Zvacenie kupelne v RD / oddelene WC od kupelne

Profilova fotka
Ahojte, planujeme zburat priecku medzi kuchynou a spajzou (cize zrusit spajzu uplne), ako aj jednu priecku sucasnej kupelne, aby sme kupelnu mohli zvacsit, teda oddelit od WC (v tej stene su vraj aj zabudovane rozvody, ktore planujeme popresuvat - idu zdola z pivnicnych priestorov)... Ake vsetky papierovacky/povolenia na to treba? (ide o priecky vyznacene ciernou farbou).. Vdaka za kazdy tip a radu..
Odpovedať
@elllla elka, v prvom rade si treba vyjasnit ci je tam nosna stena. ak ano, tak na to bude treba stavebne povolenie - k tomu treba projekt architektury a projekt statiky. ak to nie je nosne, staci na to ohlaska. ale predpokladam, ze aj dalsie veci na dome co budete robit, budu na ohlasku - teda minimalne. cize treba si to zgrupnut vsetky tie prace a poriesit to jednym vrzom. este otazka - pozeram podorys - cize detska bude len jedna? (t.j. dve spalne - jedna pre vas a druha pre deti?) nechcete tu hornu stenu poriesit nejak tak, ze aby sa zmestili spalne 3? jedna pre vas, druha pre baby a tretia pre andrejka? (alebo teda momentalne 1 pre najstarsiu dcerku, a tie dve pre mladsich... casom potom viki presunut k miške...). to by sa dalo poriesit tym, ze to prostredne okno na tej hornej stene posuniete o nejakeho pol metra doprava... a tu velku izbu potom predelite na 2 casti, s tym ze nejakych 30-40cm este ubrat z vasej spalne...
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda nosne steny su tie zhora dolu (v povodnom plane medzi obyvackou a kuchynou a medzi izbou a spalnou)... zatial neplanujeme dve detske, o par rokov, ked uz budem naspat v praci, tak poriesime podkrovie, zatial nam stacia tieto izby a este planujem nejako urobit z hornej manzardky pre misinku taku dennu izbu, kde bude mat svoj kutik (je tam radiator)..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?