Aká je približná cena murovania podkrovného domu?

ahojte,viete ako to chodi,kazdy novacik,chce poznat na tu vetu odpoved..(kedze som sa uz dvakrat sklamala t.j pri zakladoch ,no do tretice vsetko dobre ale..)ak by ste boli ochotni mi poradit ,kolko sa za taku pracu berie..nie na hodinu ci m3..ale na ukol..okolie sabinov..s cim suhlasit,s cim nie..ako dlho sa to u vas robilo,(respektive aka praca ako dlho trvala,..nemam vela casu kedze idem stavat na svk zo zahranicia)vdaka za kazdu odpoved dom bude mat 9x14
Odpovedať
@mariana10 Nie som z danej lokality a netusim ako sa tam pohybuju ceny, ale rovno ti odpoviem, ze takto sa cena nestanovuje. Niektory murari nacenuju podla m2 muru, potom potrebuju kolko m2 maju mury (+priecky) dokopy. Cize plochy vsetkych stien. Niektory podla m3 muriva, potom zase potrebuju kolko a akeho muriva sa pouzije. Rozmer podorysu domu je nedostatocny udaj.
Odpovedať
@cache ,kolko si uctuju za m2?alebo za hodinu,,lebo zatial mam ponuku za hodinu prace ..a dalej mam ponuku za cely den prace..ale kedze viem ze sa to taha jak blazen a ja cas praveze nemam tak chcem na ukol ,,lebo by sa to hypoteticky mohlo skor, aj ked mozno aj prida na cene
Odpovedať
VEd m3 je ukol nie? Ak idete stavat zo zahranicia tak v prvom rade si zozente niekoho kto to bude poriadne dozorovat a bude mu sakra zalezat co a ako sa spravi. Najprv napiste preco ste sa sklamali 2x ale ak staviate zo zahranicia tak toje normalne, lebo vasa nepritomnost napada na nejaky ofajč. A cena zalezi od materialu a hrubky, u mna za tehlu murovanie na lepidlo brali 26 €/m3 za 25cm tehlu. deliace priecky nenosne sa beru na plochu u mna za 8 €/m2. Ostatne prace robia na hodinovu sadzbu lebo vie ze makaju a samozrejme stojim nad nimi.
Odpovedať
@niless ,prva partia to urobila zle,vzala nehorazne vela.dalsia partia brala menej (sa nam to zdalo )ale kedze to museli po nich opravovat trvalo to strasne dlho ,,,a teraz ked ideme stavat mury ,tak zistujeme ze aj oni spravili zle....cize vsetko zle //treba vela platit..a ziadna kvalita(a presne to co si pisal..ze ked sa vie,ze clovek ide zo zahranicia robit nieco ,,tak si niekto mysli ,ze peniazky padaju ako listie zo stromu ..
Odpovedať
co si myslite o cenovej ponuke 3500 eur?
