Cena rodinného domu 9x9m dvojpodlažný

Dobrý deň,chystáme sa stavať dom svojpomocne a chcel by som sa informovať že na koľko by vyšla hrubá stavba ak niekto podobný dom staval po prípade aj cena celej stavby a cena za strechu (krytina,krov atď.....).Jedná sa o dvojpodlažný dom cca 9x9m.Ďakujem.
Odpovedať
@39pavol ak chces usetrit zrus tu kruhoidnu halucinaciu, asi najlespsie aj balkon a zarovnaj to, cena bude nizsia miesta viac a bude to vyzerat ako sucasny dom. Cenu betonu vies, cenu tehal vies vyratat, tak isto ako strop a strechu, najdi si jeden vecver pozri cenniky a cca budes vediet, neda sa to inak povedat
Odpovedať
@39pavol veru, zrusit tu halucinaciu presklenu, to nebolo moderne ani ked sa to objavilo, nie este v 2018...a na cenu sa pytat ked neuvadzas blizsie info o materialoch, z ktorych chces stavat je prinajlepsom scestne...
Odpovedať
@39pavol Tiež sa pripájam, treba hneď zrušiť ten kruhový nezmysel ... Rovnako ako balkón, sám seba sa spýtaj, na čo ti je balkón v rodinnom dome a čo na ňom asi tak budeš robiť ... Čo najjednoduchší tvar, ideálne kocka / štvorec a máš jednak ušetrené peniaze a rovno aj prácu ... A ako bolo napísané, bez preferovaných materiálov ťažko povedať ...
Odpovedať
@39pavol Dvojpodlažný dom svojpomocne nemôžeš postaviť, lebo to nie je jednoduchá stavba. To musíš stavať dodávateľským spôsobom. A čo si ty predstavuješ pod pojmom "svojpomocne"?
Odpovedať
@chrobak7 na tu mudrost si prisiel ako?
Odpovedať
@topfield Pozri si stavebný zákon, ty mudrlant. Konkrétne § 44: § 44 Oprávnenie na uskutočňovanie stavieb (1) Stavbu a jej zmenu môže uskutočňovať len právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na vykonávanie stavebných prác podľa osobitných predpisov2) a vedenie uskutočňovania stavby vykonáva stavbyvedúci. (2) Jednoduché stavby a ich zmeny môže uskutočňovať stavebník sám pre seba svojpomocou, ak vedenie ich uskutočňovania vykonáva stavebný dozor. Na uskutočňovanie jednoduchých stavieb a ich zmien [§ 139b ods. 1 písm. b) a c)], drobných stavieb a ich zmien svojpomocou stačí, ak stavebník zabezpečí odborné vedenie ich uskutočňovania osobou, ktorá má vysokoškolské vzdelanie stavebného smeru alebo architektonického smeru alebo odborné stredoškolské vzdelanie stavebného smeru a najmenej tri roky praxe v odbore (ďalej len „kvalifikovaná osoba“), ak sám nespĺňa uvedené požiadavky. A potom čo je to jednoduchá stavba - § 139b: § 139b Pojmy stavebného poriadku (1) Jednoduché stavby sú a) bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie. Z pôdorysu to vyzerá, že to nie je jednoduchá stavba - to horné podlažie je skôr riadne podlažie, nie podkrovie. Aj pavol napísal, že ide o dvojpodlažný dom. A potom - bolo to na MS preberané X-krát. A nezačni mudrovať, že mu stačí iba nejaká pečiatka nejakej oprávnenej osoby na vykonávanie stavieb.
Odpovedať
@chrobak7 Osobne si myslim ze "dvojpodlazny" 39pavol mysli dom s jednym nadzemnym podlazim + prizemie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mu stavebny urad schvaly taky projekt tak moze :)
Odpovedať
@slabak Podľa stavebného zákona nie je prízemie a prvé podlažie jednopodlažný dom. To už je poschodový dom. Jednopodlažný dom je prízemný dom, bez horného poschodia. Mne je jedno, ako si to postaví. Len zo zadania mám pocit, že zadávateľ si to predstavuje ako Hurvínek vojnu - myslím tú svojpomoc. Kto ide stavať svojpomocne, tak sa v tom dostatočne vyzná a nepýta sa, koľko by vyšla hrubá stavba.
Odpovedať
@micjak Na taký dom bude už aj územné a stavebné konanie rozdelené. Neverím, že by povolili zlúčené územné a stavebné konanie. Ale môžu prekvapiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 podla mna su to podkrovne izby je to katalogovy projekt , cize Ackova strecha , stavebny urad to schvali ako bezne na Slovensku , a s cenou si mu vobec neporadil akurat strasis :) a to ze sa pyta na cenu je lenivost si za to sadnut a preratat si to :)
Odpovedať
@39pavol Zdravim, ten vyklenok si naozaj radsej premyslite, je s tym vela roboty, vela vypilovaciek a pokial budete stavat z tehly, tak len ten vyklenok budete robit minimalne den ( viem o com hovorim, vlastna skusenost na inej stavbe a tam sa to robilo z kvadre a bola orig pila na kvadru ). Radsej si tam dajte klasicky roh a dom si do tej strany zvacsite, ak je to mozne. @chrobak7 ja som staval 2 podlazny dom svojpomocne, treba mat len spravne razitko na stavebnom dozore a SU to bez problemov schvalil, samozrejme uzemne aj stavebne konanie bolo zvlast.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomcok Jasné, že sa dá, keď máš na to ľudí alebo dáš úplatok. Ale legálne podľa legislatívy nie jednoduchú stavbu nemôžeš stavať svojpomocne.
Odpovedať
@chrobak7 Ziadny uplatok som nedal, ani som tam nikoho nemal, proste to schvalili na svojpomoc, asi stastie alebo nahoda.
Odpovedať
@tomcok Asi záleží od konkrétneho človeka na stav. úrade.
Odpovedať
@chrobak7 nás dom bude 2-podlazny s rovnou strechou a do stavebka sme dali že staviame "svojpomocne" a dostali sme ho. Reálne však robia robotníci, nie my.
Odpovedať
Ahoj my staviame poschodovy dom s rozmermi 8x11,75, zatiaľ mame, hrubu stavbu so strechou a oknami, a to nás vyšlo niečo cez 40 tis. Okrem okien a strechy, bolo všetko svojpomocne. A stavat svojpomocne môžeš lebo pravdepodobne máš pisane poschodie ako my, a to obytné podkrovie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?