Cena za základy

Ahojte, dúfam že mi niekto poradí. Môjmu drahému sa nechce nič zisťovať... Ideme stavať rodinný dom cca 100 m2, 9x 12,30 m, poschodový. Viete mi prosím cca povedať cenu za základy? A ktorá firma to robí kvalitne a za dobrú cenu. A ešte, kde všade musím ísť - pýtať povolenia a pod. Je nutné pýtať si povolenie od suseda ? Ďakujem Vám vopred za odpovede. Lucia
Odpovedať
Profilova fotka
@brunetka89 Ahoj, cena sa neda takto povedat. Ide o rovinaty pozemok alebo svahovity? Budete zakladat na zakladovych pasoch? Na penoskle? Tych moznosti je viac. Povolenie resp. suhlas od suseda budete potrebovat - nielen na zaklady ale na cely dom. Inak skus si vyhladat viac informacii na fore. Tych tem na zaklady je tu viac.
Odpovedať
ďakujem mom3.... vahovitý pozemok, skôr na základových pásoch...a všetko svojpomocne... ja sa do toho nevyznám, a potrebovala by som vedieť možnosti, alebo čo je najlepší materiál. trošku by som chcela vedieťo tom viac.prípadne ak by niekto vedel stránku, kde opisujú druhy materiálov a pod... No so susedom asi bude problém. pretože je ťažká povaha, a kde je plot, tam má sliepky a zajace...uf...
Odpovedať
@brunetka89 no ale ani tebe sa nechce nic zistovat :-) Tem o zakladoch je tu niekolko, takze ked si ich precitas tak sa aj dozvies....
Odpovedať
@brunetka89 kde musis ist pytat povolenia? vsade. hlavne musis mat projekt a stavebne povolenie. bez toho sa neda zacat stavat. zaklady je tazko povedat. vsetko je to o pozemku. neviem co je vahovity pozemok. my sme stavali dom na pozemku kde tiekol vah takze sme mali ilovu pieskovu zem. zaklady na 4DT tvarnice 13tisic 9x12m
Odpovedať
Profilova fotka
no nas vysli zaklady 10×8 plus garaz 3,25×8,5 garaz sa napaja na dom : vykop cca: 500 € bager + auto beton: do 1700 € zemniaca pasovina do zakladov: 100 € vytahovali sme 1 rad dt ciek : 180 € deka: 970 € davali sme aj niake roxory do betonu to zas zalezi na tebe kolko ich chces dat.
Odpovedať
no fakt je že keby sa tu prehrabujem ,zistím, ale muskaat dakujem, toto som potrebovala, kto kolko za čo platil... je to normálna pevna zemina...stavať budeme na stavebnom pozemku, kde už jeden dom stojí - svokrov. najlepšie bude ísť na úrad a do radu nech mi povedia čo potrebujem a kontaktovať firmy za čo to robia ...
Odpovedať
no a 13 tis./ na 9x12 sa mi zdá dosť prehnané na svojpomocné budovanie....
Odpovedať
@brunetka89 toto nam robila na kluc firma my sme nepohli ani prstom
Odpovedať
uf..tak to je dosť potom... ja som rátala s tým že keby sme si to svojpomocne tak v Nitrianskom kraji to by mohlo vísť tak cca 10 000 eur najviac.... Ale teraz čítam, že nie je dobré svojpomocne jednak že to víde drahšie a fyzicky je to náročné, a časovo to dlhšie trvá.. ale neni tam zas ilovita pieskovita zem, je tam normálna pevna zemina.. akurát nie je to rovna plocha...
Odpovedať
@brunetka89 to je tazko povedat kolko. svojpomocne sme sice robili cely dom ale zaklady sme nechceli. takto sme ich mali do 8 dni hotove bez pohnutia prsta a bez vydania jedineho centu dopredu. svojpomocne by sme to robili asi dva mesiace :-)
Odpovedať
a kolko m2 ??? a smiem vedieť aká firma vam to robila ?
