Aké sú ceny nízko-nákladových domov?

Dobrý deň, zaujímam sa o nízko-nákladové domy. Máte s tým niekto skúsenosti a aké sú ceny?
Odpovedať
1
2
@peterm1970 http://www.jlhaus.sk
Odpovedať
Aby mi tu niekto zas nevytkol ze si robim reklamu tak odporucam ti dat si do googla DENERT domky a uvidis sam ake su kvalitne a ide o nemecke domky vyrabane v Nemecku.Keby som mal pozemok uz to aj riesim asi cez nich.
Odpovedať
@peterm1970 ..co máš na mysli tými nízko nákladovými? Nízka prevádzka, alebo cena výstavby?
Odpovedať
Mám na mysli nízke náklady na výstavbu, pri dodržaní štandardu. Mám záujem o prízemný dom,okolo 80m2 ale montované sa nám zdajú predražené.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterm1970 ako ti dal amimo link na jl haus, tam su take domceky malicke, na kluc viem ze jedna holka spominala ze rival III vyjde cca 65tisic € ;-)
Odpovedať
@amimo preco prave ta firma?
Odpovedať
@kaktusik007 mas s nimi skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 nemam s nimi skusenosti, len viem ze lyga je tu ako architekt uz fakt hodne dlho, jeho prvy domcek som zaregistrovala niekedy v roku 1998, cca... tie orientacne ceny co udava su pre svojpomocnu vystavbu - tu ale si treba dat pozor na materialy, ktore su v tom zahrnute, tie povodne take "chatkove" domceky mali sindlovu stresnu krytinu, cize nic moc, ale tie vacsie co kresli teraz su uz myslim s inym typom.... celkovo tento architekt sa mi paci, je to vsetko sice male, ale ked chce clovek ako sa tu jedna holka na MS vyjadrila a mne sa to velmi paci tak to pouzivam - "bytik na zahrade" tak je to ideal :). samozrejme vsetko ti zavisi aj od ceny zakladov, to ti vie statik povedat velmi presne bud ked mas geologicky prieskum alebo az ked zacnes stavat :-| pricom podla novej vyhlasky statici zacali stavby este viacej predimenzovavat ako boli, co nie je bohvieco... ]-( ale s tym my uz nic neurobime, problem to moze sposobit ak si kupis starsi domcek a ten budes chciet prerabat, pretoze statika sa robi podla aktualnej legislativy a tak mi jedna projektantka spomenula ze tu je dost problemov, ze podla starej legislativy bolo vsetko v poriadku lenze kedze presli statici na novu tak potom vela domov staticky neprejde - a to rovna sa dalsie naklady.... :-S inak o jl haus je tu na mk viacero tem, a aj su tu ludia co taky domcek stavali, stavaju.... a myslim ze su spokojni ;-) my nad nim neuvazujeme, pretoze jeho rival sa nam nehodi na pozemok - myslim orientacia na svetove strany, a tiez som clovek ktory je asi narocny moc co sa tyka vnutornej dispozicie a tak si kreslime vlastny navrh, ale mat pozemok ideal pre ten dom tak by sme mozno do toho aj sli... ktovie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 proste ked mas pozemok, musis pozerat na svetove strany - s tym nespravis nic a treba ich maximalne vyuzit....
Odpovedať
@kaktusik007 co alebo kto je ten "lyga"?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.jlhaus.sk/web/index.php @stefan222 lyga jaroslav, autor projektov
Odpovedať
@kaktusik007 áno, každý sa môže rozhodnúť, či sa mu projekty p. Lygu páčia, alebo hľadá niečo iné, my sme niečo také hľadali, dá sa z toho vybrať či už ako rekreačný objekt alebo na trvalé bývanie. Iste, je možné použiť aj drahšie materiály, záleží od vás. Pán Lyga je ochotný, odpovie vám na otázky.... viac neviem poradiť. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale ma s nimi niekto osobne sksenosti a stavali niekto s nim? on am stav firmu ci je len architekt?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... sak do tej temy si aj prispieval, su tam aj odkazy na ludi, co stavaju, niektori to maju aj v albumoch.... proste pouzi vyhladavac ;-)
Odpovedať
hej viem,len som myslel niekoho konkretneho,tamto boli ludia len s projetom, na vlastnu pest a tak
Odpovedať
Našiel som zaujímavú ponuku izokret.sk, poznáte to niekto.
