Cena chatky do 25m

Potreboval by som poradiť, koľko by stálo postavenie svojpomocne chatky na ohlásenie drobnej stavby do 25m, pričom by som ju chcel vyžiť maximálne teda aj s poschodím z materiálu Ytong. V chatke by som chcel ele. aj wc, kdeže ju plánujeme postaviť v záhrade kde už je starý dom ktorý sa ale už asi neoplatí prerábať. PS: ocením aj nápady na návrh chatky hlavne zmysle čo najlepšieho využitia priestoru.
Odpovedať
@canonmp150 čo na Tom chces radiť?. Zober si papier,pero a kalkulačku. Zapni Google a spočítaj si čo všetko tam chces. Myslím že keď bude aj poschodie tak už to neni do 25m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 to už nieje drobná stavba... treba nato projekt pre stavebné povolenie...
Odpovedať
Poschodie nemôže byť ?
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 podlahová plocha presiahne 25 m2.
Odpovedať
@canonmp150 poschodie ti urobi navyse nieco a chatka presiahne velkost 25m2. V tom pripade to treba dat urobit na stavebne povolenie :/
Odpovedať
Podľa stavebného zákona môžete mať chatku zastavanej plochy do 25 m2 (aj s prípadným zateplením) , s pivnicou plochy do 25 m2 a hĺbky 3m, Výska chatky musí byť 5m. A v streche môže byť obytné podkrovie. Ohlásenie stavebnému úradu postačí a) pri jednoduchej stavbe, jej prístavbe a nadstavbe, ak tak určil stavebný úrad v územnom rozhodnutí, b) pri drobných stavbách, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie; atď." Podľa ust. § 139b/ stav. poriadku platí : "Drobné stavby sú stavby, ktoré majú doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu (napr. pre stavbu na bývanie, pre stavbu občianskeho vybavenia, pre stavbu na výrobu a skladovanie, pre stavbu na individuálnu rekreáciu) a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie, a to a) prízemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a výška 5 m, napríklad kôlne, práčovne, letné kuchyne, prístrešky, zariadenia na nádoby na odpadky, stavby na chov drobného zvieratstva, sauny, úschovne bicyklov a detských kočíkov, čakárne a stavby športových zariadení, b) podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a hĺbka 3 m, napríklad pivnice, žumpy."
Odpovedať
budes musiet iba jednopodlaznu chatu postavit ak to budes chciet mat iba ako drobnu stavbu..a ostatne veci ti tu uz vypisali a tak sa nebudem opakovat.
Odpovedať
A nie je náhodou zastavaná plocha len pôdorys ?
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 najskôr navštívte príslušný stavebný úrad 8-)
Odpovedať
@canonmp150 na stavebnom urade vam vsetko povedia ked pridete s tym co chcete a v akej velkosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 všetko ti povedia na SU, čo treba, aké papiere,aké povolenia, či sa to nedá inak ale, ak to bude viac ako 25m2 už to potrebuje povolenie ako každá iní stavba :)
Odpovedať
To viem aj ja že nad 25m treba povolenie ale či sa tam ráta aj podlažie som sa nedozvedel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stereo_q Nemáš pravdu. Už to tu predomnou niekto napísal, tak len zopakujem. Drobná stavba je stavba do 25m2 pôdorysnej plochy, ktorej hĺbka je maximálne 3m a výška maximálne 5m. Takže suma - sumárum, tri podlažia sa tam vôjdu hociako. :-)
Odpovedať
pokial sa chces vyhnut projektu a vybavovaniu stavebneho povolenia tak si navrhni iba taku chatu, ktora bude splnat podmienky a budes ju moct ohlasit iba ako drobnu stavbu... mne sa pacia take tie chaty jednopodlazne.. ved chata nemusi byt vobec velka.. tam sa chodi oddychovat..
Odpovedať
@macejmatus ano chcem aby to splnalo podmienky ale chcem využiť plochu maximálne ako sa len dá.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ked budete mať tri podlažia tak sa to klasifikuje ako zložitá stavba a určite nie ako drobná 8-) ;-)
Odpovedať
Jednoduché stavby sú bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie, stavby na individuálnu rekreáciu, prízemné stavby a stavby zariadenia staveniska, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a výšku 15 m, oporné múry, podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a hĺbka 6 m.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely To čo píšeš nie je vôbec pravda. Stačí sa pozrieť do stavebného zákona, prípadne vykonávacej vyhláške k stavebnému zákonu a tam nič také, ako píšeš nie je napísané. A aj v tomto prípade platí, že čo nie je zakázané, je povolené. Plocha, hĺbka a výška. Ak stavba tieto atribúty dané zákonom spĺňa, stále je drobnou stavbou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 to je tak keď tu radia ľudia ktorí ani nevedia rozdiel medzi zastavanou a úžitkovou plochou :-) ale opravím aj Vás: Drobné stavby sú stavby, ktoré majú doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu (napr. pre stavbu na bývanie, pre stavbu občianskeho vybavenia, pre stavbu na výrobu a skladovanie, pre stavbu na individuálnu rekreáciu) a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie, a to a) prízemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 Prízemnou stavbou nie je trojpodlažná stavba...takže aj vy sa mýlite ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danieldrabik Rád sa nechám poučiť a doplním si svoje vedomosti, ale v ktorom zákone okrem stavebného zákona č.50/1976 Z.z a vykonávacej vyhlášky k stavebnému zákonu č.453/2000 Z. z. sa o tom píše, že to musí byť jednopodlažná stavba? To že drobná stavba je doplnková stavba k hlavnej stavbe je mi jasné. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 prízemná = jednopodlažná. Dvojpodlažná nie je prízemná.
Odpovedať
Profilova fotka
@danieldrabik Mne je jasné, čo je jedno podlažie, ale kde v mnou spomínaných zákonoch sa o tom hovorí, že musí (môže) byť len jednopodlažná? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?