Ako vypočítať náklady na podlahové kúrenie?

Ahojte, da sa nejak vypocitat naklady na podlahove kurenie ? ak by sme ho dali do vsetkych miestnosti okrem jednej chodby vychadza to 200m2 plochy co je dost ... su miestnosti ktore netreba vykurovat ? alebo niektore nevykurovat podlahovkou ale staci krbom ? poradte pls ... ;-)
Odpovedať
a ked podlahove tak teplovodne alebo elektricke ????? prosim o rady a skusenosti ... dakujem
Odpovedať
@abbeylee Všetko tu už bolo, použite vyhľadávač.
Odpovedať
mam to hladat na 262 stranach textu ? a okrem toho niektore udaje su stare 4 roky a doba stale napreduje ... ceny sa menia ...
Odpovedať
Ceny sa vyrazne lisia pri : pouziti znackovych systemovych dosiek, napichania do EPS, priviazania na rohoze, ina cena je zaliatie anhydridom, kde sa rohoze nepouzivaju, ina obycajnou poterovou zmesou. Ina cena je ked to robi firma ina svojpomocou, ina. suma je, ked sa rozostupy trubiek vypocitaju presne v zavislosti na stratach domu, ina ked pride kurenar a povie "15cm vsade musi stacit" (aj to tu bolo). Aj ceny rozdelovacov sa lisia, ceny kotlov nehovoriac, tam to mozu byt nasobky cien. Ked treba novy komin, to je 500€ len za matros. Skus PRESNE polozit otazku. V kazdom pripade - poznat tepelne naroky (straty) domu je zaklad odhadu vsetkeho ostatneho okolo kurenia. Potom uz nejaky kurenar tu mozno bude vediet zarubat cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee
Odpovedať
@kanvor - no vyzera to komplikovane .. a vedel by si mi odpovedat aj ktore tie miestnosti netreba vykurovat-ze je to vyslovene zbytocne ? ohladom tych cien som chcela vediet taku zlatu strednu cestu, ci je lepsie to elektricke alebo teplovodne - z hladiska samotneho tepla a cien ... nechcem vediet vstupnu investiciu ale vydavky potom...pri predpoklade ze dom je poriadne a kvalitne zatepleny.
Odpovedať
@abbeylee Samotná rúrka na podlahovku nie je drahá. Netreba si hlavne nechať vnucovať superdrahé podlahové štuplíkové dosky. Ak dom dobre izolujete, napr. podlahu 20 cm EPS, môžete si dovoliť dať rúrky redšie = úspora materiálu. Toto vypočíta odborník kúrenár podľa tepelnej straty domu. Môžete potrebovať 2 km a môže stačiť 500 m. Čiže 2000 € vs. 500 €. My sme potrebovali len 320 m = 320 €. Nedávali sme pod linku, ale potrebný výkon sme sústredili na zvyšnú plochu v kuchyni. Do vstavanej skrine na prízemí sme nedávali, na poschodí do šatníka sme dali, ale to je už jedno, či sa dá alebo nedá o 2 m rúrky viac. Nesmiete však vynechať napr. 20-30 m2 v dome, lebo zvyšné miestnosti susediace s tými bez kúrenia ich budú nechtiac "dotovať". Bude teplo utekať z teplejšej do chladnejšej. Aby Vám stačil výkon podlahovky na udržanie teploty tam, kde treba. Fakt môže ísť len o malé plôšky.
Odpovedať
@abbeylee tak to neviem. Niekto nedava pod linku, niekto na chodbu, uz aj v spalni som pocul ze to niekomu vadilo. Objavilo sa tu aj vlakno o skodlivosti vodneho rozvodu (ako takeho) pod postelami. Kto ako. Zlatej strednej cesty u tohto asi niet. Musis sa rozhodnut, hadat dnes buduce ceny za teplo z roznych zdrojov je vestenie zo sklenenej gule.
Odpovedať
my nemame v kotolni, v spajzke, v pivnici, v garazi a v sklade.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?