Bungalov do tvaru L

Ahote strecháči. Je tu hodne otázok ohladom Bungalovu 772 od Euroline. Je to krásny dom do L. Rozpočtová cena materiálu 92 000€. Myslite ze je reálna? a nieje nadhodnotená? videla som tento bungalov aj nazivo, nič extra na tom nieje. Čo je tam také drahé? Prípadne, vedeli by ste mi poradiť nejakú lacnejšiu alternatívu? Prečo sú domy do tvaru L všeobecne také drahé?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ester123 Vydel si 190 800 (€) : 224 (m2) = 851,80 (€) 851,80 € za 1 m2 takéhoto exkluzívneho baráku sa Ti vidí veľa....? Ak máš málo lóve, trochu sa uskromni. A to si uvedom, že v tejto cene nemáš ani zariadenie domu, ani prípojky, siete, spevnené plochy, dlažby, záhradné úpravy.... No treba asi nájsť niečo menšie a menej pompézne... Už samotná 2-garáž integrovaná v dome je luxus na luxus. :-)
Odpovedať
Leonard, VIDELA som 772, nie 772XL. Klasickú verziu. Garáž v dome určite nechcem. Lebo sa mi zdá cena nadhodnotená. Je to len moj pocit. Preto sa pytam, čo konkrétne je take drahé v tom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 Soráč... Tak kuknime sa na tento: 168.000 € : 200 m2 = 840 € / m2 - to je v podstate viac, než priemerná cena. Aj tak je jednoducho veľký a nie je kompaktný. Už vieš, prečo stojí toľko, koľko stojí....? Ďalej: "predpokladaná spotreba energie za rok: 95 kWh/m2..." To je na dnešok šialene veľa. Dnešné domy by sa mali stavať s parametrom plus-mínus 50 kWh/m2. V projekte uvádzaná spotreba je v podstate 2 x taká, ako bude vyžadovať o pár mesiacov norma. To znamená, že musíš dať ešte viac zateplenia, ako je v projekte. A sme pri koreni veci: dom do "L" nie je kompaktný, má omnoho viac fasádnej plochy, ako keby to bol štvorec resp. obdĺžnik. A zabudni aj na bazén, čo je na obrázku... 8-)
Odpovedať
Leo, takze vobec neodporúčaš tento dom, ano? a taky je krásny :-| zdá sa, ze sa rozumieš. Na čo by sme teda mali dávat pozor?
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 :-D :-D :-D Si ma pobavila... Ale mám 60 rokov, takže aj keď si pokurizujeme, nebude sa to brať ako obťažovanie. ;-) 1/ Máš pozemok....? Ak áno, aký.....? Toto je Alfa - Omega. Dom sa vyberá na konkrétny pozemok. 2/ Koľko máš peňazí (resp. koľko si ochotná dať dokopy, pričom cena samotného domu je cca 60% investície, pretože zvyšok zožerie pozemok, siete, prípojky, spevnené plochy, dlažby, ploty, brány..... a ZARIADENIE DOMU). Potom si niečo nájdite v katalógu, že čo je Vám tak srdcu blízke (napr. "L-ko"... :-D). Vystrihnite si to a skúste nejako v mierke položiť na nákres parcely. A pokiaľ budete mať aj nejaké individuálne požiadavky, tak šup za nejakým architektom a ten Vám cca v zmysle Vašich predstáv niečo pekné urobí, pričom architekt (projektant) už veľmi dobre vie, ako to natočiť na svetové strany, aké nechať zo zákona odstupy od susedov... - skrátka dá Vám kopec dobrých rád, ktoré môžete a nemusíte zakomponovať do projektu... A samozrejme už to celé vymyslieť ako nízkoenergetický dom... 8-) Pekný večer.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom bungalv do L ma viac fasadnej plochy ako obdlznik rovnakych rozmerov? Je uz sice vecer ale nieco mi hovori ze to je narovnako, alebo mam ist spat a pozriet sa na to zajtra? 8-)
Odpovedať
Viperko... ale Ty maš velmi chutný domčok. Vlastná vyroba, či katalogovy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 tiež máme elko, tá cena sa mi zdá vysoká len za materiál, my sme niekde okolo 85 000 a už prebývame :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a po vacsine okrem moznej vacsej plochy fadady ma dom do L hlave zlozitejsiu=drahsiu strechu. to je velka polozka ceny. tiez mame dom do L
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 dakujeme. Je to individualny projekt. Info najdes v mojom fotoblogu. ;-)
Odpovedať
Tiez sme hovorili, ze je to vela. Mozno niekedy švagor, staval 772XL (dokonca!) .. a hrubu stavbu zbuchali za 20 000. Dokoca aj pivnice. Tak neviem.. Mirooslav.. aj Tvoj domčok je krásny, čo je to za projekt. Ak ste sa zmestilii do 85000, tak tento dom začína 772ke konkurovať. :-D a zaradujem ho medzi kandidátov.
