Ako najlepšie riešiť dočasnú situáciu?

Profilova fotka
Ahojte. Predávame starší rodinný domček, a rozmýšľame nad stavbou drevodomu Kontio. Hrubá stavba by mala byť hotová v priebehu pár mesiacov, ešte len kupujeme pozemok, na viac financie nemáme, keďže najprv musíme predať. V máji 2013 sa nám však narodí bábätko, a všetko vychádza tak, že sa budeme musieť presťahovať po pôrode. Rozmýšľame, či na určitý čas ísť k svokrovcom, čo si však neviem predstaviť s novorodeniatkom v 3 izbovom byte, ktorý je už teraz zaprataný. Máme veľa vecí, keďže sa budeme sťahovať z rodinného domu. Ďalšou variantou je si na pár mesiacov zaplatiť privát, alebo kúpiť menší byt, za rozdiel začať stavať, a potom sa ho snažiť predať. Čo sa Vám zdá ako najvhodnejšie? Ďakujem
Odpovedať
Ak planujete stavat tak urcite prenajom. Kupovat byt a potom ho v kratkej dobe predavat vas bude stat vela energie. Navyse drevostavba je rychlo hotova ani sa nenastahujete a za par mesiacov pojdete prec.Urcite by som nesla svokrovclm ak maju iba 3 izbovy byt a vy vela veci bude to stresujuce.
Odpovedať
ak vychádzaš dobre so svokrovcami, tak po porode ti bude dobre, ak ti niekto navarí či hodí do pračky, či postráži kým budeš v sprche....takže ja by som riskla tú svokru. 3i byt je dost velký ak by ste tam mali strávit napr. pol roka, kým vám nepostavia domček. Myslím, že je zbytočné kupovat byt a potom sa stresovat či ho rýchlo predáš. Neviem kolko u vás stojí prenájom ale aj to mi prídu ako zbytočne vyhodené peniažky. My ked sme prerábali byt, tak sme bývali 2mesiace v 5i - svokor, svokra, švagor, švagriná, ich syn a my traja-prežili sme všetci pri zdraví aj ked to bolo miestami o držku ale sme vedeli, že raz to ,,divadlo,, skončí, takže aj ty vieš, že tam nebudete naveky a fakt je pomoc po porode celkom výhodná:)))
Odpovedať
@mykaellle Ak uvazujete nad prenajmom, skuste zvazit prenajat si dom v oblasti, kde budete stavat. Prenajom domu je sice vacsi, ale nenarusi vam to zivotny komfort. Navyse budes na materskej a budes moct chodit kontrolovat stavbarov. Teraz je vela domov na predaj a mozno sa bude dat s majitelmi dohodnut na prenajme. K svokrovcom by som nesla s malym dietatom, budes mat dost co robit sama so sebou a s dietatom, nie este zvladat svokrovcov. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa @bosoriak dakujem za nazor, viac- menej chcem všetko urobiť, aby sme boli sami.. @tatiana1978 svokra je celkom fajn, ale ako ju poznam, dietatko by chcela vychovavat ona ;-)
Odpovedať
@mykaellle treba zvazit aj financnu situaciu.. ak mate dost penazi, tak prenajom, ale ak by vam pomohlo to, ze mesacne usetrite za prenajom, tak ja by som to riskla u svokry.. Pol roka to vydrzite, pol rocne dietatko si moze "vychovavat" kolko chce, nema co pokazit :-D A veru, pomoc sa ti urcite zide.. A este jedna vyhoda, odist sa da aj po mesiaci, ked zistis, ze to proste neklape a je to na maslu.. Urcite by som nic nekupovala, je to zbytocne a riskantne.. Treba sa obrnit, pevne nervy, pripravit sa na to, ze si budes denne hryzt do jazyka, ale za novy domcek to urcite stoji za to vydrzat.. ;-) A mozno to vobec nebude zle, mat pol roka "postarane". A nevies, ako na tom budes po porode, mne ak by niekto pomohol, tak by som bola cela stastna, lebo som bola fyzicky total na dne..
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s akvi, tam nieje čo vychovávať, ale pomôcť môže a veľmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mykaellle Poznam vela ludi, co zacali stavat dom a predavali sucasne byt. S kupcom sa dohodli ze im byt odovzdaju za napr. 3 mesiace ked dokocia novy dom. Ak by s tym nesuhlasili, este je moznost sa s nimi dohodnut, ze Vam zaplatia menej o cenu pol rocneho najmu. Vy si potom ten dom este budete od nich prenajimat kym dokoncite ten novy. Zalezi ale akeho kupcu najdete. Vyhnete sa zbytocnemu stahovaniu inde a stredu tesne pred porodom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?