slovak ti vždy dopraje :D
Odpovedať
Profilova fotka
@ups vaňa kaldewei je pecka!
Odpovedať
Profilova fotka
za 55.000 tymto materialom a sposobom, svojpomocne verizm ze ano: http://www.pasivnydom.net/laden/ 80-100m2 Ale zabudni na kachlicky z talianska, geberit WC neries atd.. v pohode to urobis ;-) len nestavaj z ytonfixotehlobludov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn Cely dom beton a zatepleny zvnutra.. napr 20cm mury, 30cm podlaha, 40cm strecha.. Taky lacak super urobis ze az... tepelne mosty super poriesene, takmer nic bez namahy ;-) mur bude len skrupina ochrana izolacie.. Okna v mure uchytene, ako keby predsadena montaz vznikne.. to bez namahy ;-) Bungalov ideal na toto..
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 no 177m2 je už celkom dosť. my máme zastavanú 108, takže ten váš bude takmer dvakrát taký. osobne by som si na to netrúfla, ale netvrdím, že sa to za tú sumu nedá. držím vám palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mtn my nemáme tak celkom katalógový projekt, aj keď do značnej miery vychádza z projektu laguna 19 od promiprojekt. zastavaná plocha 108, úžitková 86. 3 izby plus obývačkokuchyňa, kúpeľňa, wc a technická miestnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@sittyllen neviem či pecka, ale spokojní sme s ňou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Teda doplnam, jedna haluska by bola... napojenie priecok a nosnych murov od zakladovej platne... ten to treba tepelne prerusit..ale da sa secko dnes..
Odpovedať
Profilova fotka
do 50 zial nie je sanca!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?