Aký si mám pripraviť rozpočet pri stavbe svojpomocne?

Ahojte... Uz coskoro planujem zacat stavat zhruba takyto domcek... http://www.archon.sk/projekt-domu/m31.... Aky rozpocet si pripravit podla vasich skusenosti? Budem stavat na vychode slovenska, svojpomocne na uplne rovnom pozemku... Vopred dakujem... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
to nie je domček ale vila, stačí zobrať výkaz výmer a ohodnotiť materiál podľa cien okolitých predajní. Niekde tento výkaz doplnia cenami na predajni sami.
Odpovedať
pekný domček, hlavne si treba prirátať k rozpočtu navyše 20-30% lebo nič sa neda vypočitať na 100%, aj my sme si mysleli že sa zmestime do určitej sumy a nezmestime :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@glico87 presne tak ako píše @sorca24 - treba si nachystať tak 100-120.000Eur a dúfať, že ti za to vyjde všetko čo v tom dome a v okolí chceš mať. Ušetriť vieš samozrejme tak, že na každú drahšiu vec si budeš robiť cenové ponuky - na začiatok si vyber tak 3-4 stavebniny v okolí a po pár nákupoch zistíš kde ti dávajú najnižšie ponuky na materiál a potom ostaň už len pri tých dvoch najlacnejších a dávaj si robiť cenové ponuky tam - je to síce zdĺhavé ale dá sa na tom ušetriť dosť peňazí. Pri dorábkach si materiál vyberaj v štúdiach a potom si vyhľadaj ten vybraný výrobok cez internet a kúp kde je za najlepšiu cenu.
Odpovedať
@glico87 daj si za cca 100 € u rozpočtára spraviť rozpočet. My tu môžme tak strieľať čísla od pása. Už pár stavieb mi rukami prešlo a relevantné číslo ti nepoviem . Jedine, že ti bude stačiť odhad od 60 do 120 tis. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@glico87 velmi orientacne 800-1100€/m2 ale lepsie obetovat 100-150€ nejakemu rozpoctarovi ktory ti spravy realny vykaz-vymer ak ho nemas.Ak ho mas daj si to priamo nacenit v stavebninach a nezabudni aj na dopravu materialu
Odpovedať
@jan45 však to je malý dom, ale vy ste si asi otvorili ten úvodný obrázok dom v amarante 2 (to už je vila)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin85 nie, otvoril som pôdorys, 14x9m až teraz som pozrel tabuľku, pôsobí honosne svojimi výstupkami, odskokmi, výklenkami, prikláňam sa k jednoduchým riešeniam, chce stavať svojpomocne, po roku bývania mu tie výklenky budú zavadzať. väčšie izolácie, drahšie okná, dva komíny.
Odpovedať
Ako som pisal uz v otazke... Budem ZHRUBA stavat takyto domcek. Nie presne ako je tento, toto nie je finalna faza projektu. Ako vravis, okna su na projekte drahe, ja si dam spravit projekt na klasicke okna, jan45 aj ja sa priklanam k jednoduchosti... Tak isto uvazujem nad moznostou spravit klasicku A-ckovu strechu... A rozpocet chcem iba na dom, okolie ako plot, zahrada sa bude robit pomalicky casom. Dakujem za vsetky vase rady...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?