Odpovedať
@ester123 ja sa len pozastavujem nad tym co je na podoryse toho bungalovu krasne. Ved je to priserne, ako v dnesnej dobe moze niekto urobit detske izby s plochou mensou ako 10 m2 . Ja neviem ale toto je tak norma pre väzensku celu a nie detsku izbu...A 12m2 spalna to je tiez taky panelakovy standard, nie hodny rodinneho domu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viperko fasadnej plochy nema viacej ale obytnej ;-) cize da sa povedat ze kazdy dom do takeho vyrazneho L je plytvanie peniazmi a materialom, nielen energiami
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Poznám jednu pesničku a preto ti na ňu posielam link :https://www.youtube.com/watch?v=xgCp4THMAVg a pre ostatných - nedajte sa odradiť , urobte to tak ako si myslíte že to bude pre Vás najlepšie a na čo máte. Všetkým držíme palce!
Odpovedať
Snowy66.. dufam, ze si si poriadne vypočul pesničku...aj 2x. Jasné, že ten dom by prešiel menšími zmenami. Zrušenie jednej kupelne, rozširenie izieb atd. Nie darmo vyhral 2x po sebe tuším dom roka.. Vyberu domu sa venujem asi 4 mesiace.. po večeroch. Takze stále ešte neviem, kde efektívne umiestniť kupelku a atď... A predsa dom vyberáš, a staviaš na cely zivot. Vačšinou.
Odpovedať
@ester123 vsak mne je to jedno ja v Tvojom dome byvat nebudem, casom zistis ze si sa vytrestala sama ;-) hlavne financne za taku cenu tie prditkove izbicky nestoja. Nechapem tieto reakcie, clovek napise v dobrom, lebo niekto pyta radu, dostane ju a potom je urazeny a robi aj tak po svojom
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 @ester123 tiez by som volil iny projekt, a ta dvojgaraz k tomu ma 30m2, na ten rozmer domu maju izby fakt malo. :-|
Odpovedať
Ano..mne sa ta garaz tiez nepaci.. tu by sme dali prec a nejako roztiahli izby..mna zaujal celkovo vzhlad bungalovu 772. Velke okna,pekna terasa atd. Nehovorim,ze ma idealne dispozicne riesenie...preto pisem sem, Vam,aby ste mi mozno poradili, mozno ukazali iny projekt,kt. je podobny. Teraz pokukujem po "Dom pod kakaovnikom" od ARCHON. stavia ho hore MIROOOSLAV :)
Odpovedať
@ester123 sorry ale to potom co malo byt ze mam ist pocuvat nejaku pesnicku ci co? O com toto je? Ten dom pri takom podoryse, podla Teba ake "mensie" zmeny mozes urobit? Ano , ziadne mensie, lebo nema idealne dispozicne riesenie. To rovno mozes ist za architektom o poziadat o vlastny projekt a nie modifikovat nieco uz hotove. Teba jednoducho zaujalo to, ako ten dom zvonka zo vsetkych stran vyzera. To ako vyzera je ale jedno pokial je vnutrajsok neobyvatelny, resp. tak jak v panelaku. To ako vyzera je stav momentalnej mody, za par rokov to bude uz nemoderne, navyse ta fasada s obkladmi neni najlacnejsi spas, v podstate v dnesnych podmnienkach to je iba dekoracia, nic funkcne - hranici to s gycom. Ale ked sa Ti to paci a si ochotna vyvalit prachy za wow efekt na okoloiducich zatial co decka sa ti dnu tiesnia na 9m2, tak OK. :-N
Odpovedať
Nuž dobre, kašlem na 772. Máte pravdu. Sú tam malé izby. Čo vravíte na galériu v dome? v bungalove. Velmi to navýši cenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 my budeme mať galériu - cenu nám to navýšilo hlavne kvôli drevu a dvojitému vencu
Odpovedať
@ester123 galeria je krasna vec, ale velmi stavbu predrazi. Ja mam rad vysoke stropy. Preto som si ked nie galeriu, doprial vysoky strop - 3 m. Je to uzasne, nestiesneny pocit, sloboda, priestor....
Odpovedať
@ester123 my máme taktiež L-ko tak sa skús pozrieť, ta cena za materiál je podľa mňa prestrelená
Odpovedať
@ester123 daj do google MUZO 2 a kukni. 772 xxl bol tiez moj favorit, kym som nenasiel tento
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 Sto ľudí sto chutí !
Odpovedať
Snowy66 - predraží, ale myslíš, že velmi? za predpokladu, ze dáš napr. len 2 rady tehál. A bude z toho take akokeby otvorené podkrovie. Lebo sa mi zdá, ze to podkrovie by sa dalo aj využiť. Vysoké stropy sú pekné, ale ja by som sa v noci bála, hihi. Moja známa ma tak isto vysoký strop, tiez niečo cez 3 metre, a chalani jej tam dovliekli trampolínu, že vonku prší, a chceli skákať. Tak možno aj toto je vyhoda vysokého stropu :-D Martin85 - presne mam katalog od apexu, a su tam velmi pekné projekty. A ovela lacnejšie ako euroline. Uz máte na 100% vybratý? či ešte váhate?
Odpovedať
Ten dom musíš za 100 000 zbuchat
Odpovedať
Hm.. a co poviete teda na ten MUZO od firmy APEX? Miesto garaze hostovska, pripadne kotolna.. =-)
Odpovedať
@ester123
Odpovedať
@ester123 my uz byvame v muzo 2
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?