Ako zistit kolko stoji dom podla projektu

Pozerame domy na nas pozemok, nechcela by som nejaky drahy dom, najlepsie do 150000 aby sa dal zrealizovat. Velmi sa nam pacia domy s rovnou strechou, ci je lacnejsie postavit so sikmou strechou rovnako velky, chceli by sme 5izbovy dom s oknami na juh a terasou na sever, a s dvojgarazou, paci sa nam napr projekt biwa, dom borach projekt. na biwu nam projektant povedal ze do 200000,zda sa mi to precenene. chceme murara ziadnu firmu aj kupelne a kurenie budu robit znami.
Odpovedať
@ayaska14 skus sa spytat takych to uz stavali http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
@ayaska14 nechaj si vypracovať realizačný výkaz výmer, tam máš rozčelnené všetky výdavky a môžeš tým pádom upravovať jednotlivé položky podľa toho kde ušetríš alebo naopak zaplatíš viac.
Odpovedať
@ayaska14 Ayaska, to, že chceš murára a nie firmu neznamená, že dom bude lacnejší o polovicu. Murárovi zaplatíš zhruba rovnako veľa, ako firme. Firma si dovezie všetko na stavbu - materiál, náradie. Murárovi budeš musieť tehly, miešačku a iný pracovný materiál priniesť ty, on príde iba pracovať. Dnes aj ten murár je vlastne firma - podnikateľ. Za modré oči ti to neurobí. Okrem murára budeš potrebovať inštalatéra, tesára, elektrikára, obkladača, oknára, strechára, bagristu, vodiča, pomocného robotníka, dlaždiča, stolára, a pod. A s tým domom rúbeš vysoko. Projektant má pravdu - ten nie je v limite do 150 tisíc. Tam by som tipoval tiež 200 tisíc po dokončený stav - aj s okolím. S tým limitom hľadaj niečo jednoduchšie.
Odpovedať
@jurajm17 dakujem pisala som @chrobak7 no to mi je jasne,ze to nebude o polovicu lacnejsie. ale nieco sa tym urcite usetri. a co je podla teba jednoduchsie, urcite chceme 5 izbovy dom. 200000 by uz by bola fakt ze uplne horna hranica.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinaina toto je podľa mňa jediná cesta, ako si urobiť v tom taký reálny prehľad, urobiť si o tom taký správny obraz, aj mna sa zdá ten finančný limit pri 5 izbovom dome pomerne málo, ale podľa mňa sa s tým bude dať niečo robiť
Odpovedať
Hrubý odhad ceny obývateľnej stavby pri vlastnom riadení výstavby a slušnej dávke svojpomoci počítaj cca 1.000 EUR/m2. To znamená orientačná cena tvojho RD sa bude vždy odvíjať od m2. Ak chceš teda postaviť RD do 150 000 EUR nemala by byť jeho plocha väčšia ako 150m2 a nemal by byť stavebne náročný systém. Tebe sa páčia hranaté Rd, teda určitý druh funkcionalizmu a tam by som min 20% pridal. Z mojej skúsenosti postaviť tento druh RD, aby aj dizajnovo ako tak vyzeral treba nielen šikovných majstrov, ale aj drahšie materiály na finálnu úpravu. Obklady, dlažby, interiérové a exteriérové prvky, doplnky ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?