Časový výpočet na hrubú stavbu

Zdravim Vas vsetkych. Dakujem za prispievanie k mojej predoslej teme. Takze sme vo faze skoro dokonceneho projektu. Mame v plane zacat riesit povolenia. V buducom roku by sme chceli zacat stavat a to co najviac svojpomocne. Resp. zaplatime si znameho murara a zvysok mu budu asistovat rodinny prislusnici, priatelia, atd... Otazka je nasledovna. Nasa situacia je taka, ze pracujeme v zahranici, konkretne v Irsku. Do roka mam narok na 5 tyzdnov dovolenky. Ako to zosynchronizovat, aby sme dokazali postavit hrubu stavbu do fazy bez okien so strechou. Viete mi poradit, kolko Vam trvali konkretne prace??? Na konci tohto roka by sme si dali navrtat studnu, ktora je v plane. Nasledne buduci rok by som nechal otca so znamymi zamerat pozemok a nachystat vsetko pre bagristu.Ja by som priletel v pondelok jeden tyzden a vykopali by sme zaklady, dalej pripojky, zavedenie pripojok. Da sa za tyzden stihnut platna? Cize zaklady, zaliatie zakladov, zelezo, debnenie, kari site a nakoniec zaliatie dosky? Vsetko svojpomocne. Potom nech mi to kludne aj mesiac polieva otec. Potom by som sa vratil opat na 2 tyzdne, izolacie, mury, veniec, strop. Ako dlho musi schnut strop, kym sa zacne opat murovat po strechu? Moze mi takto stavba ostat napr. dalsie 3. mesiace, kym sa opat nevratim na dva tyzdne na dokoncenie strechy? Alebo je lepsie len urobit veniec a deku a nechat to tak, potom sa vratit a domurovat po strechu + krov/strecha??? Ide mi o to, aby som si to zacal planovat, aby sme buduci rok stihli holu hrubu stavbu. Potom uz mi mozu znamy dorabat elektriku ked nebudem doma, ci napr. vyber okien a ich osadenie uz necham na otcovom dozore. Ale ja by som chcel stihnut co najviac pocas mojich dovoleniek, takze sa pytam Vas, ktori ste stavali, ako dlho Vam co trvalo a ake dlhe museli byt prestavky medzi jednotlivymi ukonmi? Dakujem pekne za odpovede. S pozdravom.
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme mali tak ze geodet nam nakreslil vapnom podorys, tie lavicky ci co to bolo zaciatkom septembra a zaciatkom decembra sme mali namontovane okna... ale chcelo to velku synchronizaciu, vela obehavaciek, vyberov predtym.. ja som sa tomu dost venovala... nerobili sme to ale samy mali sme partie... len niektore veci sme vypomahali... ale to podotykam ze sme uz mali zavedene pripojky... to je najvacsi kamen urazu lebo tam si zavisly aj od inych ako ta pripoja a pod... neviem si to predstavit uplne ako ze svojpomocne... takto ked teda mas len pat tyzdnov... dalej mas zavislost aj na pocasi... za tyzden sa da platna zvladnut ale neviem ako chcete urobit tie lezate rozvody... a svojpomocne zasa ci si aj vasi znamy budu ochotni vziat kvoli vam dovolenku a este aj robit zadarmo... pripojky ale za tyzden nepripojite... to chce omnoho viac casu a vybavovaciek... atd.. revizie...
Odpovedať
Ej tak ako vidím nie som sám čo ma taký problém :-D :-D ja som tiež v irsku, mám toľko dovolenky čo ty, len ja počítam aj so sick-om a nejakým neplateným voľnom a k tomu musím stihnúť ešte aj svadbu takže to bude o držku tento rok, tak uvidíme ako sa to bude dať zvládnuť.... Myslím si že do decembra by si to mohol kľudne mať pod strechou. Ja plánujem to isté ale aj s oknami a dvojgarážou, takže toho bude trošku viac 8-) tak goog luck ;-)
Odpovedať
No neviem, podla mna by to bolo príliš ideálne, keby sa to dalo stihnuť, lebo vždy sa niečo pokašle, čo ti predlži čas.....my tiež ideme tento rok stavať, chceme začať asi v marci-apríli a do zimy to chceme dať pod strechu, všetko čo sa da chceme robiť svojpomocne, ale u nás je ten rozdiel,že sme na SK čiže mame na to povedzme 30 víkendov. Držim palce ;-)
Odpovedať
