Akú cenu odhadujete na tento dom?

Nasiel som jeden projekt ktory sa mi velmi paci a chcel by som ho zacat stavat. Stavebný pozemok uz vlastním takze jednu cast uz mam za sebou a ta vacsia ma este caka. Jedná sa o tento domcek. http://www.2i.sk/fe657a5083 Po dokonceni bude mat takuto podobu akurat toto je vizuazlizacia kde sa nachadza este jedna izba ale je to to iste. http://www.2i.sk/dc475872a1 Problem ale vznika ze projektova firma odhadla len cisto material na 70 000€ bez roboty ved to je strasne vela sa mi to nezda nejako. A na kluc odhaduju okolo 120 000€. Podla mna ta ich cena je uplne prehnana. Dom bude mat klasicke zaklady z DT tvarnic. Vymurovany bude z 30cm tehly Leyer 0,84€/ks----16ks/m2. Iba kôli statike a zateplene to bude 20cm polystyrenom cize stena bude mat dokopy 50cm. Strop budu len tramy + 50cm izolacia a sadrokarton. Pouzijeme dlahceny krov a ako stresnu krytinu pouzijeme plech. Nakolko to je Ackova strecha tak je to jedno ci je to skridla alebo plech. (do dnes mame na starom dome plech a sme spokojny ziadna udrzba). Kurenie elektricke termokable + krbova vlozka na vzduch. Je mozne aby ceny takto nadymenzovaneho domu ako som uviedol boli len za material 70 000€ ved ja ked som to ratal podla cennikovych cien tak som sa dostal na 38 000€ so vsetkym vsudy. A to nehovorim ze este sa daju vybavit zlavy v stavebninach. Mam prijatelny prehlad v stavebnictve a niesom lavy takze vacsinu veci si budem robit sam. Ale ta ich cena mi pride az prehnane moc vysoka na to z akych materialov to bude a pritom ten dom nieje vôbec velky 12,5x9 m Diky za vase nazory.
Odpovedať
1
2
@kexo64 Svojpomocne do 50.000 € sa dá (pripravený na bývanie).
Odpovedať
@blacksr Diky za odpoved pocitam ze za 50 000€ sa bude dat postavit svojpomocne. Samozrejme ak sa nevyskytnu nijake ine nepredvidatelne udalosti.
Odpovedať
stavba na etapy s firmami cca 700 eur za m2
Odpovedať
suhlasim s blacksr... svojpomocne ta to vyjde do 50tis,a to svojpomocne myslim to ze ti vsetky murarske prace urobia zivnostnici - robotnici. Nie stavebne firmy, lebo v stavebnej firme okrem tyych istych robotnikov este musis zaplatit, sekretarky, uctovnicky, upratovacky, milenky, milencov a samozrejme este aj majitelia stavebnej firmy tiez chcu svoj plat, svoje auta a svoje zaluby a tie im prave zaplatis ty, ked si objednas stavbu domu na kluc :) Ja som si zohnal vsetkych robotnikov na stavbu svojho domu cez server aaadopyt.sk a mozem ti povedat, ze cenove ponuky na pracu na hrubej stavbe domu asi raz tak velkeho ako mas ty tak tieto sa pohybovali od 10000 EUR az po 70000 EUR, naozaj slovom sedemdesiattisic ... samozrejme ti najlacnejsi boli robotnici zivnostnici a ti najdrahsi firmy...oplati sa dat si inzerat a urcite nieco dobre zozenies
Odpovedať
@kexo64 prehnaná cena za materiál na taký malý domček. Ja mám plochu 220 m 2, čiže raz taký ako ty. škridla - 3800,-€, drevo na krov - 5000,-€ Tehly porotherm 44 - 6080,-€, betón do základov B 15 - cca. 7000,-€, čiže dohromady 21.880,-€, okná ešte neviem rátam tak okolo 10.000,-€ aj s garážovými dverami - 5 m na šírku + nejaké železo za cca. 2000,-€. Hrubá stavba 33.880,-€.
Odpovedať
Robil som asi 4 roky na stavbe takze viem si fakt vela veci urobit sam + mam švagrovcov, svokor, otec a ten je zivnostnik v stavebnictve. Urcite vo vlastnej rezii na 100% zvladnem: - Zaklady - Murovanie - Elektriku - Vodu - Kurenie - Obklady kupelna/kuchyna - Kanalizaciu - Polozenie krytiny (plech som robil s otcom na nasom dome a je 100%) - Zateplenie + fasada - Sadrokarton - Malovanie - Komin Nebudem robit asi: - Sadrove strojove omietky - Krov - Osadenie okien (to bude robit firma koli zaruke) Preto sa mi ta ich cena zda absolutne prehnana na takyto domcek. Materialy budu podstatne lacnejsie nakolko mame skusenosti ze vacsina sa sem vozi z polska takze nieje co riesit a na streche bude plech takze dalsie odlahcenie rozpoctu.
