Cena za vytiahnutie múrov

Aka je taka normalna cena za vytiahnutie murov ?...rozloha domu je cca 160m2 mame ponuku za 22tis. aj s vencami a prekladmi..tak neviem ci je to bezna cena alebo az moc..
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To je aj s materiálom?
Odpovedať
@philos ano... pezinska tehla 30ka
Odpovedať
@jana137 napis kolko stoji material a kolko praca potom sa lahsie posudi :-)
Odpovedať
@filipe1 mas pravdu..ale...vyznie to sice blbo, ale bola to zatial ustne podana ponuka, a teda kolko je za material a kolko praca zatial neviem...
Odpovedať
1 obehajte si stavebniny v celom kraji, ceny budu rozdielne 2 popýtajte sa na referencie sikovnych murarov/ partie v okoli vyjde vas to takto lacnejsie ako zverit vsetko jednej firme , moj odhad je ze by sa to dalo do cca 15 000e
Odpovedať
Profilova fotka
@jana137 Je to dosť, ale tehla nie je ytong čo je za dva dni hotovo. Hrubým odhadom je materiál do 10000 €
Odpovedať
to je len za mury = material aj s pracou? alebo aj zakladova doska a odpady + voda? AK iba mury bez zakladovej dosky je to podla mna vela. No ak ratam nech ide na bungalov 300 az 350 m2 muriva (co je nie je malo), tehla sa da zohnat do 20 €/m2 aj s lepidlom ytong cca 35 €/m2. t.j. nech ratam ako ratam niekto pyta min. 8-10 000 € za vymurovanie murov. To su len hrube odhady ale ak to urobi niekolko chlapov za par dni je na Vas ci date tolke prachy. Pytajte sa za kolkodni to vedia spravit nasledne preratajte ich odmenu za nimi urceny cas na mesacny plat. Ak to bude nad 1200-1500 € za mesiac na osobu (20 dni) kopol by som do riti takych majstrov. Samozrejme vychadzam z toho ze budu murovat do lepidla na tenku murovaciu skaru nie do klasickeho maltoveho lozka.
Odpovedať
@niless nie, je to len mury, vence, preklady ...material + praca...
Odpovedať
ako beriem urobit veniec na 160 m2 bungalov + dosky a vystuz nie je sranda....dajte si tu cenovu ponuku rozmenit na drobne, polozkovite aby ste vedeli si porovnat / vypytat cenove ponuky aj inde.
Odpovedať
@niless a ty robíš všetko sám alebo koho zdieraš?1200-1500 v dnešnej dobe je moc penazí?zober si odvodi a všetko čo vídu mislíš že zbohatnú?
Odpovedať
@remarek 1200-1500 € je malo penazi? najprv si zistite kolko beru specialisti v IT, atestovani lekari, ci technik specialista v energetike. Je podla Vas normalne aby uvedene profesie museli viac odpracovat ako odpracuej murar? Mozme sa bavit o tom ze odmena SZCO je v podstate celkova cena prace a tie cisla hore su hruba mzda, ale poznam normalnych murarov ktori za kvalitnu pracu vedia pytat normalne ceny a preto maju terminy plne, ale poznam aj takych ktorym nabieha zila na krku ak ich ludia poslu handry fajcit ak zabiju svoje ceny za pracu.
Odpovedať
Profilova fotka
v 85 ma prekvapilo, že murár dostal za mesiac 14 jednotiek a montér 11, ako montéra sa ma to dotklo. Ale vysvetlili mi, že murár môže robiť len 10 mesiacov, ale jesť musí celý rok. Ale môžete toho murára zamestnať, dať mu 5€ na hodinu, odviesť odvody, zaplatiť diéty,cestovné, ubytovanie, školenie, ochranné a pracovné pomôcky a uvidíte, čo to skutočne stojí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Asi vám všetkým ponúknem prácu. potreboval by som takých rozpočtárov čo z podlahovej plochy domu hneď určia cenu. Nepotrebujete vedieť ani koľko kubíkov je sien, koľko štvorcov priečok, koľko otvorov, ako je dom členitý... Alebo, žeby len ja som bol taký neskúsený? :-)
Odpovedať
ja som dostala cenové ponuky od 3500e do 7900 za prácu výstavby hrubej stavby bez krovu..bez materiálu..s materiálom od 17-25tisíc (cena za prácu+materiál, bez tehly tú už máme) - v tej práci je zarátané vytiahnutie múrov obvodových a nosných z 30tky tehly prízemie+poschodie, betonovanie 3ks prekladov (ostatné sú zo stavebnín), schodisko šalovanie+betonovanie, stlpy 3ks, deka šalovanie,montáž armatúry-roxorov+betonovanie, priečky+montáž stolice a stojok pod krov, osadenie komína.. materiál si zháňam sama (pri výstavbe základov a platne sme sa s mojím mužom zorientovali čo sa týka dodávateľov) (tehlu som kúpila za 1,05e ale možno sa dá aj lacnejšie ale v januári som lepšiu ponuku nedostala) beton som si dohodla tiež, ešte si musím dať naceniť železo do deky, vencov, a prekladov, kúpiť priečkové tehly, preklady, dať napíliť krov, kúpiť styrodur na zateplenie venca kúpiť pomocný materiál, penetrák ipu a pod.. Je možno fajn že mám na to čas nezaťažuje ma to, mám prehľad..vidím politiku predajcov..pre mňa je to zaujímavý proces..ale veľa z vás tu na ms pracujete a ste vyťažení takže ste radi ak si stavebné firmy materiál poriešia po svojom ..
