Cena rodinného domu svojpomocne do 40 000 eur

Profilova fotka
Ahojte vsetci chcem sa spitat, či niekdo postavil dom aj so zariadením, myslím Kurenie podlahy atd za cca 40000eur. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
12
@salichat22 Kamoška teraz dostavala - bez pozemku 50 000 €, bungalov do 100 m2. Zo zaradenia je tam len kuch. linka, plávačka, obklady. Do kúrenia investovali asi 2000 € (el. kúrenie, komín) - na krbové kachle nezostalo. Majú aj riadené vetranie, ale na rekup. jednotku tiež zatiaľ nezostalo. Takže moc tomu neverte, že do 40 000 sa vmestíte. Hlasujem skôr za NIE ako za áno... Keby vám aj niekto napísal, že sa vmestil - môže to byť tým, že neplatil DPH, dal obklady nie aké sa mu páčili, ale striktne za 4,50 €/m2 a podobne. Čiže čo by sa podarilo jednému, nemusí sa Vám...
Odpovedať
@salichat22 robime naozaj svojpomocne a hrubu stavbu sme dokazali do 30000, a už iba 10000 nam určite nepostačí
Odpovedať
nechcem ti brať ilúzie ale z vlastnej skúsenosti vravím, že ani náhodou sa do tej sumy nevmestíte a už vôbec nie so zariadením... tiež sme všetko všetučko robili vlastnými rukami
Odpovedať
@salichat22 ešte raz som si prečítala tvoju otázku: my sme nepostavili za tú sumu ani bez zariadenia :-(
Odpovedať
Profilova fotka
urcite nie.
Odpovedať
nie..
Odpovedať
Niekto tu pisal ze uplna svojpomoc za 33.000, ale bol to dom mensi ako nas byvaly trojizbak.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 nam sa to podarilo do 55000 chyba nam len obyvacia stena :) inak mame všetko, 14.4.2012 sa kopalo a od decmbra byvame, kupovali sme vsetko co sa nam pacilo jedine co treba je PAPULOVAT za cenu a odrazu to vsetko ide aj lacnejsie.vsetko svojpomoc a znamy elektrikar, plynar, vodar, mame do 100m2 podlahove kurenie klasicke nie elektrika... všetko je len na tebe kolko času budeš venovat stavbe a zhanania materialu, firma nam robila len plochu strechu na ktoru som dostal ponuku od 2800 az po 8500 /pouzity ten isty material/ žijeme na Slovesku a každy podnikatel chce mat BMW to je cely problem.. ak nieco potrebujes napis.
Odpovedať
@salichat22 známa ktorá má muža murára keď som sa jej pýtala tak sa vošli do miliona ešte na koruny (nejakých 920tisíc)..dostavali v 2011tom už neviem či aj so zariadením..ale majú klasický dom pec na pevné palivo..bez rekuperácie..podlahovka na prízemí..asi najlacnejšie veci ako obklady a dlažby kupovali (a jej muž robí v stavebnej firme tak si pozháňal:o))..ale veľa ušetrili na prácach tie sú najdrahšie.. My tiež budeme radi ak hrubú stavbu zmákneme do 30tis..a na ďalšie výdavky nechcem ani pomyslieť..pozerali ste na stránku Dom za milión?..
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko Ďakujem tak aj rátam s cenou tiez mam elektrikara to budem mat zadara. Aj vodara. A presne treba dávať pozor na ceny ((( vela roby to pozemok mame . Nemusíme kupovať :-)
Odpovedať
@bacinko my tiež staviame svojpomocne a to papulovanie u mňa dojednávanie nehanbím sa opýtať funguje to a netreba pristať na prvého majstra rozdiely sú neskutočne veľké, chceme si urobiť v bungalove krov drevený nevieme ako izolovať a tie vrstvy čo tam máme dať,tak poraĎ, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 pozerala som tu stranku moc jej neverim hrubú stavbu tiež ratam do 30000 eur. Najdrahšie sú tie podlahy atd no proste vnutro. (:-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@salichat22 jj pozemok sme tiez nemuseli kupovat, dalej elektrikar, vodar a plynar vsetci maju firmy od ktorych beru material tam maju svoju zlavu a je rozdiel ci aj tebe to da v tej cene alebo si nahodi dalsich 30% este na to, najdlhsie sme vyberali obklad a dlazbu , v celom dome mame dlazbu 12,9Eur/m2 a obklad + dlazba do kupelni Eur/m2 + kusovky priemrna cena 10za kus. vsetko po ZLAVE + mali este aj akciu na to takze len hladat a papulovat a dosiahnes to co chces:)
Odpovedať
Profilova fotka
@pera budete mat plochu strechu???