Odpovedať
@kexo64 Vyhrni si rukavy a pusti sa do toho :-) :-) :-)
Odpovedať
ak si vieš spraviť všetky tie veci, ktoré si písal a s ohľadom na situáciu, že večšina stavebného materiálu sa kupuje so zľavou 20 až 60 % z cenníkových cien tak za 50 000E to zmákneš úplne sprehladom a za použitia kvalitných materiálov, držím palce a daj sa do toho ;-)
Odpovedať
nepredpokladam, ze si im povdal nacente mi omietky, krov a okna ostatne si urobim sam, jasne ze sam to urobis lacnejsie. K tym firmam, vsetci robime v njakej firme a keby sme si vsetci vsetk robili sami nezarobime na na nic a netreba nam ani peniaze. :-)
Odpovedať
@kexo64 ta projektova firma to teda riadne prestrelila s tymi cenami. Podla popisu materialu, ktory chces nato pouzit, moj odhad cien je: dat si ho postavit firmou na kluc 60-70000 Eur, svojpomocne okolo 50000 Eur. ;-)
Odpovedať
Uvidime islo mi len o potvrdenie toho ze sa podla mna ta projektova kancelaria myli. 4 roky rekonstruujeme a zateplujeme bytove jadra a rodinne domy takze preto my to neslo do hlavy. Perlicka na zaver :-) Robili sme zo zvaraneho plastu jednemu zakaznikovi vodovod do domu. Cena za komplet vodovod bola 850€ bez bojleru ten si kupil sam. Cena materialu na tento dom bola 211€ so vsetkym 8-) takze asi taky pomer je cena materialu a prace. Cize pre mna keby si to robim sam tak by bol vodovod za 500€ aj s tatramat bojlerom. ;-) Elektrika detto
Odpovedať
@kexo64 tak to by som aj ja rada prijala, nás len bojler vyšiel 570€ :-( práca + materiál 400€ a to bol len byt, takže s takýmito optimistickými výpočtami pri dome ani zďaleka nepočítam...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kexo64 Mozem tiez potvrdit, mna material na vodovod vysiel na 135 € / dom a este za vedierko suciastok ostalo. Zdvojena siet - moznost prepnutia rozvodu na studnu. 600 € za instalaciu 200 € materialu, to je take .. slovenske. Doteraz som si myslel, ze praca je cca max. 2x cena material, ale vidim ze si musim opravit nazor. @marianka_21 Aky to mas bojler za 570 ?
Odpovedať
@kanvor Stiebel Eltron SHZ 80 LCD
Odpovedať

Odpovedať
cez firmu na kľúč cca 80 tis. s DPH... mimochodom svojpomocne neznamená cez živnostníkov ;-) inak čudujem tým živnostníkom, ktorý sú ochotný vykonávať svoju prácu čisto za mzdu, to je čistá samovražda
Odpovedať
@marianka_21 Tak sa potom necuduj ze len bojler bol drahy. Myslim ze v porovnatelnej kvalite a polovicna cena a slovenska kvalita je volba tatramat. Nechapem preco niekto kupuje nemecke veci ked si moze kupit slovensky vyrobok podporit seba, usetrit zivotne prostredie (ten siebel sa musel doviest z nemecka co zanechalo urcite velku uhlikovu stopu), podporit SVK know how a proste dat slov. firme peniaze a mat istotu ze ta ich zase otoci a investuje na SVK. Nemci su fajn ale naco chodit po drevo do lesa a este si zato ovela viac priplacat ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommi_d A za co okrem mzdy by mali este svoju pracu vykonavat? Za danove uniky? ;-) Inak suhlasim, ze svojpomocne neznamena cez zivnostnikov.
Odpovedať
@kexo64 Myslim ze do 50 tis svojpomocne ti bude stacit. Nevahaj chod si do toho. Inac ja som si myslel ze domy sa nacenuju podla cien materialov a priemernej ceny prace. Ale robia to vacsinou tak ze podla uzitkovej plochy, tvaru domu a hodia tam najaky koeficient a hned mas 120 tis
Odpovedať
@fricko prepáč, ale o tom s tebou polemizovať nemienim, podporujem slovenských výrobcov pokiaľ som presvedčená o tom, že kvalita ktorú kupujem je rovnaká prípadne vyššia ako u zahraničného výrobcu. Neviem, či si podrobne porovnával produkty Tatramatu a Stiebel asi nie inak by si tu túto blbosť nepísal. Nie som blbá a vždy si dobre premyslím do čoho vrazím svoje peniaze a nebolo tomu inak ani pri výbere bojlera, takže asi tak... Mimochodom náš elektrikár mal podobný názor ako ty no po preštudovaní a zapojení Stiebelu zostal v nemom úžase a sám uznal, že Tatramat má ešte čo-to dobiehať...