Odpovedať
@slavoslav Samozrejme ze bez podorysu a dalsich detailov je to od brucha ale ak berieme ze taky bgw moze mat 300 m2 muriva x 25 eur/m2 sme na urovni 7-8000 tisic + preklady + drevo, vystuze a beton na veniec dalsich par tisic eur. Pred casom tu bola podobna tema chlapik mal za podobnu cenu aj zakladovu dosku. @jan45 nezajem tu treba pozerat kolko zarabaju normalny ludia a hlavne pani zo stavebnictva zrejme ziju v dove realitneho boomu kedy pytali cokolvek a davali si podmienky ako cigansky barroni. Aje jedno ake nakladt maju ze nemozu pracovat cely rok. Ja som nedavno kupil od gazdu maso z byka a ani slovo o tom ake nastrahy prekonava kym preda koncovemu uzivatelovi a nikto sa nestara ak nezarobi. Svet je kruty a bohuzial dnes sa na taketo argumenty zakaznici akurat znechutia.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ale veď Vás nikto nenúti, že musíte zaplatiť murárovi toľko, to nie je je notár ani sudca, že má nárok zo zákona. Ja si urobím všetko (až na výnimky nesúvisiace so stavbarinou) sám a neplatím premrštené sumy. Ale kávovar som zaplatil v cene, aká sa mi pozdávala.
Odpovedať
Profilova fotka
Nám murári vytiahli obvodové múry, nosné priečky, položili keramicky strop,podpulcovali, zaliali veniec a strop a platili sme 4400 eur za prácu.
Odpovedať
@standa82 Nech sa paci, toto je u mna normalna cena k normalnym platom na SK.
Odpovedať
dakujem vsetkym za reakcie @slavoslav pravda, vecer pridam foto...
Odpovedať
Profilova fotka
@niless .. boli traja
Odpovedať
@slavoslav pridavam podorys nasho projektu... zmena oproti tomuto je v hrubke tehly.. chceme stavat z 30ky tehly
Odpovedať
@jan45 je vidieť že sa rozumiete do prác do stavebníctva a hlavne ake je to drina a za ake penize poniektorý ale nemienim sa tu s niekym vadiť kto by mal kolko zarabať ako s pánom s nickom @niless každý by chcel mať plat na urovni .A ked si budeme všetci všetko zavidieť a vičitať tak Slovensko sa nikdy nepohne nikam .Inak prepáčte za reakciu ktorá nebola k téme .
Odpovedať
@remarek Vy stale nechapete? to nie je o zavisti, ale o urovni prijmov na strane dopytu. Mozte nadavat, ale ak struktura platov na Slovensku je taka aka je, tak jednoducho ten co je na strane ponuky (murar) moze si pytat viac ale jednoducho pracu nedostane za takych podmienok. A po dalsie je to aj otazka predpokladov pre vykon tejto cinnosti. Na to aby clovek mohol pracovat v stavbarcine ako murar, staci do pol roka praxe a par tyzdnov samostudia co je diametralne odlisne od pozicie lekara ci IT. Absolutne nemam nic proti tomu ak Vam niekto da kolko si zapytate, ale ma neskutocne hneva pristup niektorych ludi v stavebnictve ak nedostanu to co pozaduju a casto pytana odmena je nasobne prestrelena kvalite prace. Howgh.
Odpovedať
@jana137 spocitajte si m2,resp.m3 a tehly objednajte vo vlastnej rezii spolu s prekladmi.Od murovania si vypytaju cca 25 eur za m3.Takze material si vyberiete podla najlepsej ceny a potom budete vidiet kolko je vlastne cena za pracu.Pripocitajte cenu za veniec,na fore si pozrite ake su cca ceny a budete v obraze
Odpovedať
Profilova fotka
@jana137 Ahoj, nás obvodové múry a nosné priečky vyšli spolu na 6300 eur, z toho 4300 bol materíál (tehla + tenkovrstvé lepidlo bolo v cene, preklady, penetrák + IPA, zakladacia malta, šalovaky + železo do stĺpa čo máme na terase, styrodur), po 1000 euro som dal dvom chalanom za robotu, 58 eur som dal za prenájom elektrickej píly na tehlu. Stavali sme z porothermu 38ky cca 1700 ks, 30ka okolo 300 ks a 24ka okolo 750 ks. S dvoma chalanmi čo nám stavali sme sa dohodli tak, že dostanú po 1000ke za dokončené základy, po 1000ke za múry a po 1000ke za strechy a atiky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana137 Ospravedlňujem sa za dva príspevky pod sebou, ešte sa chcem spýtať, že kto vám pri takom pôdoryse povoliť stavať z 30ky tehly??? U nás by toto neprešlo, tiež sme chceli stavať z 30ky, no odhovoril nás od toho projektant, stavebný dozor a všetci okolo. Z 30ky sa stavajú domy, ktoré majú jednoduchý pôdorys bez výčnelkov, ktorých tam máte rovnako ako my veľa. Isto tú 30ku preberte so statikom.
Odpovedať
@linear324 dakujem za reakciu, statik nam 30ku tehlu v pohode povolil..zda sa vam, ze mame vela vycnelkov?
Odpovedať
@linear324 dobrý deň, my ideme tiež stavať Linear 324 a po konzultácii s projektantom a statikom to bude 300 mm Ytong :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petertn Nás od 300ky odhovoril sám pán Vorčák, ktorý ten dom projektoval. My sme stavali z 38ky, okná pôjdu na kraj muriva a na to 15 alebo 20ka zateplenie, hádam to bude postačovať. Kedy začínate?
Odpovedať
@linear324 my ideme dávať tú 30tku ytong a na to 20 cm polystyrén. Samozrejme okná tiež na kraj muriva. Začať by som chcel niekedy jún - júl
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?