Aké sú náklady na stavbu 4 izbového domu?

Profilova fotka
Zdravím all, prečítal som už snáď všetko, preto sa snažím to nejako zhrnúť. Určite to pomôže mnohým stavebníkom, hlavne tým, ktorí sú limitovaní financiami. Prosím všetkých, ktorí už majú svoju stavbu v uvedenom štádiu, aby prispeli a pomohli tak ostatným zorientovať sa v číslách uvedených v katalógoch, ktoré sa značne líšia od skutočnosti....Píšte v poradí: názov domu a odkaz na stránku, cena hrubej stavby, cena holodomu, svojpomocne, dodavateľsky, alebo na kľúč. hrubá stavba - základy, múry, strecha, okná. holodom - všetko ostatné okrem dlažieb, kuchynskej linky, sanity, nezarátavajte úpravu okolia, ploty a pod. svojpomocne - väčšinu prác si robíte sami dodavateľsky - jednotlivé práce Vám robia firmy, ktoré si sami vyberáte na kľúč - všetko robí jedna firma Vďaka :-)
Odpovedať
Do hrubej stavby okna nepatria. Hrubá stavba sú základy, múry, stropy, priečky, krov, krytina.
Odpovedať
Tak to som naozaj zvedavý candris. Našinec je trošku pozadu a preto si myslím, že len ťažko sa pravdivo vyjadria. Mal som myšlienku spojiť 10 -20 ľudí (priateľov) na spoločné vyjednávanie s dodávateľmi tehál, betónu, stav. ocele a podobne. Každému by malo byť jasné, že kupec na 2000 tehál a 20 kupcov na 40000 tehál, má inú vyjednávaciu pozíciu, ale našinec je našinec.
Odpovedať
Profilova fotka
na tehle našinec môže dostať 20 - 25 % a pri 20 tich domoch do 35%
Odpovedať
tak my sme dostali zľavu na tehlu Heluz Family 44 zľavu 41%, na tehlu Porotherm Profi 44 zľavu 42%, a na Ytong 25%...naozaj, teraz keď je kríza...tak výrobcovia sa predbiehajú a prídu aj k vám domov...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme pred rokom a pol dostali 25% zlavu na Porotherm 38, staviame bungalov 59 vacsina svojpomocne hruba stavba zhruba 600 000
Odpovedať
ferka a kde sa pise o tom ze okna do hrubej stavby nepatria?
Odpovedať
kto mi poradi nejaku dobru stranku na bungalov? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
skus APEX
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vsetkyym.....presne takto to totiz vyzera na celom fore a presne tomu som sa chcel vyhnut :( jedine dusko ako tak pochopil/a, o co mi islo....mimochodom tu 59-tku som mal vyhliadnutu hned na zaciatku, ale odradza ma ta zlozita strecha...no uvidime......Takze poprosim este raz....tu nepreberajme zlavy, ale konkretne cisla...inac je cela tema niekde inde... dik 8-)
Odpovedať
tiez myslim ze pisatelia nepochopili temu a pisu o zlavach na tehly a myslim ze toto ta nezaujima....
Odpovedať
Staviame s firmou, zmluva je na hrubú stavbu , cena do 60,000 eur.
Odpovedať
Hrubá stavba za bungalov 59 cca 53 100€ firmou - technológia stratené debnenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
ideme stavat bungalow 10x13 m, este sme nezacali stavat, ale mame na pozemku uz kvadre cisporex na cely dom, aj na vnutorne priecky- 4690 EUR, drevo na krov 1720 EUR, a cenovu ponuku na skridlu rran danubia so vsetkym 3423 EUR, odkvapovy system 917 EUR.
Odpovedať
skridla mediterran
Odpovedať
Ahojte, staviame bungalov 8x15 tvarnice ytong aj s vnutornymi prieckami a prekladmi 6700 EUR, drevo na krov a strop (mame priznany komplet dreveny strop) 1800 EUR, skridla 210m2 tondach bravura engoba so vsetkym 3400. Okna trojsklo 11ks 3000 eur...jaj a zaklady vysli 5800 eur - svojpomoc. Cena zakaldov je aj s dopravou (byvali sme 50km od pozemku a dochadzali kazdya den), naradim, ktore sme museli kupit,lebo sme nemali vobec nic ...proste vsetko...samotny material vysiel 1300 DT, zelezo cement, beton 54m3 4000E...takze hruba stavba aj s oknami vychadza priblizne 25 000E aj s cenou za robotu strechara...zvysok je svojpomoc.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Obnovim temu : Kto staval 4-izbovy bungalov na kluc a kolko platil?
Odpovedať
ja som pred nedávnom dokoncil...a mna stál na komplet 86.765,- E
Odpovedať
Dobra cena : to je na kluc? Z akych materialov a aka uzitkova plocha?
Odpovedať
komplet na kluc, je to robene zo strateného debnenia, PSE tvárnice a železobetón, pričky Porfix,škridla Mediterran,komplet el. kúrenie,maľby, je pravda, mali sme trolinku drahšiu kúpelku..proste komplet aj so sieťami.Dom má rozmery 12,5m x 7,96 m + garážové státie
Odpovedať
@palo1965 Pridajte foto nejake, kto vam robil dom na kluč? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?