Odpovedať
@marianka_21 ja netvrdim ze siebel je shit. Len chcem povedat ze mnohe veci ludia zbytocne preplatia a si kopec veci nepremyslia. Prepac ak som sa ta dostkol. Chcel sa len opytat co take uzastne siebel bojler dokaze navyse co tatramat nie ? okrem ohrievania vody :-)
Odpovedať
tiez som presvedcena o tom, ze to zvladnes za podstatne menej penazi, ako ti nacenili. Nas dom bol tiez naceneny na takmer 5 milionov :-D A dali sme to za 2,5 aj s takmer uplnym zariadenim. Je mi nevolno, ked vidim nejakeho majstra, co pride s nacenenim prace cez cenkros (ci tak dako sa ten program vola).. To ho zeniem kade lahsie :-D Inak u nas tiez "pikoska" - cena za vaznikovy krov - najuchvatnejsia cenova ponuka bola 700 000 korun!!! Ina firma, plus nejaky zivnostnik a dali sme to za 150 000 tisic.. No co k tomu dodat.. Niektori proste nevedia, co pytat..
Odpovedať
@mom3 čisto za mzdu pracuje zamestanec, nie živnostník @akvi máš nejaký lepší nápad na program naceňovanie stavebných prác ako cenkros ? sem s ním, rád si rozšírim obzor 8-)
Odpovedať
@tommi_d ano, seriozna dohoda za rozumnu cenu.. VZDY som sa dohodla s majstrami, co u nas pracovali.. Preto som za dom nevycalovala 5 melonov... Pretoze tych 5 mil. to vychadzalo v cenkrose.. :-) Cenkros si "uctuje" pomaly aj to, kolko krokov spravi clovek s tehlou a kolko bez tehly.. Dakujem, neprosim... :-D Kazdy normalny robotnik sa seriozne dohodol.. A cena materialu sa tiez vzdy dala zjednat.. Preco by si tych 30% usetrenych mal dat do vrecka niekto iny, ked si ich mozem nechat ja... Ale ved ked si niekto nevie zratat dva adva, tak nech pre mna za mna berie aj ceny cez cenkros :-D
Odpovedať
@kexo64 - zdravim. Tak mi ideme do podobneho domu (rozmerovo co sa tyka obvodoveho muriva) s tym ze je dvojpodlazny. Zatial mozem povedat ze nam ide stavat hrubu stavbu firma : od zamerania cez vykopy, salovanie,DT - 650ks, voda+kanalizacia,zakl doska,murovanie,vyhotovenie monolitnej deky, 5sarov n poschodi a priecky za sumu cca 20 500e aj s materialom. Okna nas budu stat: 5800e, strecha: 2800e (plech),drevo na strechu: 8m3,stresne okna: 1 600e (3sklo),el. kurenie 3 200e(bojler+praca v cene), voda: 200e a dalej sa uvidi....
Odpovedať
@akvi písal som o inom programe na naceňovanie stavieb, nie o dohode "za rozumnú cenu" To, že sa ťa niekto snažil obtiahnuť cez nadhodnotený rozpočet z cenkrosu (pokiaľ to skutočný rozpočet z cenkrosu vôbec bol) ešte neznamená, že cenkros je ako nástroj zlý ;-) Máš pocit, že naceňovanie stavieb funguje ako "seriózna dohoda za rozumnú cenu" ? koniec citátu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kexo64 50tis je malo aj svojpomocne.. ak ratam na komplet, tak aspon 80tis ale s veelmi silnou svojpomocou . ak uz budes potrebovat na niektore prace majtrov ( omietky, kurenie, elektrika a pod... strecha...) tak sa do toho ani nezmestis podla mna... a s ternnymi upravami, plotom a chodnikmi isto nie, to bude ste navyse a nie malo....
Odpovedať
Profilova fotka
@martin85 oni podla mna mysleli material na komplet - aj s omietkami, elektrikou a vsetkym.. kurenie, voda a pod... na to vsetko treba material predsa , ked sa robi na kluc.... to sa mi uz potom 70tis nezda prehnane..
Odpovedať
@katrin21 Ak môzes uved priklad co by malo na tom dome stat 80tis. Zaujma ma to lebo sa priblizujes cenovej ponuke projekcnej firmy. Mozne je ze som nieco zabudol.
Odpovedať
@tommi_d nerozumiem, o co ti teraz ide.. ja pisem, ze som nechapala zivnostnikov, ktori mi pchali pod nos rozpocet prac urobeny cez cenkros.. Niektori mali pocit, ze ja si neviem zratat dva a dva a ze budem s takymto rozpoctom suhlasit.. Je mi jedno, ako funguje nacenovanie stavieb, ale nie je mi jedno, ked ma chce niekto "obtiahnut" o moje tazko zarobene prachy.. Ak by som vzala vsetky cenove ponuky, co mi davali niektori, tak sa k tym 5 mil. za dom lahko dopracujem... Btw. - cigan na kopanie jamy nepotreboval cenkros :-D Ked urobil, co mal, dostal zaplatene. A nepocital metre, ktore mal prejst s furikom plnym hliny.. Lebo cenkros toto napr. pocita.. Tak isto ti zivnostnici, co silou-mocou sa snazili ma prehovorit, ze material pozhanaju oni.. No tudle.. :-p Ja si 30% zlavu vybavim..Pre seba.. Oni mi nukali 15%.. Kde skoncilo zvysnych 15%?? No skusme porozmyslat...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?