Aká je cena murárov za m2 na záhorí?

Profilova fotka
Dobry den , mate niekto skusenosti so stavbou domu cez partiu murarov ? Kolko je cca cena za 1m2 ? Nieco je vyhliadnute len neviem aka je primerana cena na záhori ;-) Ak sa to teda odlisuje cenovo :-) popripade nejake rady co sa spytat pred dohodou . Dakujem
Odpovedať
1
2
Murar berie takmer vzdy za m3 muriva. Ak mas cenu do 30 €/m3 je to dobra cena. Ja som sa dohodol na hodinovej sadzbe s tym ze som dal podmienku za aky cas to musia postavit.
Odpovedať
@gothor22 obvodove mury beru za m3 a prieckove za m2. Kolega mal partiu murararov ktori brali 28€ za m3. Muroval z brusenych tehal.
Odpovedať
@gothor22 mne ide stavat partia z Kysuc. Cenu este neviem ale viem ze mi to postavia lacnejsie nez som mal naceneny montovany dom. Radi by tu stavali 2 domy naraz. Tiez som okres Senica. Chces kontakt?
Odpovedať
A to je cena na osobu? My chceme iba jedného človeka čo sa tomu rozumie a nevie nám povedať cenu. Samozrejme, že to nebude stavat sám, ale zvyšok ľudí bude naša rodina. Aká cena je podľa Vás primerana? On bude hlavne ten, čo založí prvý rad, ten čo bude potom pokladat aj zvyšok tehál ale podávať mu ich budú naši.
Odpovedať
@zuzka276 ja som platil 20€/m3 prisli 4 chlapi a za 6 hodin mury a preklady hotove.
Odpovedať
Tych 30eur za m3 nie je az taka famozna cena. je to priemerna trhova cena. A nezohladnuje zlozitost domu. Mne ponukli 28eur za ytong a 30eur za tehlu. retardi, keby to nie je moj dom, doniesol by som im KM beta nebrusenu. a to ich prva ponuka bola 60eur/m3
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie prečo ich nazývaš retardmi?
Odpovedať
@poliacik321 pretoze ma maju za debilka, ked mi davaju cenu 60eur/m3. plus, ten co mi tu ponuku dal, sam tento rok stavia, co logicky znamena, ze on chce mat svoj dom postaveny zadarmo, za moje prachy. ked prides kupit auto, alebo lepsie povedane ho zoservisovat pravidelne, namiesto 300eur si zoberu alebo lepsie povedane, zapytaju 600eur, co budu normalni? nie, u mna je to retardacia, a to urazam ludi s danou diagnozou. ja nie som stat, aby som mal tu moznost platit predrazene zakazy o stovky percent. plus, detail ale predsa. nadavaju na tehlu, ze to je robota, takmer 2x pracnejsie ako ytong, ale cenovy rozdiel je 2eur/m3? asi nevie pocitat, kedze cenovy rozdiel na cely dom by bol 100eur. tak bud je cena 30eur/m2 tehly podcenena, alebo ytong predrazeny. a skor to tipujem na predrazeny ytong. plus, ani papier nechcu vypisat za to, takze.. toto je moj dovod, preco takych ludi volam tak,a ko som ich volal. zosmiesnuju sami seba, tym ze si myslia, ze som vcerajsi a ked idem stavat dom, som tak retardovany, ze neviem co je 1+1 ;)
Odpovedať
nech ziju mastri sveta... :-D
Odpovedať
partia murarov ktori prisli zalozit stavbu, sa nasledne dohodli s kamarátom na dalsej vystavbe domu, kedze si ich vsimal pri zakladani murov a pozdavala sa mu ich pedantnost a profesionalny pristup, dohodli sa na termine, majstri rano o 7ej zacali, kazdy vedel co ma robit a zbytocne si nezavadzali, mali hodinovu prestavku na obed a robota im sla na vybornu, nakolko o 17:30 mali fajront, dom na komplet vymurovany az po veniec, bolo nutne uz len zelezo do venca naviazat a zaliat betónom, robota tip top, vypytali si 1200€ a za den to mali zmaknute, murivo bol ytong a bolo ho tusim 45m3, su to skutocni majstri vraveli ze takto postavia cca 50domov rocne...
Odpovedať
@zuzka276 Dobry den. uz mate murara na hrubu stavbu ?
