Cena hrubej stavby..

ahojte, chcela by som sa spýtať : ideme stavať dom, dvojpodlažný 7,5m x 10,5m. Kolko bude stat asi hruba stavba? Strecha je klasická ackova, jeden vykier a jedno strešné okno. Chceme stavať z ytongu. Dakujem 😊
Odpovedať
1
2
Budeme stavať svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
to sa dá zistiť veľmo presne, zoberiete projekt, vypíšete materiál, (pri katalógových je súčasťou projektu) obehnete stavebniny, doplníte a máte cenu. Keďže nepočítate prácu, ktorú si každý cení inak, bude to spoľahlivé.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambi91 ak mate vykaz vymer, presne vam to nacenia stavenbiny... a aj ked nemate spravia to mozno o cosi nepresnejsie, ale spravia..
Odpovedať
projekt ideme riesit az v decembri/januari. myslite, ze sa zmestime do 35 000 eur?
Odpovedať
@bambi91 ano svojpomocne sa zmestite,pozri moj album,nasa hs 25tis,sice mensi domcek ale vsetko robili zivnostnici.Stresne okno si dobre rozmysli,ak nie je nutne nedavaj,robi viac problemov ako uzitku a stavaj mury do 30cm hrubky,aj 25 ak statik dovoli a 20-25cm izolacie na to.drzim palce
Odpovedať
dakujem, stresne ma byt len nad schodami, rozmyslame vsak, ze by sme dali len normalne na tu plosinu a to stresne vypustili. chceme davat viac izolacie a okna lepsie. idem pozriet album :) 25000 je cena bez okien???
Odpovedať
@bambi91 ked odpovedas odklikni dole odpovedz a mne sa to ukaze do upozorneni lebo inak neviem ze mi pises ;-) cena je bez okien, na schody som daval tiez okno ale nie stresne
Odpovedať
@bambi91 ahoj nas vysla cca 40000 mame zobytnene podkrovie,zaklady robila firma a aj strechu samozrejme,ale zaklady boli drahe,museli sme ich dvihat..
Odpovedať
my budeme mat obycajny, bez pivnice, je to uplna rovina. podkrovie zobytnene :-)
Odpovedať
@bambi91 pozri môj album mám tam všetko rozpisane -ceny a do decembra chceme mať stavbu pod strechou tak to potom aktualizujem, vsetko robí manžel sám s rodinou
Odpovedať
@luk25 dakujem :) pozriem
Odpovedať
to ti 35000 stacit bude urcite
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luk25 prosim Ťa, ako pozriem album, i ja by som ho rada videla_ Dík danrlik
Odpovedať
@luk25 paradny album aj s cenami, dakujem :)
Odpovedať
@bambi91 asi tak jednu tretinu až dve pätiny ceny celého domu.
Odpovedať
@bambi91 ja staviam dom 8x12,5 m a základy a steny mám a základy zateplené aj izolované a cena zatial cca 9000 a to možno som aj vela povedal :-) a strecha ma bude stáť 5800 na komplet a okná 3400,ked si človek verí a nebojí sa sám robiť tak sa dá vela ušetriť a ja nemám v záujme platiť niekomu za robotu čo si viem aj sám porobiť ;-)
Odpovedať
@boywonder513 parada, dakujem 👍🏻👍🏻👍🏻😊 aj my si chceme robit sami. Len tak ďalej, držím palce 😊
Odpovedať
@bambi91 Ahoj. Hrubá stavba je vždycky "paráda". Finanční masakr přichází, až se začnou dodělávat následné práce. Tam by to potom chtělo bezednou peněženku. Je málo stavebníků, kteří si sami udělají elektriku, topení, vodu, obklady, fasádu a další věci. Takže, je potřeba vědět, že hrubá stavba je max. třetina výdajů. Většinou je to ale méně. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danrlik http://www.modrastrecha.sk/blog/luk25...
