Aký je honorár architekta za kompletné služby?

Mame individualny projekt,chceme aby nas architekt doviedol az ku kolaudacii.Doda vsetky potrebne plany,stavebny dozor,inziniering,no vsetko od A do Z.Viete niekto ako sa pohybuju ceny za kompletne sluzby?
Odpovedať
Dobry den , Pri objednávaní spracovania projektov sa väčšinou hovorí o kompletnej projektovej dokumentácii tj. od projektu pre územné rozhodnutie cez projekt pre stavebné povolenie až po projekt stavby pre realizáciu vrátane tzv. inžinierskej činnosti (kompletné zabezpečenie územného rozhodnutia a stavebného povolenia), pričom jej cena sa pohybuje cca. od 2-5% (väčšia stavba - menšie percento) z predpokladaných hrubých nákladov na uvažovanú stavbu. Teda ak uvažujete so stavbou rodinného domu v cene cca. 100 000 EUR, cena za spracovanie kompletnej projektovej dokumentácie vrátane zabezpečenia stavebného povolenia by mohla byť cca. 5 000 eur. mozete si pribliznu cenu vypocitat na ceskej stranke podla nakladov na stavbu v prilozenom linku. http://80.83.66.232/doc/vypocet/vypoc... . Ceny sa este urcuju podla Slovenskeho cennika Unika .
Odpovedať
@lucochod Este podotykam ze to nieje honorar architekta, ale je to vratane cien profesistov, ktori na projekte (stavebne povolenia a realizacny projekt ) musia pracovat .Ide o statika, elektro, voda-kanal, plyn, poziarna ochrana.
Odpovedať
A samotny projekt do realizacie - uz.plocha 168m2 , bungalov 17,3x16,4 by sa asi kolko stal?
Odpovedať
Vypocet ceny prac som Vam uvadzala pre Individualne projekty. (uzemne konanie+stavebne povolenie). Tam si najprv musite vypocitat orientacne naklady na stavbu a to su cca 850-1200 eur/m2 pre RD podla pouzitia materialov, vyberu dodavatelov atd. Potom sa cena prace vypocita ako pri vyssie uvedenom prispevku. Neviem ci ste pracovali s architektom alebo mate katalogovy dom. Tam sa tieto ceny nedaju porovnat pretoze katalogovy dom XY sa preda x krat narozdiel od individualneho pristupu architekta a ostatnych profesii ku konkretnemu projektu. Ak mate katalogovy dom tak by cena mala byt urcena pri kupe projektu, avsak niekedy sa cena navysuje, ci uz pri prekreslovani katalogu (ak Vam nieco nevyhovuje),osadeni domu na pozemok, vstupu profesistov atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?