Odpovedať
@godfather kolko ich tam bolo? murarov a kolko pomocnikov?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefannl ešte to nie je 100% dohodnuté
Odpovedať
@weggie boli 6ti, ziadny murar ziadny pomocnik, vsetci boli rovnocenni a kazdy presne vedel co ma robit, to bola zohrata partia... este aj peniaze si rozdelili rovnakym dielom...
Odpovedať
@zuzka276 Dobry den. ak nebudete mat isto mozte sa ozvat. kde presne ta stavba bude ?
Odpovedať
@godfather sak paradna placa, 200€ na hlavu za den, to by som aj ja rad tak zarabal. Nuz ked to niekto vie tak to vie. Hold a ty si rad ze sa stym netrapis s rodinou tyzden dva. A priecky si budes robit sam?
Odpovedať
@cvoky8 no ved tiez vravim ze sa idem rekvelifikovat na murarku :-D vlastne dnes rekvalifikaciu netreba, na co aj... My sme teraz dostali ponuku na cca 5 dni prac ( rozbitie a vybratie cca 60m zahradnych obrubnikov, + deka pod 18m2 terasy a nalozenie vykopoveho bordelu na kontajnery). za 2000 eur. Praca. Kontajnery + odvoz a bager mame zaplatit zvlast. Mne sa to zda nenormalne vela...
Odpovedať
@godfather ja som mal tiez takych super majstrov, kazdy presne vedel co ma robit.
Odpovedať
@cvoky8 ja som im dal kazdemu 250€ za 6 h. a mysim, ze si to uplne zasluzili. Odbornikov viem ohodnotit a zaplatit, ale za fuserinu nikdy nezaplatim.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx nuz, robim v IT ale ak by som zahlasil, ze chcem 40€ na hodinu tak niekto skape od smiechu :)
Odpovedať
@cvoky8 no v kazdom pripade to bola najlepsia cena, ze to zmakli za den a pre kazdeho to vyslo 200€ za ten jeden den mi je uplne jedno, vzdy lepsie ako keby ina partia to robila za tie iste peniaze a bordel na stavbe by bol minimalne tyzden dva... mnozstvo ytongu bolo pevne dane, ze to stihli za den, bola len a len ich dlhorocna prax a sikovnost
Odpovedať
@ada32 nuz ako sa vravi "REMESLO MA ZLATE DNO" vyskusaj a sama zistis ci ta to bavi a mas nato...
Odpovedať
a co pravidlo, ze by sa nemalo tahat 11 radov naraz ? alebo je to zlozitejsie? inak pokial sa 1 podlazie vytiahne za 200-250e / clovek za 1 den, tak OK (ak ich tam nie je 20) ale ak je to 250e na den pocas 5 dni pre 4, to je tiez onicom. proste kvalitnu , rychlu, cistu a aj napriek tomu presnu pracu ma rad kazdy.. aj kritik drahej pracovnej sily..
Odpovedať
@majkoj poznam ludi co beru daleko viac.
Odpovedať
@weggie u mna co robili tak hovorili, ze kazdy den robia jedno cele podlazie.takze 11radov v pohode, len nesmie fukat silny vietor.
Odpovedať
cize 4 chlapi, 6 hodin, tj 24 clovekohodin ? to je velmi velmi dobry cas.. ja asi planujem porfix, takze casu bude treba viac, ale dava to nadej, ze ak je prvy rad dokonale zalozeny, ze ta praca bude radost :D tym padom, do 48 - 72 hodin to musi zvladnut aj amater... ak nema dve lave ruky a tvarnice budu presne. ale to len teoretizujem..
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ano, vzdy sa najde niekto kto zaraba viac :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dostali ponuku za zaklady + mury z KM bety + veniec a zaklady na garaz - 5 tisic eur za pracu, dokopy. Myslim si ze celkom fajn. Chodia tak 3ja, 4ia, podla toho kolko toho treba spravit a bagrista.
Odpovedať
@weggie amater to tiez zvladne, ale to neni len o case, ale musis mat aj rezacku, laserovy nivelak, lesenie, el. miesac, atd. Tito si vsetko priniesli a bola radost na nich pozerat ako boli zohrani.jeden rezal a zarabal lepidlo a traja murovali.
Odpovedať
neda sa to rucnou pilou? @originalx ono laserovy nivelak stoji tak 500e, mozno sa da pozicat, ale pod 30e / den to nevidim.. el miesac na to staci vrtacka a ten nadstavec na miesac, alebo nieco zlozitejsie ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?