Odpovedať
@praoteccech na elektriku mám brata aj jedného známeho od nás a na vodu tiež a fasádu a obklady a dalšie veci si myslím že dokáže zvládnuť hocijaký človek čo nemá ruky lavé a nebojí sa roboty a vie používať rozum môj názor,ja si tieto veci budem robiť všetko sám ;-)
Odpovedať
@boywonder513 Ahoj. Držím Ti palce, aby Ti vydržel optimizmus. Nebát se roboty je dobrá, ale nikoliv postačující podmínka. ;-)
Odpovedať
@praoteccech diky ved potom to sem určite napíšem ako pokračujem a kolko ma to stálo ;-)
Odpovedať
@boywonder513 Ahoj. Bylo by dobré, kdybys dělal nějakou pořádnou statistiku, aby se budoucí stavebníci mohli orientovat na základě naprosto konkrétních zkušeností z dnešních časů. I když všechny technické záležitosti platí trvale, tak přece jenom svépomocná výstavba a dobré ceny při nákupech mohou udělat velké finální rozdíly ve proinvestovaných částkách. Mě se taková statistika nikdy nepodařila dotáhnout do úplného konce. :-p
Odpovedať
45000
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/lubka... bungalov už zariadeny -33000e:) @bambi91 @danrlik
Odpovedať
@luk25 len je treba dodat ze nie vsetci sa rovnako uskromnia ako majitelka toho domu. Sem chodia ludia ze precitaju si ze jee niekto postavil za 33tisic hura ideme stavat. Casto majitelia s takouto cenou domu zabudaju pisat napr ceny za papierovacky alebo cenu benzinu ci nafty pretoze na stavbu treba jazdit,ak niekto pomaha zadarmo treba mu kupit vodu ci uvarit obed. A veci okolo domu ktore su akoze zadarmo nikto nepocita. Casto su to fakt malice domceky. Mame sami maly bungalov a stavali sme svojpomocne. A to myslim fakt ze vela svojpomocne. Murovanie,strop keramicky,zateplovanie,kurenie voda elektrina sadrokartony,malovanie,podlahy obklady vsetko sami dvaja zato sme neplatili nikomu ani cent a je toho ovela viac. Ked som sa sem registrovala zacala som citat o zakladoch pretoze tie sme davali robit. Ceny tu boli fakt rozne boli tu 3000 az 10tisic napr samozrejme zalezalo od velkosti zakladov. Urobila som si ako tak predstavu ze snad tych 6000 bude strop. Zadala som dopyt a ked zacali chodit cenove ponuky som myslela ze ma trafi. Hned som zhodila ruzove okuliare a vedela som ze nemam studovat ceny na modrej streche. Najlacnejsia ponuka po obhliadke bola 13tisic e a to sme realne aj zaplatili. Cize toto sa neda hodnotit ze tato pani postavila za 33tis. Pretoze mohla mat zaklady za 2000e mohla mat super rovny pozemok kde mohla ist na 1radu DT. Niekto si vezme tuto sumu ze super za 33 postavim pozemok bude v kopci ci pod urovnou cesty a hned bude mat zaklady na 4rady DT a suma za zaklady bude 10tisic. Rovnako naroky na zariadenie domu su ine... no a v poslednom rade uprava domu. To su naklady ze 1000e ani 4000 ti stacit nebude A treba dodat ze je rozdiel urcite stavat v presove a napr v blave
Odpovedať
@boywonder513 Len toľko? mohol by si prosím poslať plán a rozpočet? Ďakujem+
Odpovedať
@danrlik rozpočet mám 50 000 eur a chcem sa don zmestiť preto si robím všetko sám čo viem
Odpovedať
@luk25 je to domcurik s plochou 3i bytu /a to ten byt ma este aj kumbal na odlozenie kufrov a sezonnych veci,lyzi/ Ty stavias vacsi dom a asi aj vyssi standard.
Odpovedať
@boywonder513 Myslíš rozpočet na celý dom, že? :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?