Zviazanie domu oceľov

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Chceme zviazať dom oceľov - roksormy, kvôli prasklinám na stenách a kvôli tomu, že chceme dať na dom pálenú škridlu, dom nemá totiž veniec, dom je starý 50 rokov. Dostala som ponuku od firmy, že mi to vedia spraviť za 900 eur. Dom je 10 x 11m. A od statika mi bolo povedané, že treba použiť 16 roksor. Firma zabezpečí aj materiál + práca. Je to reálna cena za takúto prácu? Poradte prosím. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Je to nereálna cena a je to ujovina.Dom nepraská preto že nemá veniec ale preto že má zlý základ.Sťahovaním nič nevyriešite.Riešte príčinu nie dôsledok.
Odpovedať
To tiež viem, že musíme podkopať a spevniť základ, to tiež budeme robiť, spredu domu budeme podkopávať rohy domu asi takm na 1m z jednej a z druhej strany, mám takú informáciu, že keď chcem dať na dom pálenú škridlu, tak treba zviazať dom, alebo je to zbytočné? Stačí len základy spevniť? Ďakujem :-)
Odpovedať
@zuzana420 tak ako pise @antonmesaros treba riesit pricinu, takato tema (ak to nebola od vas, nepamätam si to presne) sa tu uz riesila, nechodte si tvrdo za svojim, dajte si poradit. Chcete menit len krytinu? alebo aj samotny krov? aka bola predosla krytina? Ak uz to chcete zviazat ,,roksorom,, dolezite je vyriesit aj detaily priamo na aktualne murivo, dostatocne rnoznasacie prvky, aby sa vam ,,nezarezali,, vystuhy do murova, ale to uz je ulohou projektanta.
Odpovedať
chceme meniť krytinu a latovanie, hrady - krov ten nechávame, teraz je tam cementová krytina - čo sa dávala voľakedy. Plánujeme dať pálenú škridlu, len sa furt obávam či nebudú praskať múry ďalej, keď nezviažem dom. Či teda stačí len spevniť základy? Zväzovanie je potom zbytočné?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
na ten dom by sa mozno mal pozriet statik,..nikto z nas laikov vam to nepovie takto od pc..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@zuzana420 ahoj,mohla by si mi dat kontakt na tu firmu co to dokaze zviazat? mam podobny problem
Odpovedať
@zuzana420 ja by som dal plechovu kritinu-ta je lahsia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?