Zumpa trativod

Zdravim, Poradi niekto ako urobit trativod uz k funkcnej zumpe? Jedna sa o jednoliatu betonovu zumpu s obsahom 10m3, zapustenej do zeme, pouzivana uz nejaky ten rok. Jedine riesenie co ma napada je urobit trativod z boku zumpy ako som to nakreslil, tj. Vykopat jamu okolo, urobit otvor, jamu vylozit kamenmi, strkom atd.. Zumpa sa bude samozrejme pouzivat vylucne s tabletami do septikou, takze si myslim ze ak sa hladina vody dostane na vysku trativodu voda bude odtekat bez problemu.. Poradi niekto ci to bude takto funkce a aka velkost otvoru trativodu bude postacovat a taktiez aka velka by mala byt jama s kamenmi okolo trativodu a v akej vyske od dna zumpy by mal byt trativod. Dakujem za vecne prispevky :-)
Odpovedať
@juro777 to nemyslis vazne:???? :-x
Odpovedať
Toto je nevecny prispevok. Predpokladam, ze stavebnik chcel usetrit na cisticke, tak sa rozhodol pre zumpu, a ked skolaudoval a zistil casom kolko stoji hovnocuc, tak ho napadlo urobit z vodotesnej zumpy sedimentacnu nadrz.. Pises, ze budes poctivo pouzivat tabletky..hlavne, ze prat, umyvat a cistit budes s klasickou chemiou..
Odpovedať
A co spodne vody? Myslel si na to, ze casom znecistis studne nielen sebe,ale aj susedom? Preco si nevybudujes cisticku? :-. :-|
Odpovedať
@juro777 za toto by ste mali ísť do basy... :(
Odpovedať
@majki555 da sa neako prerobit na cisticku? Nejaky navod? Nevyznam sa v tom takze kazda rada dobra. Dakujem
Odpovedať
@juro777 Zumpu prerobit na COV? No, to asi nie. Alebo, mozno sa tu najde nejaky expert... ;-) Daj si do googlu COV a studuj, napr. http://www.aquatec.sk/sk/vseobecne-in...
Odpovedať
@juro777 kup si covku a daj ju pred zumpu a zumpu pouzijes ako nadrz precistenej vody z covky
Odpovedať
@doors454 dakujem, to sa mi zda byt rozumny napad. precistenu vodu by som mohol vyuzit do zahrady popripade? Nemam ziadne realne skusenosti ani informacie. Vychadzam len z toho co mi poradili okolity stavebnici. A samozrejme nechcem zamorit spodne vody alebo ine ..
Odpovedať
@juro777 takto mozete polievat travnik napr. ... ale na polievanie zeleniny by som to asi neriesil
Odpovedať
Ten obrazok hore je zial realita skoro vo vsetkych domacnostiach a kto ma pristup k potoku tak to ide vsetko ta..ale za to moze stat ze sa nestara o vybudovanie kanalizacie najme v malych dedinach..daj cisticku pred zumpu ako ti radia vyssie.
Odpovedať
@sibrik no trosku som studoval a vyzera to byt rozumne riesenie :-) a voda na travnik sa vzdy zide.. Dakujem za diskusiu vsetkym Mam v tom uz konecne jasno :-) bez kanalizacie je tazko a len pred volbami sa otvara tema vybudovanie kanalizacie. Ale vecne sa neda cakat, cim skor sa vyriesi problem tym skor bude uspora..
Odpovedať
@juro777 čo sa týka ekológie je vhodnejšie vytiahnuť žumpu na povrch pod stromy , marhule a tak ...... Samozrejme treba mať väčší pozemok , ak by bol trativod v zemi je veľké riziko znečistenia spodných vôd ....ak má niekto studňu na pitnú vodu na okolí , alebo sused
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@juro777 kanalizácia určite nebude, v tom voľby nepomôžu, Vaše riešenie odporuje aj zákonu aj dobrým mravom, za zbernou nádržou musí byť čov a za ňou vsakovací priestor, ale to už je o inom.
Odpovedať
@jan45 dobry vecer, na to som tu aby som dostal radu.. Nechcem ani skodit ani nijako zamorit vodu atd.. Bude cov.. Ale to az na rok... Dakujem za stranku, pomohli ste mi zorientovat sa!
Odpovedať
Profilova fotka
@juro777 no COV ale zacni vybavovat hned, niekedy je to totiz drobec casovo a nervovo narocne :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj ako mas pritok do zumpy tak asi 40 cm nizsie z druhej strany rura ktora bude viest do vykopanej jamy jamu vysypat makadamom alebo kamenim a do vnutra dat plastove bednicky zo sodoviek a obalit arabelov opacne alebo debniace tvarnice a navrch obrubniky nalezato. do zumpy na pritok doporucujem protizapachovu klapku.do trativodu mozes zviest aj vodu z ryn.