Odpovedať
@brunetka89 rozmer 9x12m vyska 4DT? firma to bola z okolia TN
Odpovedať
Článok sa načítava...
základy 18x9m 2 rady DT, betónovanie výkop domiešavač, DT sami miešačka, deka domiešavač, spolu celkom, výkop, železo,domiešavače....nakomplet 4 000e, oblasť Sereď
Odpovedať
@brunetka89 aj nam robila firma a 13000 sa mi nezda tak vela(172m2). Nemas s tym ziadnu pracu a iba si uzivas stavbu domceka a fotis si ho ako vyrasta. :) Fotky z nasich zakladov si mozes pozriet v mojom fotoblogu, alebo na mojej stranke: http://idom.break.sk/zaklady-bungalov...
Odpovedať
Zaujimave ceny poniektori.Nechapem,ako sa dostavate s cenou tak nizko.Ked pocitam podorys 10x10 tak len do pasov ide 25 kubikov betonu,do deky 12 az 15.Do DT este nieco.Zeby mate u vas taky lacny beton?V okoli PO je to cca 90 eur.Ved 4000 mi vychadza len beton.Kde je este vykop,zelezo,DT,zapozicanie zaby,zemniaca pasoviny,praca,praca vodara a neviem este co vsetko.
Odpovedať
@kuracinarez 90 eur za kubik betonu? Ja som mal kubik C20/25 za 58e. Moje zaklady 9.5 x 12.5 vysli na cca. 5400e komplet vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som platil 100eur/m2 beton, ale bol to dratko-beton od Holcimu, tzv. Steelpack.
Odpovedať
@mom3 A co ta k tomu viedlo? A kolko ta vysli zaklady celkovo? Ved to je riadna palka.
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight Nemal som ostaru s kari rohozami. Statik vyratal kolko dratkov a akej hrubky, a nemusel som sa bat, ze by robotnici nieco zanedbali. Celkova cena bola u mna o nieco vyssia, lebo som zakladal na penovom skle (128m2). Takisto cena prace je u mna vyssia (rakuske pohranicie), takze to sa tazko porovnava.
Odpovedať
@mom3 no dobre a cenovo to asi aj tak vyjde lacnejsie keby si dal len zelezo a beton ako steelpack. Hoci ten steelpack ma viacero vyhod. Ale pomer cena vykon ma nepresvedcil.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Usetri to cas a cenu za stavebny dozor. Ak si to clovek robi sam, tak tradicne riesenie vychadza lacnejsie.
Odpovedať
A kolko berie firma za pracu?Zadavatelku temy to zaujima a ked si spocita cenu za material,bude vediet kolko jej treba dat firme,resp.ci ju vyjde lacnejsie aspon ciastocne svojpomoc.
Odpovedať
@mom3 Jasne, urcite zavisi od konkretnych podmienok. Mna kari siete vysli na cca 440e a dozor si platim tak ci tak. Takze v mojom pripade by ma tych 100e/m urcite nepresvedcilo. A zaklady svojpomoc, takze suhlasim, ze sa to porovnat neda.
Odpovedať
@winternight ja si osobne stale myslim ze zakladanie na pasoch je neekomicke- vsak si len vezmime kolko nalejeme betonu do tych jam - pokial samozrejme statik nevychyta vsetky muchy. Vsak 60 cm zakl. pasy, 25 cm zakl. doska to je zvycajne predimenzovane. Ja si myslim ze XPS zakl. vana - malo ludi ma s tym skusenosti, pripadne zakladanie na pilotoch dokaze velmi vela penazi usetrit. Penosklo je ekologicke a tiez zaujimave avsak len v okoli BA pretoze inde to predrazi doprava, navyse treba mat dobry pristup k pozemku kedze na pasivak ho treba zvacajne okolo 80 m3.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Ja som bral penove sklo z Pardubic a bola to najlacnejsia ponuka, aku som nasiel (realne ho doviezli z Rakuska, ale to som zistil, az pri vykladke).
Odpovedať
@fricko nemam s tym skusenosti, takze neviem posudit. Ale vo vseobecnosti, statik by mal navrhnut najvhodnejsi sposob zakladania najma podla vlastnosti podlozia a lokality. Az potom sa da experimentovat s XPS, penosklom a pod. Nie kazdy stavia pasivny dom alebo NED atakujuci hranicu pasivneho domu. Ale inak suhlasim, ze vela zakladovych pasov je zbytocne predimenzovanych.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?