@maznacik007 Ahoj. Viem, ze pripojky ma mozu dost zabrzdit. No ale uvidime co a ako. K tym znamym. My sme velka rodina a aj priatelka ma velku rodinu, takze sa urcite najdu otcovia ci bratia, ktori snad budu mat cas. A kedze sme z dediny, tak naozaj sa snad najdu aj nejaki kamosi :) @palko0406 Really???? :) Teda tak to som rad, ze je tu niekto, kto ma problem ako aj ja :) Urcite ma musis inoformovat, ako sa Ti dari, ci to stihas... Ja si sick pay nemozem dovolit, sefka ma pozna prilis dobre :) A zial neplatene volno mi neda. Ako planujes stavat ty? Svojpomocne? Ci cez firmu? @sorca24 Viem, viem. Toho som sa bal, ze to cele padne na pocasi. Ale tak nejdeme predbiehat udalosti :) 30 vikendov je teda urcite viac, ako mojich 25 dni dovolenky. Vela stastia pri stavbe :)
Odpovedať
No mne môj zamestnávateľ žiadny problem nerobí ked si beriem sick, to mam 25 dní platených plus dovolenke čo určite poteší :-) Stavat plánujem svojpomocne, zatial, rodina kamaráti veď to poznáš. Zaplatím jedného dobrého majstra, proste zodpovedného človeka čo sa do toho rozumie a my mu budeme robit "podávačov" a riadit sa jeho pokynmi..betón z betonárky, rýchlo jednoducho tak asi tak ;-)
Odpovedať
@palko0406 No ty si moj clovek. Presne tak to mam aj ja v plane. Zaplatit si dvoch mojich strykov murarov celozivotnych nejakou malou ciastkou a tiez robit s otcom a s priatelkynym otcom a par kamaratmi podavacov (chyt, podaj, podrz) :D A tak isto. Beton z betonarky :) Budem Ta pozorovat ako sa Ti dari. Zacinas tento rok? Mas projekt a pozemok?
Odpovedať
..casovy plan robi starosti aj mne, lebo vobec nepoznam vsetky cinnosti, co treba zkoordinovat..bude to chciet vela googlenia, a aj citania odpovedi na taketo otazky.. :):)
Odpovedať
@smolkosk @palko0406 Zaklady sa za tyzden daju stihnut a potom mesiac pockat kym zatvrdnu. Neviem ci svojpomocne nakolko mne to robila firma. Dva tyzdne im trvala hruba stavba bez strechy. To dedukujem z mojho blogu co som zacal robit pocas vystavby: http://idom.break.sk Krov a strecha je tiez dalsich par dni, ale medzi tym je fuga kde ti tvrdne veniec. Tu vsak by som cakal iba cas ktory naozaj treba. Ak totiz chytil nejake obdobie dazdov tak podla mne nie je nic moc ked ti obvodove mury zamoknu, ale to iba taky nazor laika. Nechapem vsak ze nejdete stavat z firmou. Cena letenky+dovolenka a aj tak velka moznost ze sa nieco dohuka... no neviem. Moja sestra zo svagrom pracovali v Corku a viem, ze vzdy tie plany co pocas dovolenky ked dojdu na SK trochu stroskotali. :)
Odpovedať
@smolkosk Susedia stavali v juli. Boli brutal horucavy. Bungalow, hrubu stavbu z ytongu so strechou a oknami mali hotove za 3 tyzdne. Zaklady a zakladova doska trvali asi 5 dni. A hned na druhy den po zaliati zakladovej dosky doviezli ytong a tahali mury. Absolutne ziadne prestoje. Firma makala kazdy jeden den, aj v nedelu. Neveril som vlastnym ociam, ze sa da tak rychlo postavit hruba stavba. V polke novembra uz naplno byvali.
Odpovedať
@idom Zdravim. Dakujeme za rady. Ty si mal navrhnuty bungalov, takze to je o nicom inom, ako ja ked mam dvojposchodovy dom a ked budem mat zaliatu hornu deku, tak si myslim, ze nebude problem cakat dalsiu dobu, kym urobim strechu. Co sa firmy tyka. Vies, domov budem lietat tak ci onak, cize tie letenky si budem musiet kupovat. Mne zatial plany na dovolenke vychadzali, asi som jeden z tych stastnejsich :) A nastastie mam fakt obrovsku rodinu, v ktorej najdes naozaj kazdeho od automechanika, cez elektrikara, az po dlazdica :) V kazdom pripade firmu som vylucil, ale poviem Ti priklad. Ak mam dat firme za vybetonovanie dosky 1000 EUR za pracu, tak radsej si najmem jedneho riadneho murara, dam mu 200 EUR za ten tyzden, za niekolko hodin a budem s rodinou a kamosmi robit podavacov a tych 800 EUR co si usetrim dam do zeleza :) Takze uplna svojpomoc to nebude, ale vyhody dediny, domacich podnikatelov a rodiny by mi mali pomoct uskutocnit stavbu domu aj takto na dialku :) Dakujem za rady. S pozdravom.
Odpovedať
@pives Teda tak to bola celkom rychlovka. Ja by som sa asi trosku bal tak rychlo postavit, ci beton bude dostatocne stuhnuty a stavba riadne sadnuta. Ale ved uvidia casom :) Pozdravujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?