Odpovedať
@salichat22 keď si pozrieš fóra tak ani projektant toho domu netvrdí že cena bude max33tis. len ho tak nazval lebo je to jednoduchý nekomplikovaný domček.. ale vízia je super nie?
Odpovedať
@bacinko baci ja si ťa najmem ako stavebný dozor ty mi vypapuľuješ šecko...koľko berieš na hodinu ;-) ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 :) :-) :-) :-) ako nebolo mi vsetko jedno ked som sa to prvy krat pytal v obchode citil som ako... ale potom to už išlo same a kolko krat mi este volali ze upravili sme vam cenu či si to nerozmyslite a pod. takze funguje to :) a ten dozor?? :) škoda že som zistil až teraz že ma to celkom zaujima ...ale možno ešte neni neskoro 8-)
Odpovedať
- ja pytam zlavy vsade ;) A druhy krat mi ju davaju uz automaticky:) Priesiel som do stavebnin, porozpraval sa so sefom a rovno som mu povedal, nech mi robi dobre cenove ponuky, ze budem brat veci od neho... a funguje to ;). A ked nie tak potom su pre kazdu znacku regionalny zatupcovia (obchdnici) a treba sa popytat ich, ze ake ceny a cez koho mi to vedia predat :). - co sa tyka domu do 40 tis. viem si to predstavit tak na malicky bungalov 8 x 8 - obyvak s kuchynou, spalna, kupelna - teda 2+kk
Odpovedať
@salichat22 Dom chces do 40.000€ a z toho hrubu stavbu do 30.000??? Budiceeeeek!!!! Hruba stavba je tak tretina nakladov na dom. Nech polovica, ak zariadis z merkury marketu a nepocitam teren, ploty, zahradu, garaz. Podotykam, ze nie som ziadny zbohatlik, mame obyc. 4i dom, postaveny lokalnymi majstrami. Ziadne velke vychytavky..
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 my sme mali skromný plán do 50000 ale po prehodnotení tak do 60tis. zatial sme na cca 42 s oknami :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ano , plot zahrada garaz su ine palky, ine nam neostava len robit časom veštko aj ked nakrajšie je mat hned všetko čo je v dnesnej dobe dost zaujimave , hrubu stavbu sme mali na 18000 okna + plocha strecha
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko presne plot atd ale ja v prvom rade idem stavať dom... nie garáž, a plot tam mame :-) Vela si spravime sami. Ďakujem za povzbudenie viem ze presne 40000eur to nebude. Ale treba rozmýšľať a da sa všetko zvladnut či?
Odpovedať
@salichat22 ak chces mat plochu aspon 100m2 tak zabudni na 40 000,- , skor rataj so sumou od 60 000,-
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 naš dom je toho dôkaz ze sa to da 55000 aj so zariadenim jasne ze malickosti sa stale dokupuju..
Odpovedať
@salichat22 no my mame bungalov 167 m2 + terasa prekryta a pod nou pivnica 20m2 Hruba stavba nas vysla doteraz cca 28 000 € . je v tom / zaklady, platna, mury,veniec ,dva kominy, dreveny tramovy strop, krov valbovy, strecha skridla, zaklop osb dosky na povalu pochodznu praca zivnostnikov, rozvody vody a elektrika , okná, dvere, garazova brana / ale nepocitala som drobne dokupovania materialu , naradia a pod, ktore sa urcite okolo 2 tis € vysplhalo + zateplenie stropu v 36 cm knau nas vyslo zruba 1100 € a podlahy 8 cm 550 € . material na omietky, lepidlo a sietku 600 € ,poter anhydrit este neviem kolko pocitat, kurenie mame nacenene na 5400 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko som rada za pozitívne ozvy :-) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 No vidieť že ste nato išli s rozumom ďakujem za radu :-)
Odpovedať
Ja som pred koncom idem malovať a doposial som dal 50 000, je to vlastne dom v stadiu holodom ale este zariadenie, plot, chodniky atd..
Odpovedať
@salichat22 som na MD.. chce to len nahananie stavebnin a tlacit ceny nadol.. naozaj velke rozdiely sme mali v rovnakych cenovych ponukach.... my dufame , ze sa do 70 tis zmestime... najskor som neverila vobec... teraz verim, ze to bude s odretymi usami. uvidime aka bude realita.. co sa tyka plotu a chodnikov. to teraz neriesim, prioritne riesime veci nevyhnutne k byvaniu a ku kolaudacii...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 škoda, že nemáš nič vo fotoalbumoch, alebo možno iba pre priateľov? :-(
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?