Aký bol rozdiel ceny výstavby oproti rozpočtovanej (katalógovej) cene?

Alebo za kolko ste postavili Vy a kolko vypocitali projektanti. Dobry den, davam do fora otazku pre zorietovanie buducich stavitelov na vytvorenie obrazu ako su nastavene ceny najma tych katalogovych domov. Samozrejme prosim uvedte ci ste stavali na kluc, svojpomoc alebo manazovanie vystavby svojpomocne (cez zivnostnikov). Dakujem.
Odpovedať
Nam projektant urobil kalkulaciu na 240.000 a zatial to vyzera tak, ze to bude cca polovica, resp tesne nad polovicu. Ale musim dodat, ze je to stavane s velkym podielom svojpomocnej vystavby teda ja a svokrovia, steny nam robila kvoli rychlosti 6clenna partia z ytongu (za jeden den hruba stavba 44 paliet 250ky PD). Krov robili krovari, kurenie budu robit kurenari. Staviame podla projektu, stresnu krytinu sme pouzili dokonca drahsiu a podkrovie je zaizolovane viac, ako bolo v projekte a dokonca okna budu napr voci projektovanym stat takmer raz tolko a aj tak stale sme za kalkulaciou, co ma velmi tesi, lebo uz planujeme, co s usetrenymi peniazmi (hypoteku nebudeme musiet cerpat celu a sprchovy kut chceme urobit zaroven ako parnu saunu).
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Koľko ste platili murárom z ytongu?
Odpovedať
@niless Co ja poznam par ludi, tak ti, co maju katalogovy projekt, tak bud prekrocili, alebo tesne sa vopchali. My sme mali individualny a ked som videla rozpocet, tak ma skoro pepka klepla, ale musim povedat, ze ani zdaleka smesa nedostali k tej cifre, asi tak polovicu z toho, co nacenil projektant. Samozrejme, aj my velmi vela svojpomoc, plus zjednodusili sme strechu - tam sme usetrili mimimalne 20 tis. Oproti projektu. A izolacie sme trochu navysovali. Zivnostnici nam robili akurat zakladyahrubu stavbu, okna, omietky a kurenie, ciastocne strechu. Vsetko ostatne svojpomoc.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ušetrených 35 % oproti cene na kľúč v katalógu. Stavali sme cez živnostníkov nie cez stavebnú firmu, logistika bola ovšem na nás, je to veľmi náročné na čas a psychickú silu:) Chce to jedného človeka denne na stavbe. Nebolo to teda tak celkom na kľúč. Zbytočne luxusné veci sme vyradili, to dosť pomohlo znížiť cenu domu dole a snažili sme sa o zľavy všade kde to bolo možné, nie však na úkor kvality. Pri svojpomoci by sa dalo ušetriť 45- 50 %, ale tak to u nás nehrozilo, čo sa zručnosti týka a neboli ani ľudia. A keby aj boli, treba pitie, cigarety, jedlo prirátať a by sme s cenou stúpali. Ale kto chce ozaj stavať na kľúč cez firmu s tým,že ho nezaujímajú zľavy a chce len kľúče od hotového domu tak cena v katalógu súhlasí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?