Odpovedať
@tokan fuj, za take rady by ste zasluzili.. Je rok 2016, nie 1970, takze uz ziadne hlupe riesenia, ktore otravuju spodnu vodu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Najtragickejšie je, že ľudia si neuvedomujú, že tie znečistené spodné vody budú škodiť aj ich vlastným deťom. Tá Zem toho už veľa nevydrží, všetko sa to vráti ako bumerang.
Odpovedať
ech bistu, smutne ale nie prekvapujuce. :-S :-S v nasej dedine tiez nie je kanalizacia, je tu cca 150 domov, zato vidiet hovnocuc v dedine je asi tak caste ako spln mesiaca =-) =-) =-) a pri tolkych domoch a malych zumpach by tu mal premavat denne 8-( Inak my mame certifikovanu COV, aj sused oproti si dal, dufam ze sa to rozsiri alebo potom ta kanalizacia...ale to je vo hviezdach.
Odpovedať
Poznám tých čo majú COV a veselo tú super čistú vodu z toho dávajú trativodmi a rúlami 6 metrovými do zeme ... asi z tej COV ide pitná voda.... ]-( Ešteže nemusím mať studňu.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 nie pitna voda s tade nejde, ale porovnavat dosledky je ako porovnavat ci ta prejde traktor z lega, alebo naozastny. Okrem toho, malokomu povolia COV so vsakom.
Odpovedať
@majkoj Ja viem samozrejme že nejde z nich pitná voda. Text ktorý som mal napísaný radšej som zmazal....
Odpovedať
Profilova fotka
@tokan prosím neraďte, nerozumiete tomu. Navádzate k porušovaniu predpisov.
Odpovedať
Profilova fotka
Viete niekto kam to vylieva ten hovnocuc? Určite nie do kanalizácie. Predpokladám, že niekam na rolu
Odpovedať
@robertw nepísať zbytočne čo by sa nemalo ....Treba písať o tom ako by to malo byť správne. Ľudia by mali si sami uvedomiť čo robia a hrýzť ich svedomie ak to nedodržujú. Všetci vieme, že ani smeti vyvážať do lesa nie je správne , ale sem tam to je vidieť.
Odpovedať
firmy vypustaju odpad do riek, robia sa skladky - napr. v Kysuckom Lieskovci, kde ludia opakovane atakuju stat, len su v tom nejake zlocinecke zivly tak to nejde...na vychode sr prieskumne vrty na tazbu bridlicoveho plynu, co podpisal fico a je v tom ukrajinska mafia - ta chemia na bridlicovu tazbu zamori podzemne vody v okoli 50km...a my tu riesime moralku pri zumpe...nehovoriac o holoruboch na Slovensku a vyvoze dreva do Rakuska - pritom aj stromy cistia podzemne vody....takze ludkovia o moralke sa dnes neodporuca hovorit...ta nie je u zumparov v politike a nemozno ju cakat u beznych ludi..
Odpovedať
waw zasierat si vlastny pozemok a este aj susedove. Niet slov.
Odpovedať
@jojo2jojo ano je toho cele Slovensko..v mojom okoli je vela ludi co COV prerabali na trativod...su to susedia...mnohi vypustaju zumpu na rolu...kedze podzemna voda je vacsinou v jednej urovni...tak aj daleki susedia poskodia podzemnu vodu...po dalsie co som chcel upozornit...to ze vam rozbor vyjde dobre -- cize bakterie to este neznamena ze voda neobsahuje karcinogennu chemiu z velkych firiem...lebo co sa nehlada to sa nenajde a my nemame ani paru co vsetko mnohe firmy vypustaju trativodmi do zeme...a tuto chemiu nevycisti ani chlor...ale dokazu to rastliny a stromynie vsak umely travnik a my blbci stromy kalcujeme na holoruby...
Odpovedať
@jojo2jojo a samozrejme ze ani voda z vodovodu nie je bez neznamej chemie...je to ako s doppingom...ten kto ho vyvija je desatrocia predtym co ho diagnostikuje...
Odpovedať
Keby boli dotacie na COV ktora by stala 1000€ a rozbor by zbierala a hradila obec nemali by sme sa tu o com bavit pretoze by COV mal kazdy. Kde nie su dotacie na kanalizaciu malo by sa to riesit touto cestou. Ale to je o vole a nevole tych co o tom rozhoduju. Dovtedy budu trativody zo zumpy.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?