Odpovedať
@mariana10 Ak je to podkrovný dom 9x13, tj dve podlažia, deka, schody krov a za toto chce niekto 3500 EUR je to dobrá cena. Ale takto by som na to rozhodne nešiel. Daj si urobiť projektantovi výkaz výmer a požiadaj 2-3 možných dodávateľov !!!! na ktorých máš dobré referencie !!!!, nech ti vypracujú ponuky. Za 3500 ti môže niekto postaviť hrubú stavbu, ale môže sa aj stať, že ti naukladá na seba hromadu tvojho pôvodne stavebného materiálu, ktorý sa razom zmení na stavebný odpad. Staré príslovia hovoria Pomaly ďalej zájdeš, ale aj Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Odpovedať
@pripad001 dakujem zza radu,ano planujem sa opytat este aj na viac cenovych ponuk,len som sa chcela informovat ,ze ake mate vy s tym skusenosti
Odpovedať
@mariana10 tak po prve, stavebny dozor alebo niekto, komu na 150% verite a vie na co treba dat pozor, resp kombinacia oboch ludi je idealna. priemerne by sa cena za m3 muriva mohla pohybovat okolo 25eur za m3, co je maximalne ferova cena pre obe strany. obcas zalezi od materialu, clenitosti. pozor na jednoosobove sro, tie maju prirazku od 50 % do 500 % a tak isto spekulanti szco. ale to sa tazko radi takto komplexne. treba sa velmi vela pytat na fore, treba byt extremne paranoidny, co sa tyka ponuk, vela ludi ti posle spravu, ze maju bombasticku partiu, ale ako vzdy, treba byt extremne prisny a podozrievavy. doveruj, ale preveruj. nikdy neplatit zalohu za robotu dopredu, maximalne za material a aj to na papier. v zasade, ja osobne, tiez laik, by som to riesil takto: neviem o mas, ale hypoteticky, ak len holu betonovu zakladovu dosku ci deku, tak prva otazka: cenova ponuka zahrna 1, 2, vrstvy hydroizolacie pod obvodove/vnutorne murivo? extremny pozor na nerovny zaklad a na "vlnky" na doske - o 10-20rokov mozu roztrhat hydroizolaciu, treba to potriet (hoci aj mierne nerovne) niecim, co tieto ostre vlnky vyrovna. dalej: zalozenie prveho radu, v cene? pozor na previazanie (aj s vnutornymi stenami) , dorezdy do rohov, rovinatost preklady, v cene? pozor na spravnu orientaciu, polozenie na celu tehlu tvarnicu. veniec - hm.. ohybanie zeleza v cene ? pozor na spravnu stavbu celeho zeleza a previazania, spravnu hrubku roxorov, mozno kotvenie do stropu atd. pozor na spravnu betonaz, debnenie akymkolvek systemom, rovinatost posledneho radu a zaroven aj venca, vyduvanie betonu. potom strop, cely system musi byt spravny, vsetko sediet tak ako ma atd.... chyb moze byt milion, banalnych az fatalnych.. a cena? 3500eur za murivo, strop, schody, poschodie plus KROV A STRECHA = fyzicky nemozne. aj keby su to ciste peniaze bez faktur, nikto za tak malo by sa neuzivil. nie na 9x13 dome. to je cena ktoru by si vypytal rodinny prislusnik za danu pracu ako brigadnu robotu, potom ano. ale okolo 5000 uz je to obojstranne zaujimava a ferova cena, no velmi tazko sa na taku dostanete. murivo by mohlo byt cca okolo 1000-1200, preklady +- podla dohody (zanedbatelne vo vypocte) strop neviem, 1500 (?), niekto ma poopravi schody od 300 do 1500, drzte sa pod 500... (obojstranne ferova je uz za 300 podla zlozitosti) - pisem len o hrubych schodoch, nie komplet obklady atd.. krov a strecha, casto sa hovori o 10-14eur/m2 plochy, velmi orientacne... cize 2000e + mozne doplnky ako odkvapy atd... (okna napr)
Odpovedať
@weggie dakujem za prispevok..myslela som cenu len za murovanie (3500 eur),,bez strechy a krovu..akurat cakam na ponuku,, poslala som emailom projekty a ma sa vyjadrit...takze som zvedava
Odpovedať
@niless Môžeš uviesť príp. aj hodinové sadzby? Díky
Odpovedať
@emilyz Hodinova sadzba bola 7€/hod. to som pouzil ked sa montoval strop, viazalo zelezo a salung.
Odpovedať
Urcite nechod do hodinovej sadzby lebo ak to budu tzv. tahaci hodin tak sa nedoplatis, ako sama pises chod do ukolu, bezne sa za murovanie bere od 25-30 Eur/m3 zavisi od hrubky muriva, to su ceny zivnostnikov, firmy zvycajne beru aj nad 30. Tavenie hydroizolacie za m2, pokladka prekladov na kusy a debnenie na m2, betonaz na m3, viazanie zeleza na tonu atd. Ceny si vygoogli. A hlavne precitaj si poriadne co pise weggie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?