Odpovedať
@peterm1970 stranka velmi pofiderna, ja by som ich neriesil
Odpovedať
poznám podobný systém výstavby, s jeho použitím je možné dosiahnuť veľmi dobrú cenovú reláciu pri stavbe, s dobrými teplotechnickými vlastnosťami.Ak majú zvládnutú technológiu bude to oživenie stavebného trhu.Zaujímavá stránka.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterm1970 uzivatela @soker neries, prihlasil sa iba dnes a rovno sa vyjadril k stranke, ktora u mna budi rovnaky dojem ako u @stefan222 ze je zaujimava.... na nich zabudni, skus pohladat nieco ine.... ja viem, je to tazke.... ale mne sa napriklad osvedcilo zadat dopyt na 123dopyt.sk - ozvalo sa mi kopec firiem, a medzi nimi asi aj tak 5 naozaj serioznych, ktore mi potvrdili ze by vedeli spravit domcek na kluc podla mojich poziadaviek tak cca za tych 70tis€, takze ja som spokojna.... uzavreta stavba pojde dat spravit firme, a zvysok bud zvladneme svojpomocne, alebo dodavatelstky.... podla casu pri dvoch malickych detickach ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 ked uz pises o zadavani dopytu,chcem sa ta opytat,davas im aj vykazy vymer?ja este nemam projekt vybrany,kedze nemam pozemok,ale mam urcitu predstavu,no neviem ake vymery by tam boli a preto neviem ako by mi odpovedali stavebne firmy ohladom vystavby na kluc.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez vykaz vymer nemam, nemam totiz este projekt, ale napisala som rozmery podorysu, okna, a tieto veci v tom mam v podstate uplne jasno.. co sa teba tyka, kedze nemas pozemok, tak je ti totalne zbytocne riesit pripadnu stavbu, pretoze ad jeden, nevies kde ho kupis - cize podlozie ake tam bude, ad dva - svahovitost, a ad tri - orientacia na svetove strany.... ak mas predstavu, je to oki, len to treba dat jasne na papier a samotna predstava niekedy staci niekedy nie - podla toho ako je rozpracovana ;-) vymery - da sa to jednoducho spocitat v exceli, treab len par znalosti z matematiky ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 posli mi pls tie firmy do IP, ja chcem sice len 1 firmu, na komplet na kluc. ja som prec a snubenica nebude murovat :D : :D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@stefan222 neposlem ;-) z jednoducheho dovodu, budes stavat niekolko sto km odo mna, takze aj tak by to pre teba nebolo aktualne :-) proste si musis zadat bud vlastny dopyt, ked mas uz predstavu a pozemok reso. v lepsom pripade projekt - co viem ale ze nemas... proste je zbytocne aby som ti poslala firmy z okolia noveho mesta nad vahom, kedze stavat tu v tomto okoli nebudes, a firme ako takej sa proste neoplati ist stavat na vychod slovenska - resp. oplati, ale fakt chces znasat tieto naklady??? sak to ti stavbu predrazi aj o 50% ;-)
Odpovedať
Informoval som sa na izokret, je to nová technológia a postavenie nízko energetického domu je cenovo prijateľnejšie ako drevo-dom. Keď začnem stavať napíšem viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@hudakarchitekt to nemáš na poriadne reklamu ? :-(
Odpovedať
@tommi_d ....nakladnu reklamu musi niekdo nakoniec zaplatit..a kdo ..zakaznik v cene domu, jednoducho len znizuje náklady a tým aj ceny..... :-(
Odpovedať
@pr a porušuje pravidlá platné na modrej streche..... krásne.... ;-)
Odpovedať
@tommi_d ....kdo je tu svätý nech sa prihlási :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?