90% hypoteka kde a ako najlepsie vybavim

Ahojte priatelia, Vidim ze tu sa clovek dozvie naozaj vela tak by som potrebovala poradit. Chcme kupit domcek v obci asi 17 km od Zvolena a chceme sa dostat na 90% hypoteku z predajnej ceny domu - znalecky posudok na tu istu sumu uz je. Mame ziadost v SLSP no uver pre mladych je vraj podmieneny tym ze predlozime kupnopredajnu zmluvu. A tu nastava problem - realitka cez ktoru dom kupime vytvori zmluvu az po zaplateni rezervacneho poplatku co je 3000€. Nedame takuto sumu ked ani nevieme ci sa dostaneme k 90% z predajnej sumy. Viete teda poradit kde a ako sa da dostat aspon k cislam a ponukam aby sme vedeli ci oibec taketo financovanie dosiahneme? Dakujem za akekolvek info a skusenosti. Eva
Odpovedať
obidi realitku a vsetko pojde lahsie a bezstarostne ;-)
Odpovedať
Majitelua ziju mimo SR a maju s nimi exkluzivnu zmluvu... mysleli sme aj na to no takto sa to neda 😉 nam skor ide o rady a skusenosti s bankami... vdaka
Odpovedať
preco slsp anie prima banku,kde ti daju lepsi urok
Odpovedať
@eva410 ahoj môžem ti dať kontakt na fin.poradcu co to poriesi všetko za teba.
Odpovedať
Do kúpnej zmluvy zmluvy resp. zmluvy o budúcej zmluvy zahrňte ustanovenie, že zmluva sa ruší, ak nezískate úver.
Odpovedať
Ahoj,urob ako radi draik, aj my sme takto spravili. Prvýkrát nám úver neprešiel a vrátili nám zálohu. Úplne bez problémov.
Odpovedať
@romis28dom financneho poradcu mame no zistili sme si ze akonahle bude na uvere figurovat vsetko co sa bude tykat uveru bude musiet ist cez neho a sami nebudeme moct zaniest ani potvrdenie o prijme hadam... a nie kazdy pracuje tak ze co najlepsie pre kliebta ale aj co najviac na provizii a zarobit... a toho sa obavame...
Odpovedať
@eva410 neviem koho mate vy ale ja ti mozem dat cloveka ktory je zaruceny a nezmysla takto ako si to opisala.
Odpovedať
@eva410 ja som ho mal dva krat o nic som sa nemusel starat a ziadnu proviziu som nikdy neplatil .A podmienky v banke su podla mojich predstav ake som si urcil.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva410 je to od prípadu k prípadu, v niektorej banke sa dá aj 100% prefinancovanie, niekde Ti na dom dajú len 80%, záleží od lokality ( a konkrétnej banky). Čo sa týka rezervačnej zálohy, ako píšu vyššie, dá sa zahrnúť klauzula o vrátení. Na žiadosť o úver stačí banke návrh kúpnopredajnej zmluvy, ktorá nemusí byť podpísaná. Ešte sa mi nestalo, aby to ktorémukoľvek môjmu klientovi realitka nedala.......samozrejme už potom na podpis úverovej zmluvy treba overenú kúpnopredajnú zmluvu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva410 samozrejme, ak svojmu poradcovi neveríš, je zbytočné ho mať, treba vymeniť:-)
Odpovedať
@aduskatt Ja som mal velmi zlu skusenost s financnym poradcom ktora chcela na mne pekne zarobit.Nastastie mi uver neschvalili tak som zasiel za inym a ten ked videl co mi ponulka sa chytil za hlavu .Na oko to vyzeralo vyhodne ta ponuka ale boli tam skryte ine veci kde by som prisiel o skoro desat tisic E za to obdobie splacania.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@romis28dom rozumiem, preto aj pri tomto treba byť ostražitý a asi dať aj na skúsenosti iných. už som zažila, že klientovi povedal finančák, že je bez šance na úver, čo sa mi nezdalo, tak som sa ho ujala, trvalo to síce 4 mesiace, ale úver dostal, naopak som zažila, keď klient prišiel, že sa mu nezdá prístup poradcu, tak som pozrela, čo mu poradca ponúkol a zistila som, že aj z môjho pohľadu je to OK a tak som klienta poslala naspäť k poradcovi, u ktorého bol:-) Je to naozaj o tom, na koho natrafíš, ako v každom povolaní, niektorý učiteľ je skvelý, iný nestojí za veľa a takto je to aj s nami poradcami.-)
Odpovedať
@aduskatt Tak ja som nevedel ze este dokazu aj oni oklamat ze maju z toho nieco .Skor som si myslel ze on ma tebe pomoct aby kedze sa do toho nerozumies tak ti ma spravit co nejlepsie podmienky v nejakej banke .
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom ono je to tak, ako v každej sfére, bohužiaľ, tých zopár jedincov dokáže urobiť zlé meno zbytku...súhlasím s Tebou, že by to malo byť práve o tom, že vyjednať klientovi čo najlepšie podmienky a verím tomu, že väčšina z nás to aj robí. Osobne by som nerada chodila po meste po kanáloch, takže sa snažím "bojovať" za klienta ako sa len dá
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?