Ceny stavebných materiálov v roku 2023

25. máj 2023610
  • @uhlikova_stopa  tých premenných aj pri hotovom betóne je veľa, cement a sypké materiály energeticky náročné na výrobu išli hore a bolo to ohlasované od konca minulého roka, tým podražel aj betón v betonárkach asi najväčšia časť, palivá tiež boli dlho hore a niektorý si na tú cenu za km zvykli a držia si v tom časť marže, nepriame náklady sú vyššie asi pre každého. U betonární je aspoň narozdiel od monopolu výrobcov murovacích materiálov aká taká konkurencia, veľké stavby idú do útlmu od nového roka a ak bude chcieť betonárka predať a ďalej fungovať bude musieť ísť s maržou dole. A postupne to dotlačí aj na murovacie materiály.

• @matusakrobert  no vidíš aj to je čosi pozitívne, ja som kupoval v roku 2020 okolo 600 € za tonu železa a keď som potreboval na dosku minulé tak som musel za rovnakú triedu ocele zaplatiť 1600 (cash) a to som bol ešte rád že bolo. OSB Klondike a zúfalcov čo predávali dosky z družstevných hál minulý rok už pod ich nákup, lebo v 2021 vzali z Poľska rovno kamión poznám tiež 😃

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Profihypotéka
    Bratislava
    Vybavujem hypotekárne úvery od všetkých bánk na Slovensku už od roku 2005.Ku každej hypotéke pristupujem individuálne. Moje služby sú bezplatné.
    reg. č. NBS 255060
    Oblasť, kde sa pohybujem najčastejšie: Piešťany, Trnava, Senica, Skalica, Galanta, Sereď, Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom, Nitra,..
    Články od našich partnerov
    Moderná nízkoenergetická strecha – Bramac Tegalit Star
    Toto je dokonalosť! Viete, aké sú výhody tepelných čerpadiel?
    Ako ušetriť za vykurovanie a chod domu? Najlepšie je nič takého neriešiť – byť „ pasívny“
    Archív článkov od partnerov