Apex Zero a svojpomocná stavba

Profilova fotka
Staval niekto nieco podobne? Bolo by to narocne stavat svojpomocne (my a zivnostnici)? Bojim sa hlavne tych oblych rohov, ci by to nebol problem. Kolko by sa dalo usetrit svojpomocou pri takomto dome s plochou strechou? Za odpovede dakujem http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Tento projekt este nebude mat nikto postaveny nakolko ho Apex dal na trh az tento rok. Je super a nebal by som sa ani oblych rohov. No neodporucam to stavat svojpomocne. Cenu ktoru maju pri projekte dodrzis aj ked si to das postavit na kluc s firmou. Mam to otestovane.
Odpovedať
Profilova fotka
Chceli by sme to poztavit za 60 000. Pozerala som, ze na stavbe bungalovov svojpomocne sa da usetrit dost, len neviem ako pri tomto.
Odpovedať
@mtina11 Vytrhnem trosku z kontextu, ak nie pre teba, mozno inym to pomoze: Rovnou strechou sa oproti sedlovej, ci valbovej neusetri. Je to vseobecne rozsireny mytus. Tiez som mu uveril... :-S Totiz ak to ma byt urobene dobre, tak to nieco stoji a riziko je tam vzdy vacsie, ako ked ma strecha spad. Najlacnejsia strecha je pultova.
Odpovedať
Profilova fotka
Tato strecha nie je uplne rovna, je naklonena asi o 7 stupnov. Viem, ze ta rovna je draha a tiez nie je vhodna do nasho podnebia, kde snezi.
Odpovedať
@mtina11 Rovnu strechu nepredrazuje ani tak jej sklon, ci hydroizolacia, ale napriklad aj tepelna izolacia.. 40cm EPS 150 nad zaklopom, 20-50% priplatok za spadove kliny, to su palky.. Za EPS kludne 5000€. Cize 7°sklon - mas aj dalsie podrobnosti o tej streche? Zaatikove zlaby, spadovy EPS a mPVC folia podla mna tam bude..
Odpovedať
Profilova fotka
Za 40 000 by sa to teda dalo? Zda sa mi to dost malo oproti 109 000 na kluc, ale bolo by to super. Myslim, ze budeme schopni spravit vsetky tie spominane prace, ved niekto urcite poradi a YouTube tiez funguje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado To si budem musiet este vsetko pozistovat, podrobnosti nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
@idom Zabudla som sa spytat... preco by si neodporucal stavat to svojpomocne?
Odpovedať
@mtina11 za 40000 nehrozi ani pri svojpomocnej stavbe ak sa dodrzi materialova skladba uvadzana v projekte.
Odpovedať
Profilova fotka
@idom Hej, zdalo sa mi to malo, aj ked sa v tom nevyznam. Hlavne, nech je to kvalitne.
Odpovedať
@mtina11 lebo youtube z teba murara nespravi.:) Presiel som si celou vystavbou z firmou a inak by som nestaval uz. Radsej treba vyberat, informovat sa a porovnavat ako stavat s niekym kto nie je vyuceny v tomto remesle. Ak mas vsak rodinu kde su aspon dvaja murari a dalsi robi stavebne dozory tak to uz je ina rec. Tam sa neni coho bat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@idom Urcite si zavolame robotnikov, ale malovanie, pokladanie podlahy,... to zvladneme sami. S YouTubom som si robila srandu, na take veci treba prax.
Odpovedať
@mtina11 jaj tak to je jasne ze malovanie a parkety zvladnes aj sama. Urcite aj napr. Kupelnu a kuchynu si poriesis po vlastnej osi. Ja som vravel skor o tej hrubej praci.
Odpovedať
Profilova fotka
@idom No nebudem na to sama nastastie. Vela ludi nestavbarov, co som pozerala po fore, si stavaju sami.
Odpovedať
@mtina11 ano na slovensku je kazdy murar, grafik, doktor....
Odpovedať
Profilova fotka
@idom Bohuzial, nemaju na vyber. Okrem toho Slovaci su sikovni.
Odpovedať
Profilova fotka
Kedze budeme stavat u mamy na rovinatej zahrade, hned vedla jej domu, tak by nam to mohlo nieco usetrit snad.
Odpovedať
@mtina11 Dobrý den. Pokud si všechno, absolutně všechno urobíte sami, tak se s odřenýma ušima dostanete na 60 % ceníkové ceny, což je někde kolem 80.000 Euro. Cena je samozřejmě pouze za stavbu a za nakoupený materiál. Ten barák by nesměl vidět žádného placeného živnostníka. Ty kulaté rohy jsou sice zajímavé, ale také bude zajímavé, jak se s tím poperete. Ten bazén :-D v ceně není, jakož i všechno další, čili inženýrské sítě, úprava terénu oplocení, příjezdová komunikace a pod. Jedna věc je chtít postavit ( za 60.000 Euro ) a druhá věc je, jak to postavíte, když realita bude někde mezi 80.000 Euro a 100.000 Euro. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?