Cena hrubej stavby - Linear 331

Profilova fotka
Ahojte, len tak zo zaujímavosti by som sa chcel opýtať, či by ste niekto vedeli odhadom "od oka" povedať cca, koľko si máme s manželkou pripraviť na hrubú stavbu tohto domčeka? Keďže niekde uvádzajú "Cena výstavby svojpomocne-107 100 €" ...a to sa nám zdá strašne veľa, aj keď je to myslené už na komplet hotovo. Za koľko myslíte, že by sa to dalo vytiahnuť do stavu, že bude hotová strecha a proste to bude vyzerať ako dom? :) Rozhliadame sa ešte, ale tento sa nám pozdáva najviac a tak chcem viac menej poradiť, lebo nemáme skúsenosti :) Díky všetkým za rady, vieme, že je to ťažko zodpovedať, ale za opýtanie človek nič nedá :)
Odpovedať
zober toto celé k nejakému rozpočtárovi a dohodni si cenu vopred, skús si ponúknúť prácu na jaspravim.sk "kto vyrobí rozpočet podľa projektu za ....€) ak nemáš rozpočet tak detto. tam je dôležité aby bol certifikovaný, lebo tam musí použiť materiály také aké majú byť, aby sa to nezosypalo a nezabilo vás tam
Odpovedať
@bencobb heh, skoromenovec :) no, vychadza mi to zhruba na 600EUR za m2 stavby, co je realna cena svojpomocnej vystavby v zmysle "urobim si sam vsetko co budem vediet a na zvysok si najdem subdodavatelov"..da sa to aj za menej, ale to uz bude tvrda svojpomoc (kamarati co nemaju problem pomoct zadarmo, pripadne extremne lacna pracovna sila)..zalezi aj na lokalite, kde chcete stavat, ci je tam mozne pozicat si lacno stavebne stroje atd.. usetrit sa da samozrejme na materialy (internetove obchody, konkurencne ponuky a nekonecne handlovanie sa o cenu atd), pripadne tym, ze pocas stavby optimalizujes jednotlive casti konstrukcie s ohladom na cenu, ale toto treba robit naozaj s rozumom a pokial nie si v stavarine aspon ako tak zorientovany, takyto postup by som ti skor neodporucal..ak by si staval len hrubu stavbu, tak pocitaj zhruba polovicu tej sumy, cize okolo 50 000 EUR ako zaklad minus tie veci, co som napisal..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ma ho niekto už postavený ? Je to krásny dom iba sa obávam toho vysokého stropu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?